Emisni poplatky pri prihlaseni vozidla
- Jemar
- Zkušený
Re: Emisni poplatky pri prihlaseni vozidla
Doufám, že se to nevztahuje na jednostopá vozidla. Chci prodat babettu a tak bych rád věděl na čem jsem. Ví to někdo?
- fofoja
- Nováček
Jemar píše:Doufám, že se to nevztahuje na jednostopá vozidla. Chci prodat babettu a tak bych rád věděl na čem jsem. Ví to někdo?

škoda 120L r.v.1986 5M
škoda octavia I 1.9 Tdi 81kW
seat toledo 2015 1,2 TSI 81kW
škoda octavia I 1.9 Tdi 81kW
seat toledo 2015 1,2 TSI 81kW
-
- Nováček
- Jemar
- Zkušený
Se ti nikdy nestalo faux-pas?

- Nightmix
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že na motorky a veterány to neplatí 

Ford Focus 2,0 Zetec r.v. 2000 - výměna za ...
Říká kočka praseti: "Hej čuníku, už vím, co z tebe bude, až vyrosteš." "Jé ty jsi četla můj horoskop?" Kočka: "Ne, kuchařku."

Říká kočka praseti: "Hej čuníku, už vím, co z tebe bude, až vyrosteš." "Jé ty jsi četla můj horoskop?" Kočka: "Ne, kuchařku."

- libory
- Nováček
Tak jsem se taky nahlédnul do velkého techničáku a řekl bych, že to typové označení FYDA ad. asi nemá moc vliv na tabulku emisních norem. Mám FF z r.2000 a splňuju EURO 2, i když mám FYDC
(pokud se ovšem nepletu - směrnice EHS/ES: 96/69)

FF 1,6 16V HTB 2000
- Stehnak
- Test driver
Nejsem si 100% jist, ale slysel jsem ze v roce 2000 bylo max Euro 2. Tzn ze i kdyz mame daleko lepsi emise nez nejakej tank r.v. 2007, lepsi nez Euro 2 mit proste nemuzeme...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / bylo Ford Mondeo ST 220 2006 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
- libory
- Nováček
Ty jo, mám v tom zmatek. Někde jsem slyšel, že se ten zvýšený poplatek platí jen u prvního přepisu majitele v ČR. Nebo je to u uplně každého přepisu auta?
FF 1,6 16V HTB 2000
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No tak jak cumi tak cumim do toho technicaku ziadnu normu euro nevidim. Tak mam euro nula? Alebo som slepy.. Kde to tam je?
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- Peters56
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Podrobné info zde,
http://www.sdruzeni-sova.cz/emise.htm
myslím, že je to dobře vysvětleno a popsáno, pro ty kteří to nechtějí otevírat jedna citace :
Poplatek se platí za každý vůz pouze jednou v rámci jeho "životního cyklu", tj. nejedná se o pravidelný roční poplatek, a neplatí se ani při každé změně majitele.
http://www.sdruzeni-sova.cz/emise.htm
myslím, že je to dobře vysvětleno a popsáno, pro ty kteří to nechtějí otevírat jedna citace :
Poplatek se platí za každý vůz pouze jednou v rámci jeho "životního cyklu", tj. nejedná se o pravidelný roční poplatek, a neplatí se ani při každé změně majitele.
- libory
- Nováček
Twisster: Nevím jak u slovenských velkých techničáků, ale v našem to je na druhé straně, někde v horní polovině, možná i čtvrtce. Už si to přesně nepamatuju a je tam např. jako u mě jedna z mnoha položek EHS/ES: kde mám 96/69, což znamená podle té tabulky, kterou najdeš i mj. na dobrém odkazu Perers56. Takže asi budeš muset projít pracně celý techničák řádek po řádku, než někde objeví jeden z těch údajů, které jsou v té tabulce
Příjemnou zábavu přeju 
Peters56: Se ještě radši ujistím, protože mi to nějak moc šrotuje - tím poplatkem tady zmíněným myslí v dané době aktuální poplatek(jakože teď starý), nebo už ten nový?

Peters56: Se ještě radši ujistím, protože mi to nějak moc šrotuje - tím poplatkem tady zmíněným myslí v dané době aktuální poplatek(jakože teď starý), nebo už ten nový?
FF 1,6 16V HTB 2000
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ok. Tak som to nasiel. Mam tam 1999/102A takze ak som to spravne pochopil z tej tabulky tak mam EURO 3?
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- Peters56
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ten poplatek se bude platit až po nabytí účinnosti zákona t.j. 1. ledna 2009. Takže pokud v únoru prodáš auto, nový majitel zaplatí poplatek, pokud ho nový majitel prodá v dubnu dál tak další majitel už poplatek platit nebude protože už byl jednou poplatek zaplacen.
Jinak emisní třída je napsána ve velkém TP pod řádky palivo, zdvih.objem, v řádku kde je napsáno Směrnice EHS/ES č.
Jinak emisní třída je napsána ve velkém TP pod řádky palivo, zdvih.objem, v řádku kde je napsáno Směrnice EHS/ES č.
- libory
- Nováček
Peters56: Jj, tento tvůj příklad je mi jasný. Jsem to měl spíš takto říct už ze začátku - mám auto, které si jeden koupil z Německa. Pak jsem ho od něj koupil já. Tak mě zajímá, jestli se bude za to mé auto od nového roku platit ten nový poplatek při přepisu, když teda bylo u auta už dvakrát přepisován majitel (napsáno vyčerpávajícím způsobem
). Už se do toho hezky zamotávám

Twisster: Tak pokud tam máš toto napsané, tak gratuluju

FF 1,6 16V HTB 2000
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
libory píše:Peters56: Jj, tento tvůj příklad je mi jasný. Jsem to měl spíš takto říct už ze začátku - mám auto, které si jeden koupil z Německa. Pak jsem ho od něj koupil já. Tak mě zajímá, jestli se bude za to mé auto od nového roku platit ten nový poplatek při přepisu, když teda bylo u auta už dvakrát přepisován majitel (napsáno vyčerpávajícím způsobem). Už se do toho hezky zamotávám
![]()
tak jeste jednou :
a po lopate :
loni jsi koupil auto ktere nekdo privezl , budes ho provozovat treba 2 roky a budes ho chtit prodat a protoze r 2000 muze byt euro 2 (cili 3000kc ) tak kdyz ho po dvou letech prodas tak ten co to koupi zaplati 3000 a kdyz to nekdo proda dal treba za pul roku tak uz nezaplati nic .
je to pri prvni přeregistraci nebo pri prvni registraci po 1.1.2009 .
snadjsem to vysvetlil jasne .
ale muze se stat ze treba za 2 roky udelaji euro 2 za 5000kc a budes platit 5000. ale to je zatim jen teorie protoze ty poplatky by se mely posouvat .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé