Vyhrivani zadniho okna
-
Re: Vyhrivani zadniho okna
Ja mam tiez problem z vyhrievanim zadneho skla nechce mi zopnut rele gombik stlacim rele cvakne a vzapeti rozcakne skusal som to napojit na priamo a vsetko fungovalo ok vyhrievanie slo bez problemov zrkadla mam manualne nastavovatelne tak by s tym nemalo by byt problem vedel by mi poradit niekto co s tym moze byt?pripadne nejaku schemu zapojenia.? prosiimmm ....
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Stahni si schemata z:
http://www.fordfocus.hostuju.cz/
http://www.fordfocus.hostuju.cz/
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem si všimnul, že při vyhřívání zadního okna mi přestaly fungovat dvě "lajny" vyhřívání (nevím, jak to říct
- je to na obrázku žlutě ). Zapnu vyhřívání, začne se vyhřívat, ale v dolní části zhruba na úrovní stěrače zůstane proužek nevyhřívaný, takže po chvíli se celé okno odrosí/odmrazí, ale jeden proužek zůstane (zmizí sám až časem, jak stoupne teplota v interieru).
Mohl vypadnout nějaký kontakt nebo co se s tím dá udělat? Vyhřívání krom toho žlutého úseku funguje bez problémů. Díky moc za rady.

Mohl vypadnout nějaký kontakt nebo co se s tím dá udělat? Vyhřívání krom toho žlutého úseku funguje bez problémů. Díky moc za rady.
- zewl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ma to same, akorat nahore
Pochybuju, ze se s tim da neco delat

- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Trochu jsem zapátral a po usilovném hledání jsem našel tuto diskuzi http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=171 ... pokud se podaří najít to přerušení na té "lajně", jde to prý spojit vodivým lakem - Vodivé stříbro (např. http://www.e-conrad.cz/vodive-stribro-3-g+dp73270/ ). Ale nejsem elektrikář, takže nevím, jak dalece je to bezpečné.
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ten lak funguje. Musi se ale nanaset v teple a nechat poradne zaschnout, jinak se po zapnuti opravovane misto vypari.
- Gromik
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Oki, díky za info. Bohužel nemám garáž, takže přes zimu se "v teple" a "nechat pořádně zaschnout" bohužel nedá uskutečnit. Holt to počká do jara, pak zase vyhřívání nebude třeba, tak na to zapomenu a další zimu už nad tím mávnu rukou 
Jen by mě zajímalo, proč to tak najednou přestalo fungovat? Že by těch pár drsnějších mrazů?

Jen by mě zajímalo, proč to tak najednou přestalo fungovat? Že by těch pár drsnějších mrazů?

-
- Nováček
Měl jsem stejný problém, našel jsem malé přerušení na jedné lajně, stačí vlasová trhlinka. Opravil jsem tím vodivým stříbrem (jiná značka, ale to je asi fuk) a už víc jak rok mi to bez problémů funguje. V servise mě od toho odrazovali, že je to na prd, ale já to mohu jen doporučit, zvlášť, když mě ten lak přišel na cca 50Kč. Akorát jsem měl podobný problém s teplotou, taky nemám garáž, tak jsem hold čekal na teplý den. Chce to teplotu alespoň +10C, čím větší teplo, tím rychleji to zaschne.
Focus Combi 1.6, 2002
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Gromik, ptas se podobne jako:
Proc ta zarovka najednou nesviti, kdyz jeste vcera svitila?
Vodivy pasek je urcite sirky a urcite tloustky. Tam, kde je sirka a tloustka nejmensi, tam se ten pasek nejvice zahriva a take nejvice opotrebovava. Pak staci mala prasklinka, vodivy spoj je prerusen a cela sekce nehreje.
Proc ta zarovka najednou nesviti, kdyz jeste vcera svitila?
Vodivy pasek je urcite sirky a urcite tloustky. Tam, kde je sirka a tloustka nejmensi, tam se ten pasek nejvice zahriva a take nejvice opotrebovava. Pak staci mala prasklinka, vodivy spoj je prerusen a cela sekce nehreje.
- RUDLAFOCUSIK
- Nováček
Taky jsem tuto záležitost konzultoval s automechanikem,s opravou vodivým lakem nemá dobrou zkušenost,v místě opravy je jiný odpor a v zimě se může stát,že sklo může prasknout...To by pak byla trochu drahá oprava!
Ford Focus 1.8TDDI kombi 66kW/90k r.v.10-1999
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak to slysim poprve.
Proc sklo nepraskne, kdyz je vyhrivano jen takovymi uzouckymi paskami, mezi kterymi je velka studena mezera? Lak s vodivym stribrem, pokud je dobre nanesen, tak bude mit mensi odpor nez lak puvodni a proto v tom opravenem miste se bude vyvijet o neco mensi teplota.
Proc sklo nepraskne, kdyz je vyhrivano jen takovymi uzouckymi paskami, mezi kterymi je velka studena mezera? Lak s vodivym stribrem, pokud je dobre nanesen, tak bude mit mensi odpor nez lak puvodni a proto v tom opravenem miste se bude vyvijet o neco mensi teplota.

- vitacz
- Zkušený
Priklanim se k tomu, ze sklo nepraskne. To by musel byt zar jako pra...
uricte to okno vydrzi 100° a takova teplota tam zdaleka neni.
Navic se to zachriva relativne pozvolna urcite ne tak jako by na zmrzle okno nekdo vylil horkou vodu. Okno proste prasknout nemuze.
uricte to okno vydrzi 100° a takova teplota tam zdaleka neni.
Navic se to zachriva relativne pozvolna urcite ne tak jako by na zmrzle okno nekdo vylil horkou vodu. Okno proste prasknout nemuze.
- roman1
- Nováček
V knize "Jak na to" pro Focuse popisuje autor opravu vlákna vyhřívání - s tím vodivým stříbrným lakem, takže by neměl být problém.
Ford Focus Combi 1,6 16V/74kW r.v. 2000, modrá