Jaké nářadí a pomůcky vozíte sebou (mimo povinnou výbavu)?

Moderátor:phofy
Danista
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké nářadí a pomůcky vozíte sebou (mimo povinnou výbavu)?

Příspěvek od Danista » 06.03.2009 17:42

bofi píše:Já nepotřebuju nic, mám Opla :mrgreen: :mrgreen: .
Ten Ti brzo krachne 8)
Ford Focus Combi 1,8 TDCi 85kW, r.v.2002
Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 06.03.2009 17:55

Mi chybi v kufru vrtacka, zato tam nekdy mam i motorovou pilu. :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 06.03.2009 19:30

chmelko píše:ybuba:v nemocnici sa stale pred každym zakrokom (jehovista) a pod snažia zistit totožnost pacienta a aj na kartičke máš snad kolonku zvlaštne zaznamy :wink:
Ať koukám jak koukám, ani na kartičce zdravotní pojišťovny ani v občance, žádná kolonka na zvláštní záznamy není :!: :?:
Kdepak asi udělali soudruzi zákonodárci chybu ... :?: :lol:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

brava
Junior
Junior

Příspěvek od brava » 06.03.2009 20:09

Vozím hasičák,petflašku s minerálkou(nejraději Korunní neslazenou jemně perlivou),start.kabely,deku,deštník(ten jsem dostal k autu), trojbaterku(majáček,zářivka,obyč.světlo),sadu šroubováčků,lano,refl.vestu,žvýkačky(modré Orbitky), pap.kapesníčky zn.Clever a pracovní rukavice - ty zatím(kromě chmelka) nikdo neuvedl, což mě udivuje, já bez prac. rukavic nedám ani ránu :) .
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic
Obrázek

cage
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od cage » 06.03.2009 20:15

nářadí - otvírák a vývrtku
pomůcky - navigaci
zatím mi to vždy stačilo :lol: :lol: :lol:
Ford Transit Connect Long a Ford Tourneo Courier

lupo66
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lupo66 » 06.03.2009 20:19

Dva skládací klíny pod kola,rukavice,vestu a baterku čelovku to vše pro případ defektu.Víc nepotřebuju mám spolehlivé auto a supr mechanika. :lol:
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 2/2000 - Hatchback - Silver 63 - 0 Rh+
Obrázek
Galeriehttps://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a
Obrázek
Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 06.03.2009 21:18

Ted v zimnim obdobi i lopatu. Rukavice mam take, platene. Pri kazdem tankovani pouzivam ty jednorazove plastove, ktere potom nevyhazuji, ale dovezu na chalupu, kde se hodi pri natirani. 6 metrove horolezecke lano s navazanou karabinou pro strhavani stromu, ktere nechteji padnout prislusnym smerem. Take sabr kombinovany se spici a univerzalni merak.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Ali0299
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ali0299 » 06.03.2009 21:28

já vozím jenom peníze :mrgreen:
Obrázek
focus 1,6 16v, r.v.2000, 3dvéř., sportovní filtr GREEN,V-Maxx70/60, MAK 17"
VW Golf I 1.8 16V

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 06.03.2009 21:48

brava píše:Vozím hasičák,petflašku s minerálkou(nejraději Korunní neslazenou jemně perlivou),start.kabely,deku,deštník(ten jsem dostal k autu), trojbaterku(majáček,zářivka,obyč.světlo),sadu šroubováčků,lano,refl.vestu,žvýkačky(modré Orbitky), pap.kapesníčky zn.Clever a pracovní rukavice - ty zatím(kromě chmelka) nikdo neuvedl, což mě udivuje, já bez prac. rukavic nedám ani ránu :) .
Už jsem se lekl, že nikdo sebou nevozí hasicí přístroj, já ho mám rovněž. Rukavice samozřejmě také (klasické pracovní plátěné). Dříve jsem dokonce vozil (trvale) malou ruční rámovou pilku na dřevo a sekyrku, ale po přestěhování se do bytu už to nevozím :mrgreen: Dále mám taky měřič tlaku, 2 reflexní vesty, tažné lano + červený hadřík, prádelní šňůru (místo provazu), sprej WD 40, 5 lt. plastový kanystr, teď v zimě skládací lopatku ... a ještě by se určitě něco našlo :lol: Jó teď nově ještě formulář od pojišťovny pro případ nehody (doufám, že ho nikdy nepoužiji) :idea: :!:
Obrázek

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 06.03.2009 21:57

ja vozim stále mapu Prahy a ČR, ted uz i navigaci (PDA), v aute mam manual (preci jen zatim nevim vsechno), zelenou kartu, nějaký CD s výběrem - zatím sem se nedostal k tomu abych ho rozšířil, potom antibakterialni gel, bonbony (nutna vybava odjakziva co jezdim autem), papirovy kapesniky (od ty doby co me chytla sr... cestou a musel sem se utrit hadrem na okna...). No a pak rukavice, škrabku, dve reflexni vesty (dve proto ze se me sesly dve), pixlu VIFu, kufrik se zakladnim vercajkem - nejaky klice , merak na tlak v gumach, startovaci kabely (to mam prezitek z predchoziho auta).

