Ahoj,
zdravím všechny na fóru.Tohle je můj první příspěvek a nejde napsat o ničem jiným,než jak jsem pořídil FF2 u Fokiho.Naváži tak na příspěvky drenyho a darkaxe.
O výměně vozovýho parku jsem uvažoval od jara,stará felda ještě slouží,ale její čas se pomalu naplňuje.Takže jsem se začal ohlížet po nějakým novějším kombíku.Na začátku byly v objektu zájmu Astra,Megan,Oktávka a Focus.Postupně jsem vyřazoval Astru,pak Oktávku(předražená z mýho pohledu),dlouho jsem se rozhodoval mezi Meganem(není až tak drahej,jak oktávka) a FF2.Nakonec po pročtení zdejšího fóra vyhrál Focus.
Takže auto bylo vybraný,koupě byla výhledově plánovaná na listopad-prosinec.Pročítal jsem od léta nabídky bazarů na netu,sledoval zdejší fórum a postupně zjištoval,jací jsou někteří bazarníci lumpi

(stočený kilometry,bouraný že je nebouraný,skoro každý auto bylo po důchodci apod).A protože Foki tady má ty nejlepší reference,rozhodl jsem se obrátit rovnou na něho,aniž bych tady psal,že něco sháním.
Ke konci října jsem Fokimu napsal SZ,co bych asi tak chtěl a cenovou relaci.Foki ten samý den odepsal,že to není problém,ať napíšu barvu a výbavu a že se nějak domluvíme.Chtěl jsem FF2 combi,1,6 benzin,ideálně v černé metalíze,s T-lyžinama na střeše a samozřejmě s klimou,nebouraný a serviskou.Ostatní výbava pro mě nebyla až tak důležitá.Ukázalo se,že T-drážky se víc dávaly na 1,6 TDCi než na benzíny.Takže výběr byl dost zúžený.Foki ale hledal,byli jsme vlastně neustále v kontaktu,buď přes sz nebo telefonicky,a domlouvali detaily.Už to jednu chvíli vypadalo,že budu mít stříbrnýho(trochu dražšího),ale nakonec se objevil černej

a v mojí cenové relaci.Slovo dalo slovo,vybral jsem peníze v bance.Foki bere 2/3 ceny předem.A zajel nějakých 210km(jedna cesta) našetřené korunky předat(převést je bankovním převodem jsem si přece jen netroufal,vždyť jsem Fokiho ani neviděl).Najít Fokiho servis není problém,okolo domu je to samej Focus

A proběhlo první setkání s Fokim.Zrovna měl rozdělanýho bílýho třídveřáka.Probrali jsme věci okolo auta i mimo,Foki napsal na zálohu stvrzenku a zhruba za hodku jsem mazal zase zpátky na Moravu s tím,že auto bude v pátek nebo v pondělí dovezený od západních sousedů.V úterý mi Foki volá,že auto je dovezený a že se pokusí do pátku vyřídit formality,abych si pro nový přírůstek do rodiny mohl o víkendu dojet.Doma jsem rodinku nažhavil,že o víkendu bude auto doma.Je pátek,tři hodiny pryč,nikdo nevolá,říkám si,asi se papíry nestihly.Za půl hodky volá Foki kvůli upřesnění rodnýho čísla a adresy,že papíry ještě stihne udělat.Domlouváme se,že v neděli si pro fofíka dojedu.Sedám do auta a rychle jedu do banky pro zbytek peněz.Všechno se stihlo a v neděli jedu vlakem do Budějic a pak kousek busem k Fokimu.Před domem stojí mezi jinými ff i jeden černej,ten můj

Je fakt moc pěknej,na první i druhý pohled by člověk řekl,že nemůže být 3 roky starej.
U dílny zamčeno.Říkám si je víkend,taky potřebuje odpočívat.Volám Fokimu na mobil a on se za chvíli objeví,světe div se,v montérkách

I když je neděle,tak Foki snad pracuje neustále.Jedem auto provětrat,přitom se Fokiho neustále vyptávám na věci kolem ovládání auta a Foki dává perfektní instruktáž.Bodejť bych se neptal,když jsem odkojenej na škodovkách(nic proti nim)

Foki má se mnou trpělivost a ochotně na všechny dotazy odpovídá.Po projížďce jdem sepsat kupní smlouvu a podepsat všechny papíry okolo.Foki nechal už udělat emise,technickou i pojištění(na měsíc) v ČR a převozku na 10 dní,takže mě potom už jen čekala evidenčka a vyřízení značek na dopr.odboru.Nakonec mi Foki pomohl naložit zimní gumy,které jsem od něho taky rovnou koupil.Na co taky čekat,zima je na krku.
Děkuji Fokimu za ochotu a trpělivost,kterou mi věnoval,ujistil mě,že můžu kdykoliv zavolat,kdyby byl problém s autem a pak už se loučíme a vyrážím v novým miláčkovi(a žroutkovi korunek) k domovu.
Cesta uběhla bez potíží a večer jsem doma.Rodinka je z auta(hlavně barvy-nějak všichni trpíme na černou) nadšená

Hlavně manželka,která okamžitě prohlašuje,at jí hned ukážu,jak se s tím jezdí,a že zítra už s fofíkem pojede sama,že bych jí do řízení beztak kecal(má pravdu,kecal

)A s feldou at si prý jezdím sám

No,den už líp dopadnout nemohl.
Pokud tenhle článek bude někdo(kdo Fokiho ještě nezná) brát jako reklamu,ať ji klidně tak bere.Protože i když Fokiho znám jen krátce,tak s jeho férovým přístupem si tu malinkou reklámku určitě zaslouží
Až vyřídím všechny formality kolem auta,tak hodím na fórum i foto.I když mám auto od Fokiho jen krátce(cca 4 dny),tak můžu s klidným svědomím doporučit každýmu,kdo s koupí váhá,auto od Fokiho.Určitě neprohloupí