Ani nový termostat nepomohl - Help
- martfoc
- Nováček
Ani nový termostat nepomohl - Help
Zdravím¨všechny focusáky. Prošel jsem fórum, ale stále si nejsem jist závadou. Mám big problém s přehříváním motoru. Při cestě do práce mě po asi 5 km vyletěla ručíčka chlad. kap. až na max. a motor začal mít nepravidelný chod a rozsvítila se oranžová kontrolka řídící jednotky. Tak jsem to viděl na termostat. Nechal jsem si dát nový , auto krásně topí ale ručíčka po cca 2 km, když je motor v tahu vyleze až do červenýho max. Na volnoběh trošku sleze. Servisák co mě dělal termostat už si s tím neví rady- strašil těsněním nebo dokonce hlavou. Je možné že jsem to trošku upekl, když to vařilo j tak jsem pár metrů ujel. Chystám se do znač. sevisu, tam už snad budou vědět. Díky za rady Mates
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ani nový termostat nepomohl - Help
Tohle mi delalo auto, kdyz jsem mel vadnou pumpu, akorat se mi nerozsvitila kontrolka motoru. Trivialni otazka: chladici kapalina neubyva?
- Jiri02
- Pokročilý
Pokud jsi nejel "na sucho", nemelo by se nic tragickeho stat. Kdybys nahodou vyvaril nebo vytekla voda (rupne hadice), tak hlavne nechat vychladnout a nelit studenou vodu do horkeho motoru! A at Te nenapadne u horkeho motoru otevirat zatku chladice! Jak pise zewl, bud pumpa, nebo treba neco v okruhu - i neco, jako odchlipla hadice uvnitr. Zkus termostat vyndat a zkus, co to udela.martfoc píše:... Je možné že jsem to trošku upekl, když to vařilo j tak jsem pár metrů ujel.
Dej si do podpisu, co mas vlastne za motor.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
80% vodni pumpa
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- martfoc
- Nováček
Ne chladící kapalina neubývá a kontrolka motoru po výměně shasla. Dneska to ještě projedu a uvidím, ale změnu nečekám. Doufám že to bude skutečně ta vodní pumpa, kdyby to byla hlava tak bych se z toho pos... Jinak motor 1,6, ale v podpisu to mám uvedené
. Díky za rady všem. Dneska se jdu objednat do Fordu tak doufám že si s tím poradí.

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A auto ti normalne topi? Myslim tim, jestli ti jde horky vzduch do interieru po zahrati...
- martfoc
- Nováček
jo jo auto normálně topí, po výměně termostatu spíš líp než předtím
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
To je divný, že po výměně topí líp než předtím, když se motor přehříval. Jestliže totiž teď topí líp, tak to znamená, že byl prakticky pořád otevřený nebo pootevřený a motor by se tím pádem vůbec neohřál 

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ja mel zato, ze termostat uzavira/otevira maly/velky okruh. A taky jsem mel zato, ze topeni je soucasti maleho okruhu. Proto jde teply vzduch do interieru hned po par km i presto, ze motor neni jeste ohraty. Cili termostat by nemel mit vliv na teplo v interieru, ne?
Na ten teply vzduch jsem se ptal proto, ze kdyby byla spatna vodni pumpa, tak necirkuluje ohrata voda = nema se jak dostat k topeni, ne?
Na ten teply vzduch jsem se ptal proto, ze kdyby byla spatna vodni pumpa, tak necirkuluje ohrata voda = nema se jak dostat k topeni, ne?
- martfoc
- Nováček
Tak jsem to odvzdušnil a dolil kapalinua projel cca 10 km, nový termostat už spíná jak má jen mě teď neustále běží větrák, když je ručička budíku v pol. tak se zapne a při běžícím motoru stále valí, což mě předtím nedělalo. Ale jakmile vypnu motor, tak taky vypne větrák, což by měl ještě chvíli valit aby ochladil chladič- dříve to tak bylo že běžel třeba ještě 2 min. po vypnutí motoru, ale teď nic. A jak jsem znovu natočil motor, tak se zase nezapnul. Divný ne? že by špatné čidlo co spíná větrák?
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Nemas ted nahodou zaplou klimu? Nebo nastaveny ofuk na predni sklo? Predpokladam, ze mas manualni klimu.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mas dost kapaliny? Vetrak chladice je ovladan teplotnim cidlem na hlave motoru, teplomer je napojen na cidlo v bloku motoru.
- martfoc
- Nováček
No kapaliny mám dost tu jsem dolíval , klimu nemám, ale fouk čelního skla ano, to má nějaký vliv na větrák ?
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pokud je zapla klima = vetrak jede. Pokud mas nastaveny ofuk na predni sklo a mas (tusim) nastavenou urcitou rychlost vetraku, skryte se spousti klima, i kdyz kontrolka A/C nesviti. Ale pokud klimatizaci v aute vubec nemas, tak to pak nebude vono.
- martfoc
- Nováček
ne klimu vůbec nemám a ofuk čelního skla jen náporově, takže ovladač rychlosti je na 0