srotovacia premia na kupu auta v D
- Ahmed
- Test driver
Re: srotovacia premia na kupu auta v D
U nás by to určitě fungovalo tak, že by všichni nakoupili staré auta, aby to šrotovné dostali 

- tomason
- Test driver
hned mě to napadlo hon za vraky

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Anndy
- Test driver
No hej, ale srotovne u nas, ci CR nema zmysel ekonomicky.
Jednak je to predajmi (aj ked tie za januar sa u nas prepadli o niekolko desiatok percent) avsak, prepad bol iba medzi firemnymi autami, ktorych sa ani v D srotovne netyka.
Za dalsie je tu velkost trhu. SR a CR nie je vyznamovo velky trh a nikomu (vyrobcom) to nepomoze - ten konecny zakaznik je v tom len nahodou. Kdezto nemecky trh uzivi aj vyrobu v CR (skodofky), ci aj inde, opacne ako som pisal to vsak neplati.
Jediny vyznam by mozno bol, keby to bolo v celej EU rovnake.
Jednak je to predajmi (aj ked tie za januar sa u nas prepadli o niekolko desiatok percent) avsak, prepad bol iba medzi firemnymi autami, ktorych sa ani v D srotovne netyka.
Za dalsie je tu velkost trhu. SR a CR nie je vyznamovo velky trh a nikomu (vyrobcom) to nepomoze - ten konecny zakaznik je v tom len nahodou. Kdezto nemecky trh uzivi aj vyrobu v CR (skodofky), ci aj inde, opacne ako som pisal to vsak neplati.
Jediny vyznam by mozno bol, keby to bolo v celej EU rovnake.
- Anndy
- Test driver
V D plati, ze ho musis vlastnit min. 1 rok - neboj na takych sa myslelo. Za dalsie je na to vyclenena "len" dotacia 1,5 mld Euro a len do konca roka. Predpoklada sa, ze ta suma sa minie skor ako udrie prvy polrok. Preto automotive firmy tlacia na D vladu aby navysili celkovu sumu dotacie (cize nie 2500 euro, ale tych 1,5 mld)Ahmed píše:U nás by to určitě fungovalo tak, že by všichni nakoupili staré auta, aby to šrotovné dostali

Podobne, avsak v inych (mensich) sumach to zaviedli aj ine krajiny - napr. v taliansku sa to tyka aj nabytkoveho priemyslu.
Lenze problem je, ze za poklesom predaja, nie je ani tak pokles predaja sukromnym osobam (fyzickym) ale skor firmam - ktore drzali predaj aut. A tie aj tak ziadnu dotaciu nedostanu.
- spigot
- Test driver
Myslim si, ze je to velmi dobra akcia. Lepsie ako to co chce urobit maly madarsky frantik. Teda narvat peniaze priamo automobilkam. Tieto peniaze sa jednoducho stratia, tak ako sa stratili v nadotovanych bankach. Manazment si polepsil na premiach a chudaci dole maju z toho velke h...
Ale takto maju z toho vyhody priamo ludia a pomoze to aj vyrobe.

Ale takto maju z toho vyhody priamo ludia a pomoze to aj vyrobe.
- Anndy
- Test driver
ale preco by som mal platit niekomu zo svojich dani, aby si vymenil svoju staru sunku? ked zjavne nie je schopny si na novu zarobit?
- spigot
- Test driver
Ked uz. Otazka by mala zniet, preco vobec nieco ide z nasich dani???? Preco sa dotuju banky - ved za tie roky zarobili xxx biliard dolarov. Kde su teraz tie peniaze. A to co plati pre banky plati pre akukolvek firmu aj pre automobilky. Kde do kelu su tie peniaze?
Predsa na uctoch akcionarov a majitelov bank. Preco to nie su prave oni, ktori maju tlacit tie peniaze do ich VLASTNEHO majetku?
Ale toto je na inu diskusiu. Ja hovorim len o tom, ze tato akcia je pre mna najrozumnejsia/najefektivnejsia zo vsetkych zachrannych planov ktore doteraz boli vymyslene
Predsa na uctoch akcionarov a majitelov bank. Preco to nie su prave oni, ktori maju tlacit tie peniaze do ich VLASTNEHO majetku?
Ale toto je na inu diskusiu. Ja hovorim len o tom, ze tato akcia je pre mna najrozumnejsia/najefektivnejsia zo vsetkych zachrannych planov ktore doteraz boli vymyslene
- jamaka
- Test driver
a otazka teraz hlavne znie, preco si na nu nevie zarobit????Anndy píše:ked zjavne nie je schopny si na novu zarobit?
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Anndy
- Test driver
spigot: suhlas, statne zasahy su na tri veci... ale co uz. Tu v SR sme si to uz odbili s bankami - koncom 90-tych rokov - stat ich inak za nase peniaze oddlzil a potom predal zahr. investorom.
jamaka: no teraz si na neho asi nezarobia, ked si nezarobili doteraz.
jamaka: no teraz si na neho asi nezarobia, ked si nezarobili doteraz.
- jamaka
- Test driver
no neviem, pozri ak stratis pracu, tak budes mat asi ine problemy ako vymenit auto, ak si myslis ze 2500eciek je v nemecku nic, tak sa dost mylis. No a ak bol niekto rozhodnuty ze to auto aj vymeni, ale prisla do toho vlna prepustania a znizovania zarobku, tak prenho je to pomoc.
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
- Anndy
- Test driver
No hej, ale ak mam 9 rocne auto, tak asi nie preto, ze neviem co s peniazmi a ani to nebude oblubeny veteran. Proste na nove nie je.
Jasne 2500 euro je vysoka suma, ziadna ina krajina nedava viac a o tolko si moze kupit lepsie auto. Ale aj tak je to nesystemove a socialne opatrenie.
Jasne 2500 euro je vysoka suma, ziadna ina krajina nedava viac a o tolko si moze kupit lepsie auto. Ale aj tak je to nesystemove a socialne opatrenie.
- killerhammer
- Test driver
ach, skoda
mohol som dat zosrotovat foocusa

(...teraz ma asi vylucia z fora
)
mohol som dat zosrotovat foocusa

(...teraz ma asi vylucia z fora

- Anndy
- Test driver
Na druhu stranu, je to asi lepsie ako pchat peniaze priamo automobilkam. To by z toho mali uzitok len oni. A na druhu stranu to pomoze len tym najchudobnejsim z tych menej chudobnych (snad teda). lebo uplne najchudobnejsim to samo nic neprinesie.
Je to tazke hodnodit. Cely problem je v tom, ze proste sa ludia snazia byt (akoze) spravodlivy, ale to nie je uplne normalny stav (nehovorim, ze to snazenie sa o to je zle). Ta nespravodlivost zacina uz len tym, kde a ako sa clovek narodi, ake ma danosti, schopnosti, povahu, talent, postavu, kto su jeho rodicia, atd., atd..
Je to tazke hodnodit. Cely problem je v tom, ze proste sa ludia snazia byt (akoze) spravodlivy, ale to nie je uplne normalny stav (nehovorim, ze to snazenie sa o to je zle). Ta nespravodlivost zacina uz len tym, kde a ako sa clovek narodi, ake ma danosti, schopnosti, povahu, talent, postavu, kto su jeho rodicia, atd., atd..