Hasicak nemam a uvazuju o nem, ikdyz nejsem rozhodnut, jestli ma smysl nebo ne (tim nezavdavam tema k diskuzi, nemam proste na to jeste vytvoreny nazor), ta kudlicka v aute je dobrej napad, budu o tom uvazovat, jen nevim kam s nim, bo aby me rachtal v prihradce ve dverich je na houby, a ve schrance u spolujezdce je taky na ho...
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

Charon
Junior
Junior

Příspěvek od Charon » 06.03.2009 22:05

Když jsem ještě měl "das Auto", tak v podstatě ještě jeden náhradní motor + několik různých sad nářadí. :wink:
Teď už jen lopatku polní (Fiskars), sekeru střední (Fiskars) :twisted: , univerzální nesmysl (Leatherman), baterku (Maglite) 8O , kompresorek (jenom na foukání jízdních kol), řetězy (i v létě :idea: ) - ale ještě jsem je za čtyři roky ani jednou nepoužil.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
https://www.kpvt.cz
FoFoII - Brumla. Nějaký benzínový motor (asi čtyřválec - alespoň myslím), Ten delší typ.
Divná barva (ani modrá - ani stříbrná) - Tonic bez Fernetu
(II/1.6/74/6.9-9.5/C)
Obrázek

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 06.03.2009 22:24

alexino píše:ja vozim stále mapu ... ČR, v aute mam manual, bonbony, papirovy kapesniky (od ty doby co me chytla sr... cestou a musel sem se utrit hadrem na okna...), škrabku, startovaci kabely (to mam prezitek z predchoziho auta).

Hasicak nemam a uvazuju o nem, ikdyz nejsem rozhodnut, jestli ma smysl nebo ne (tim nezavdavam tema k diskuzi, nemam proste na to jeste vytvoreny nazor), ta kudlicka v aute je dobrej napad, budu o tom uvazovat, jen nevim kam s nim, bo aby me rachtal v prihradce ve dverich je na houby, a ve schrance u spolujezdce je taky na ho...
Dovolil jsem si v citátu něco málo umazat - co tam zbylo, vozím i já. S těmi papírovými kapesníky, nóóóó, to musel být zážitek na celý život :lol: :mrgreen: Kabely taky nezavrhuj, dnes už auto s vybitou baterií nemůžeš roztlačit a ono někdy stačí ve spěchu nechat něco zapnuté a je to tady :mrgreen:
S hasičákem neváhej, pokud se ti stane nějaký problém na cestě, máš tak jen jedinou šanci ještě něco udělat a zachránit. Než k tobě dojedou hasiči, tak akorát můžeš vzpomínat, jaké jsi měl hezké auto - jde o vteřiny a moc nepočítej, že Ti někdo z okolojedoucích pomůže, to by byla spíše výjimka a zárověň klika jak z pr..le :!:
S tím nožem je to jednoduché, prostě použij obal :lol: , já mám origo kožené pouzdo a vše OK, klídeček :idea:
Obrázek

alexino
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alexino » 06.03.2009 22:37

kabely vozim, muze se hodit kdyz bude nekdo jinej v problemu. S tou kudlou to budu muset promyslet, mozna by to bylo vhodny, budu muset nejakou vhodnou poridit - btw vzpomel sem si na malou story, kdyz sem onehda letel z US, tak sem nevedomky v batohu nechal malé nůžtičky na nehty, když to projeli rentgenem, tak je viděli a musel sem je vyndat a nechat je tam, chvili jsem se s nima handrkoval, ale marne... pak sem sedl do letadla, hrabu v batuzku a co nevidim, muj vystrelovak co sem taky zapomel v baglu, velikost cepele mela pres 20 cm... a ten jim nevadil :D :D .

U toho hasicaku premyslim jestli vubec bude pri pripadne akci cas na muj zasah a jestli to bude vhodne (jak mam poznat ze nemam se radsi klidit pryc misto nejakyho haseni)

Jinak u stary Ibizy sem vozil v kufru taky prakticky cely motor :D :D :D . Protoze u nej nebylo cesty aby se neco uz nezacalo kurvit...:-))
"Evžen" Ford Focus II kombi r.2006, 1.8 TDCi, deep navy blue
Obrázek
Obrázek
Galerie:
https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=97&t=12113

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 06.03.2009 22:57

alexino píše: U toho hasicaku premyslim jestli vubec bude pri pripadne akci cas na muj zasah a jestli to bude vhodne (jak mam poznat ze nemam se radsi klidit pryc misto nejakyho haseni)
Důležité je, aby jsi ho měl pokud možno po ruce, zkus si cvičně někde na bezpečném místě rychle zastavit, vyskočit z auta a vzít ho jakoby třeba z kufru - pár vteřin a můžeš hasit. Vždycky Ti to bude stát alespoň za pokus :idea: Podmínkou ale je, abys neměl hasičák třeba zatarasený dalšími věcmi, to je pak opravdu na nic :!:
Na druhou stranu, taky můžeš pomoci někomu jinému :idea: :wink:
Obrázek

canndale
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od canndale » 07.03.2009 08:06

Charon: jeden jediny raz tie retaze po4och rokoch omylom vylozis a prave vtedy ich budes potrebovat :D

inak ja som este zabudol: rukavice pracovne, hasiaci pristroj a kable startovacie.. tieto veci mam odlozene od zaciatku auticka a uz som na ne aj zabudol..
.. mno a samozrejme este v kufri slusne velky subwoofer :D
Toyota Highlander 2.5h
Small CX3
Ford Focus 2010, 1.6i 74kW

Odpovědět

Zpět na „Pokec“