Rozhoduji se se ženou mezi koupí ojetého FFII nebo ojeté OII. Pracovat budeme ve Varšavě, takže i síť servisů je pro mě důležitá. Budou to tedy delší i krátké cesty, takže zatím opět vyhrává diesel. Můžete sem napsat svoje zkušenosti a názory s těmito auty? Doteď máme Felicii, takže cokoliv nového bude SUPER

Nevím zda jít do "sňatku z rozumu" nebo "následovat hlas srdce"

Sňatek z rozumu - Focus II
+ lepší podvozek (Opravdu je to tak? Vždyť i OII má víceprvkovou nápravu. Bude ten rozdíl vůbec poznat, když auto nebudu provozovat na hranici jeho možností?)
+ nižší cena za stejnou výbavu (pohybuju se v rozmezí 200-250tis. Kč a rozdíly nějak výrazné nepozoruji)
+ nižší povinné ručení (motor 1.8TDCi vs. 1.9TDi) a zároveň
+ vyšší výkon (85kW vs. 77kW)
+ lepší skóre v NCAP testech (ale jen o kousek, je ten rozdíl tak výrazný?)
+ levnější servis/díly (nemám zkušenost, takže tady vůbec nevím, ale každý to říká)
-----------------------------------------
- nelíbí se mi tak, jako Octavia
Hlas srdce - Octavia II

+ odjakživa se mi prostě líbí. Nekolikrát jsem v ní jel a nemůžu si pomoct

-----------------------------------------
- KRADOU SE (je riziko ukradení o tolik větší než u Focusu? Je to tak velký důvod, proč to auto nekoupit?)
Jaký je váš názor? Kolega má již třetí Octavii v řadě (benzin, diesel, diesel), má pravidelný servis a říkal, že s ní nemá žádné problémy (jen běžná údržba). To samé říká náš známý automechanik o Focusu .. tak si vyberte

Prosím bez emocí a bez neopodstatněného vyzdvihování konkrétní značky- jen obecné zkušenosti, fakta, dojmy a tak. Upozorňuji, že nemám averzi ani na jednu automobilku