Svetlo v interieri..PROBLEM
-
- Nováček
Svetlo v interieri..PROBLEM
Caute setci....
Neviem ci tu uz bol tento problem rieseny ale skusim...v interieri som si vymenil zairovky z bielych na modre,5W.Setko v pohode klaplo setko svieti ako ma ale problem je v tom ze ked nastavim svetlo na rezim zapinania a vypinania automaticky kedy vypnem motor alebo otvorim dvere tak svetlo svieti stale..(aj ked sa dvere zatvoria,alebo ked sa motor nastaruje)svetlo pri nohach pekne zhasne ale stresne svetlo NIE..to iste aj pri svetle v kufri.Inac mam novy focus 08.Vyskusal som tam dat aj staru ziarovku ale uz sa to nezmenilo....neviete mi prosim s tymto helpnut..??ako sa to znova nastavi na ten rezim vypinania a zapinania...
Dik
Neviem ci tu uz bol tento problem rieseny ale skusim...v interieri som si vymenil zairovky z bielych na modre,5W.Setko v pohode klaplo setko svieti ako ma ale problem je v tom ze ked nastavim svetlo na rezim zapinania a vypinania automaticky kedy vypnem motor alebo otvorim dvere tak svetlo svieti stale..(aj ked sa dvere zatvoria,alebo ked sa motor nastaruje)svetlo pri nohach pekne zhasne ale stresne svetlo NIE..to iste aj pri svetle v kufri.Inac mam novy focus 08.Vyskusal som tam dat aj staru ziarovku ale uz sa to nezmenilo....neviete mi prosim s tymto helpnut..??ako sa to znova nastavi na ten rezim vypinania a zapinania...
Dik
- Ahmed
- Test driver
Re: Svetlo v interieri..PROBLEM
Nemáš to ve špatné poloze nebo neudělal jsi s tím přepínačem něco, když jsi měnil ty žárovky?
-
- Nováček
Nie nic som s tym neurobil...len som na pol vytiahol ten kryt a vlozil tam novu ziarovku...vypinac som mal na strede na automatickej polohe a tak som to otvaral...ale toto ze aj zadne svetlo aj predne...nechapem...
- Cowley
- Zkušený
Ad interier: vsimnul jsem si ze mam kazdy interierovy svetlo jiny. Rozdil je predevsim ve vypinaci, kabinovej je vymyslenej tak "chytre" ze vydrzel cca 3 zhasnuti nez se ulomila ta kovova packa co to prepina. Prohodil jsem to se svetlem v kufru, ktery ma vypinac stavenej na castejsi provoz (soupatko misto kolibky). Nemate nekdo taky takovou zkusenost? Nebo jenom soudruhum v Belgii prisla jina varka? Je to FoFo II kombik.
- mehturt
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
mne sa zda ze mam vsetky 3 rovnake, a nic kovove tam nie je
- Cowley
- Zkušený
Kdyz se rozhodi vnitrni svetlo, tak jedno ma soupatko a druhe kolibkovy vypinac (v plastove kolibce je nasazeny kovovy U profil ktery prepina mezi 3 polohami). A prave ta kolibka je vyresena tak chytre ze U profil je zacvaknuty do te kolibky jenom dvema plastovymi packami ktere se hned ulomi... Dokonce u toho ani nejsou piktogramy ktera poloha co znamena, takze to na me dela dojem zaplaty vypadku dilu 

-
- Nováček
Pokud tam máš stmívač, bývá dělaný tak, že odběr žárovky vybíjí kondenzátor a ta pomalu pohasíná. Dioda má tak malý odběr, že teoreticky by mělo světlo zhasnout také, ale za dlouhou dobu. Nejsem až takový odborník, ale podle mého by to šlo vyřešit paralelním odporem, který by simuloval odběr stejný jako žárovka. Jistě jsou zde tací, kteří by jeho hodnotu dokázali spočítat
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
-
- Nováček
Ale mne sa tam nic nezlomilo,aspon pokial viem!Ja som tam dal taku istu ziarovku aka tam bola pred tym ale len v modrom,5W.nedval som tam diodu...a teraz neviem ci mam nechat svetlo nech trosku dlhsie sviati a pockat kym sa samo nezhasne alebo neviem.....a to iste to robi aj v kufri...a inac take iste ziarovk som dal aj tam kde je svetlo pri nohach vodica a tie sa v pohode zhasnu nerobia problem....
- Ahmed
- Test driver
Kdyz to prepnes rucne tou packou, tak to zhasne nebo to sviti taky porad dal? U te diody muze byt problem v tom, ze ma tak maly odber, ze pri postupnem stmivani to bude svitit jeste dlouho...
-
- Nováček
No ked je vypinac zapnuty na lavo tak je svetlo vypnute,ked je na stred tak by mala byt automatika ale svieti stale (vcera som skusal trosku pockat dlhsie nci sa nevypne ale nic ani po 20 min.)no a ked je svetlo zapnute na pravo tak svieti.Da sa povedat ze svetlo svieti STALE vo vsetkyach polohach okrem tej co je vypnute....
- Anndy
- Test driver
No mne robi to iste, ked som vymenil vsetky ziarovky v int. za diody. Resp. ked boli vsetky diody, tak nahodou mi posledna ostala vymena ziarovky na osvetlenie noh spolujazdca. A stacilo uz, ked som vybral odtial ziarovku (nemusel som ani nahradit diodou), tak uz predna stropna dioda ostala svietit (trochu iba). Elektrikar mi povedal, ze je to normalne, ze diody nemaju taky odpor. Takze to riesim zatial tak, ze proste u spolujazdca dolu mam povodnu ziarovku. Mozno to chce len zohnat lepsie diody s predradenym odporom, alebo co.
- noovis
- Nováček
asi trochu amaterskej dotaz, ale poradite mi nekdo prosim, jak oddelat tu interierovou svitilnu ve ff2? zkousel sem to pacit i se sroubovakem ze vsech stran, ale nechce to ven...a taky bych tam nechtel zlomit nejakou packu.
jo a jaka tam je zarovka? w5w 12v 5w?
tisicere diky
jo a jaka tam je zarovka? w5w 12v 5w?
tisicere diky
Byval: FF2 2008, 1.6 100HP
The Black One
The Black One
- Jiri02
- Pokročilý
Nezkousel jsem to, ale v navodu pisou, ze se to ma opatrne vypacit sroubovakem na opacne strane, nez jsou vypinace. Ono tech provedeni stropnich svetel je nekolik variant. Od toho jsou odvisle i zarovky. 12V 5W by nemelo vadit, nekde pisou i 10 W. Koukni se do navodu.
- noovis
- Nováček
tak uz sem to sundal...asi po hodine hledani sem nasel fotonavod tady na foru. kazdopadne zarovka je tam 12v 6w, coz mi prijde jako divna hodnota...v chytre knizce pisou 10w, tak nevim no
Byval: FF2 2008, 1.6 100HP
The Black One
The Black One
- Jiri02
- Pokročilý
Takove hodnoty udava i slovensky navod. 5W a 6W neni prakticky zadny rozdil. Zalezi na druhu lampicky, dej tam zase 5 - 6 W, 10 W je asi do jineho typu. Napis, jaka svetelka mas v lampicce: Mas tam i svetlo na cteni?