IT - praca doma na zivnost
- Anndy
- Test driver
Re: IT - praca doma na zivnost
na to by som sa nespoliehal 

- canndale
- Zkušený
myslim ze s.r.o je na to aby sa rucalo len majetkom spolocnosti.. problem moze byt ak sa nieco spreneveri, alebo iny pravny problem, ked sa moze siahnut aj na majetok konatelov.. ale o tom by asi naozaj viac vedel TJ mozem sa mylit
ale je pravda ze SK nieje pravny stat,takze mozne je vsetko
Kazdopadne Vcedula: drzim palce aby Ti to vyslo. Ja som programoval DB aplikacie na zivnost doma zhruba 2roky, nebolo to zle, trosku bol problem, ze sa platilo narazovo pri ukonceni projektu, ale bolo to pohodlnejsie.. najlepsie sa mi robilo medzi 21:00 a 05:00
ale zistili som ze pre mna je skor networking ako programovanie, kde robim teraz to je pre mna ovela zaujimavejsie a tam sa jednotlivcovi zivnostnikovi tazko preraza

Kazdopadne Vcedula: drzim palce aby Ti to vyslo. Ja som programoval DB aplikacie na zivnost doma zhruba 2roky, nebolo to zle, trosku bol problem, ze sa platilo narazovo pri ukonceni projektu, ale bolo to pohodlnejsie.. najlepsie sa mi robilo medzi 21:00 a 05:00

ale zistili som ze pre mna je skor networking ako programovanie, kde robim teraz to je pre mna ovela zaujimavejsie a tam sa jednotlivcovi zivnostnikovi tazko preraza

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW
Small CX3
- Anndy
- Test driver
To hej. lenze ked ma s.r.o. problem, tak obvykle preto, ze nedokaze splacat zavazky. A maloktora s.r.o. nema financne pozicky. A tie obvykle nedostane bez nejakych zaruk. A odtial je velmi blizko k exekucii, a pod. 
Vymahame plno pohladavok, kde naoko nic nie je, su ukoncene konkurzy (casto uz len zamietnute pre nemajetnost) a vzdy sa nieco naslo, cim mohol zaplatit. Upozornujem, ze vsetko legalne (ziadne baseballky a podobne TV sposoby).

Vymahame plno pohladavok, kde naoko nic nie je, su ukoncene konkurzy (casto uz len zamietnute pre nemajetnost) a vzdy sa nieco naslo, cim mohol zaplatit. Upozornujem, ze vsetko legalne (ziadne baseballky a podobne TV sposoby).
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Anndy
- Test driver
ti ryzuju od padu sociku, neboj...
A len tak lahko ta medzi seba nepustia. Aj "obyc." notar je brutal ryza. Lenze to xce vediet niektore veci tak hned po narodeni, a nie 20-30 rokov po.

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pocet notarov je fixny, exekutor moze byt ktokolvej kto splni podmienky, MUSIA ta potom vymenovat...
s.r.o. sa v tomto pripade ako Vladov netreba bat. ten vklad v dnesnej praxi je viacmenej fiktivny, inak by sa nezakladalo tolko s.r.o. kolko sa...
vlado nejde do vyroby, nepotrebuje stroje, ani priestory, nebude potrebovat beat na zacatie uvery...
zivnostnik ruci celym svojim majetkom, teda aj tym co je v bsm. tu je najvacsia vyhoda s.r.o., rucis do tych 5k €, ktore fyzicky pri zalozeni mat nemusis, budes ich potrebovat "zhmotnit" az pri pripadnych problemoch, ktore su v tomto pripade nepravdepodobne, teda v zmysle moznosti konkurzu.
s.r.o. sa v tomto pripade ako Vladov netreba bat. ten vklad v dnesnej praxi je viacmenej fiktivny, inak by sa nezakladalo tolko s.r.o. kolko sa...
vlado nejde do vyroby, nepotrebuje stroje, ani priestory, nebude potrebovat beat na zacatie uvery...
zivnostnik ruci celym svojim majetkom, teda aj tym co je v bsm. tu je najvacsia vyhoda s.r.o., rucis do tych 5k €, ktore fyzicky pri zalozeni mat nemusis, budes ich potrebovat "zhmotnit" az pri pripadnych problemoch, ktore su v tomto pripade nepravdepodobne, teda v zmysle moznosti konkurzu.
- vcedula
- .
toto iste mi vravel kamarat, ze pri zakladani s.r.o. nemusis mat vlastne ziadny zakladny vklad, ze sa da len fiktivny. To je potom teda pekna cecina - teda haluz 
Ja budem poskytovat sluzby (teda chcel by som), budem platit len sam seba, takze pohladavky by mali byt minimalne.

Ja budem poskytovat sluzby (teda chcel by som), budem platit len sam seba, takze pohladavky by mali byt minimalne.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body
- Anndy
- Test driver
no fiktivny. Ale legalne to nie je. Iba to v podstate nikto nekontroluje, ci je hodnota vkladu spolocnikov aj na ucte v banke
. Avsak musi existovat v s.r.o. tzv. spravca vkladu, ktory vyhlasuje, ze boli vlozene na ucet peniaze za vklady spolocnikov. Tak isto v uctovnictve ich musis mat.

