oddelany kryt motoru
- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
oddelany kryt motoru
muze oddelany kryt motoru zpusobit, ze motor jakoby vic duni? od 4tis. otacek spolu s vrnenim jakoby duni, proste je tam zmena. je to tim mozne, zkusenosti??
diky
diky
FoFo II 2.0
- CaesarX
- .
Re: oddelany kryt motoru
Ano je to možné, kryt motoru plní nejen dekorativní funkci ale také hlukově-izolační. Není to sice až tak zřetelné ale ve svém autě by jsi to měl pocítit. Spíše mě však zaráží že se bavíš pouze o určitém spektru otáček a to by evokovalo na jiný druh (řekněme závady). Je možné že kryt motoru přidržoval nějaký jiný komponent či hadici která teď nemá opěrný bod a proto rezonuje. Dost pravděpodobná se ale jeví spíše nějaká dirka ve výfukovém potrubí či jiná jeho netěsnost. Přesně to se stalo mě, odřel jsem na starém fofo někde výfuk o "cosi" a vytvořil tam malou dirku která způsobila že motor v horním spektru otáček a pod zátahem více duněl.
-
- Test driver
sice OT,ale skoro som odpadol.Prvy majitel FL ST-cka na fore.Gratulujem

- Milinko
- Zkušený
Ten hluk s krytem motoru nemá co dočinění....je to 100pro něco s výfukem,zkontroluj vedení výfuku jestli tam není nějaká díra....
- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no v 1,5 - 3,5 je to vcelku normal a kolem 4 to nastoupi. poznal sem to hlavne na dalnici. kdyz jedu 150, tak to toci presne 4tis. a po case zacaly mirne zalehat usi. tak sem se na to zacal soustredit, bez radia a tak a je to tam. ale nemam tam ted kryt. ale nemuzu stopro rict, ze to bylo hned potom...proto zkoumam. vyfuk me nenapadl. ja to slysim spis zepredu, ale ja tomu houby rozumim. 

FoFo II 2.0
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz budes mit FoFa zvednuteho, nastartujes a ucpes koncovku vyfuku, ale ne az do uplneho zastaveni motoru, to ji zase uvolnis, tak bys mel dirku nebo jinou netesnost objevit.
- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
no, ted sem se to snazil pozorovat a mozna to mirne nastupuje uz driv, nez jen 4tis. ze by to byl prece jen ten kryt...preci jen vyfuk deravy, to by byla velka haluz. a slysel bych to spis zezadu. no s tim vyfukem dik za tip. neco z toho to snad bude..
FoFo II 2.0
- CaesarX
- .
Díky, jen teď budu za blba pač se tě zeptám co znamená to "sice OT" čehože OT je zkratka? Jinak moc díky taky jsem za ST rád, vlastně když jsem ho přebíral tak jsem z toho byl tak mimo že jsem nebyl schopnej ani odjet.......bez legrace jen jsem čuměl a pokoušel se zastavit třesoucí se kolena....asi už to po druhé v životě nazažiju.zirafak píše:sice OT,ale skoro som odpadol.Prvy majitel FL ST-cka na fore.Gratulujem![]()
![]()

-
- Test driver
..no ze ten môj prispevok je mimo temu,ktora sa tu ma riesit,ale nadalo mi nereagovat 

- Milinko
- Zkušený
OT - off topic
Jak to dopadlo s tím dunivým zvukem motoru? Zdá se mi, že mě to občas také zaduní, krytem to nebude-mám ho tam.

Jak to dopadlo s tím dunivým zvukem motoru? Zdá se mi, že mě to občas také zaduní, krytem to nebude-mám ho tam.
- ronin
- Nováček
mám tdci a chci se zeptat jak se sundává ten kryt na motoru,chtěl jsem se podívat na žhaviče ale přes ten kryt tam není žádný místo.Ty dva šrouby ze zhora jsem odšroubil,kryt se potom jakoby vyklopí dopředu a někde v prostoru těch žhavičů prostě ještě drží.Ptám se proto protože nechci něco ulomit.Díky
- Milinko
- Zkušený
Můj kryt motoru má, mimo dvou matic s distančníma sloupkma, na sobě několik děr do kterých se narazí držáky připevněné na motoru, které jsou zakončené malou koulí. Takže pro oddělání krytu musím trochu zabrat a jako by ho "vyrvat" z těch držáků....mám sice dvojkového Focuse, ale princip by mohl být stejný i u tvého..
- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
takze to duneni - zasvineny filtr. respektive ta sportovni vlozka. ma kratsi interval, nez papirova. vycisteno a uz neduni.
FoFo II 2.0
- Milinko
- Zkušený
Takže to bylo zapříčiněno zasviněným vzduchovým filtrem???
...to jsou věci po dvou deci

- černý.fikus
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
taky sem cumel. vlozka cerna jak uhel po 10tis. km
po vycisteni ok.

FoFo II 2.0