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
vyhlasenie spravcu vkladu o splateni je jeden papier, ten spravca je totiz jeden zo spolocnikov (u nas Vlado). moze nim byt aj banka, ale preco by to robil??
ono to nie je ze nelegalne, aj ked fyzicky tie prachy nemas, ale uctovne ti vzdy existuju, nemusia byt na ucte, mas ich v pokladnici (hlbsie uctovne sa tomu uz nerozumiem), takze ked k niecomu dojde, budes ich musiet mat, a danovak sa moze potom pytat ze kde su, ked vlastne nie su.
Ale ako vravim, v nasom pripade, kde Vlado by predpokladam bol jedinym spolocnikom, spravcom vkladu, konatelom, valnym zhromazdenim, nie je sa coho bat a o com spekulovat...
ono to nie je ze nelegalne, aj ked fyzicky tie prachy nemas, ale uctovne ti vzdy existuju, nemusia byt na ucte, mas ich v pokladnici (hlbsie uctovne sa tomu uz nerozumiem), takze ked k niecomu dojde, budes ich musiet mat, a danovak sa moze potom pytat ze kde su, ked vlastne nie su.
Ale ako vravim, v nasom pripade, kde Vlado by predpokladam bol jedinym spolocnikom, spravcom vkladu, konatelom, valnym zhromazdenim, nie je sa coho bat a o com spekulovat...

- Anndy
- Test driver
ja ho neodhovaram
. jasne, ze je to papier. ale na tom papiery je napisane, ze on dohliadol (ruci za to) na to, ze su prachy na ucte
. A bez toho papiera s.r.o. nezalozis, ak sa nemylim
.
Ale tymto ho nechcem odhovarat, to nie. Len nemozem suhlasit s tym, ze vsetko je take lahke a jednoduche ako sa tu pise. To by sa potom na slovenku lahsie podnikalo...

Ale tymto ho nechcem odhovarat, to nie. Len nemozem suhlasit s tym, ze vsetko je take lahke a jednoduche ako sa tu pise. To by sa potom na slovenku lahsie podnikalo...
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ano, bez vyhlasenia s.r.o. nezalozis. ale spravca vyhlasuje, ze vklad bol splateny, zakon nic nehovori o tom ze to musi byt na ucte. a vyklad aj judikaty su take, ze ten vklad nemusi byt na ucte v plnej vyske a nemoze poden klesnut, on proste sluzi s.r.o. a ta s nim moze robit co chce, nakupit vybavenie, atd. atd. moze ho mat na ucte, ale naco by tam bol? moze byt v pokladnici v cashi, moze zan kupit nehnutelnost, to je jedno...
On sluzi viac-menej pre klientov, pripadnych veritelov. Vidi na nom, do akej vysky je ich zmluvny vztah zabezpeceny pri pripadnych problemoch (teoreticky, ale to je tak vsade a filozofovat tu o tom nema zmysel ani ucel). Preto ked zadavam zakazku za x milionov, nezadam ju s.r.o. s imanim 5k €, ale milionovej s.r.o., ci a.s. Ale aj to je len teoria...
On sluzi viac-menej pre klientov, pripadnych veritelov. Vidi na nom, do akej vysky je ich zmluvny vztah zabezpeceny pri pripadnych problemoch (teoreticky, ale to je tak vsade a filozofovat tu o tom nema zmysel ani ucel). Preto ked zadavam zakazku za x milionov, nezadam ju s.r.o. s imanim 5k €, ale milionovej s.r.o., ci a.s. Ale aj to je len teoria...

- vcedula
- .
da sa hocico, verim tomu. Ked tie prachy nemusis mat na ucte ale len podpises, ze ich vlasne mas, je to to iste ako by si ich na zaciatku mal a potom hned vybral za nejakym fiktivnym ucelom. Teda tak som to pochopil. Ale chvalabohu, moja svagrina je uctovnicka takze v tomto by mi vedela poradit. Spravim know-how co je najlepsie a potom ho niekomu z vas mozem predat (budem to mat v predmete cinnosti
)

Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
- killerhammer
- Test driver
vstupny vklad do s.r.o fyzicky nemusis mat, ako pise TJ urad ta zaregistruje na zaklade papiera (ktory si ty ako spravca, pokladnik aj konatel podpises sam
)
ale musis ich mat ak pride danova kontrola. musis ukazat vypis z podnikatelskeho uctu alebo v pokladnici v hotovosti. resp. ti musia sediet v uctovnictve napr. preukazat co si za ne nakupil do firmy atd atd.
je teda dolezite vediet, kedy prijde kontrola k tebe do firny

ale musis ich mat ak pride danova kontrola. musis ukazat vypis z podnikatelskeho uctu alebo v pokladnici v hotovosti. resp. ti musia sediet v uctovnictve napr. preukazat co si za ne nakupil do firmy atd atd.
je teda dolezite vediet, kedy prijde kontrola k tebe do firny

- killerhammer
- Test driver
to vobec nemusis zistovatvcedula píše:Spravim know-how co je najlepsie a potom ho niekomu z vas mozem predat (budem to mat v predmete cinnosti)

vsetci vieme ze najlepsie je mat s.r.o-cku zaregistrovanu na kajmanoch (nemusis ani tych psratych 19% ako dan zo zisku platit)

alebo slovenska a.s.-ka (tam si mozes carovaaaaat s akciami)

btw. v BA bola dakedy firma co za maly poplatok tusim 13t SKK registrovala firmy na cypre

kde je dopyt, tam je sluzba

- canndale
- Zkušený
..a sluzobnu cestu na klajmany si mozes dat do nakladovvsetci vieme ze najlepsie je mat s.r.o-cku zaregistrovanu na kajmanoch

Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Small CX3