Priestor na zadnych sedadlach
- ahoj
- Nováček
Priestor na zadnych sedadlach
Zdravim vsetkych.Prosim o radu a nazor.Chceme kupit Ford Focus 5dv,hatchback.Auto by sa malo pouzivat hlavne na prevazanie 5-tich dospelych osob na dlhsie cesty.V niektorych testoch je napisane,ze osoby vyssie maju vzadu problem so sedenim.
Aky je Vas nazor,prip. skusenosti.Mame sa kvoli tomuto rozhodnut pre ine auto?
Aky je Vas nazor,prip. skusenosti.Mame sa kvoli tomuto rozhodnut pre ine auto?
Naposledy upravil(a) ahoj dne 21.11.2005 12:41, celkem upraveno 1 x.
- pema01
- Nováček
Myslím, že je tam dostatok placu na výšku. Ešte som sa nestretol s tým, že by mi niekto povedal, že je tam málo priestoru a to som už viezol v mojom focuse už dostatočný počet rôznych lúdí. Dochádzam do práce väčšiu vzdialenosť a chodíme skoro vždy piati. A v pohode. Ale asi najlepšie bude skočiť niekde do autobazára a vyskúšať. A potom sa rozhodnúť. 

- driver
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Focusini
- Junior
Velikost kufru-sklopení zadních sedadel
Měřil jsem teď rozměry kufru, abych věděl, co se tam všechno vejde.
Chci se zeptat - když sklopím zadní sedačky, jde to udělat do roviny nebo ne ? Teď jsem to zkoušel a nešlo mi to úplně "naplacato", ale možná tomu vadily zámky bezpečnostních pásů, nevím.
Jinak když už jsem to měřil, vyšlo mi to cca takto.
Šířka 116 cm (tam kde zasahujou podběhy) a 125 cm. Hloubka bez sklopení zadních sedadel 105 cm, se sklopením 180 cm. Jestli to někdo máte přesně, tak mě opravte, mohl jsem se tam o pár čárek splést, neměl jsem pomocnou ruku.
Chci se zeptat - když sklopím zadní sedačky, jde to udělat do roviny nebo ne ? Teď jsem to zkoušel a nešlo mi to úplně "naplacato", ale možná tomu vadily zámky bezpečnostních pásů, nevím.
Jinak když už jsem to měřil, vyšlo mi to cca takto.
Šířka 116 cm (tam kde zasahujou podběhy) a 125 cm. Hloubka bez sklopení zadních sedadel 105 cm, se sklopením 180 cm. Jestli to někdo máte přesně, tak mě opravte, mohl jsem se tam o pár čárek splést, neměl jsem pomocnou ruku.
Focus combi, 1,6, 74 kw, rv 2001
- Ajfel
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Priestor na zadnych sedadlach
Místa je celkově v autě dost. Jezdím dlouhé trasy ve 4 lidech ( Já měřím 203cm ). Když si dám sedačku dopředu, abych se vešel pod volant, tak si za sebe sednu. Myslím si, že to je prostorný vůz.
- madbugie
- Zkušený
no takto...
Fofo I je na tom vzadu čo sa výšky týka lepšie, lebo u Fofo II zauradovala tuhost karoserie a je tam taka vystupena vystuha ktora ludom vyssim ako 185 cm moze trosku vadit ak zaklonia hlavu dozadu... tento problem sa da ciastocne eliminovat vysunutim opierky hlavy na max potom uz to nieje take okate...
ja mam 188 cm a v pohode sa zmestim sam za seba + fofo som kupoval aj preto lebo sa mi donho ako do maloktoreho auta v nizsej strednej triede zmestia dozadu 2 detske sedacky aj s mangelkou bez problemov...
uz len taky bodjebavacny udaj Fofo II je len o 5 cm uzsie na sirku ako "najsamlepie auto na svete" Passaaaaaaaaaaaat

Fofo I je na tom vzadu čo sa výšky týka lepšie, lebo u Fofo II zauradovala tuhost karoserie a je tam taka vystupena vystuha ktora ludom vyssim ako 185 cm moze trosku vadit ak zaklonia hlavu dozadu... tento problem sa da ciastocne eliminovat vysunutim opierky hlavy na max potom uz to nieje take okate...
ja mam 188 cm a v pohode sa zmestim sam za seba + fofo som kupoval aj preto lebo sa mi donho ako do maloktoreho auta v nizsej strednej triede zmestia dozadu 2 detske sedacky aj s mangelkou bez problemov...
uz len taky bodjebavacny udaj Fofo II je len o 5 cm uzsie na sirku ako "najsamlepie auto na svete" Passaaaaaaaaaaaat

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

- brava
- Junior
Pět normálně vzrostlých občanů se do fofíka vejde celkem bez problémů. Já si ovšem myslím, že pohodlné cestování ve fofíkovi(zejména pak na delší trasy) je ve čtyřech. V pěti už to není tak jednoznačné, zejména pak sedí-li vzadu osoby tělnatější, pak na šířku v ramenou to může být tak tak akorát.Já mám 192 cm a dám-li sedadlo řidiče do zadní polohy a sednu si tzv. za sebe a standartně, kolena se opěradla řidiče nedotýkají a ani hlava nebrousí o strop.
Rada už tady zazněla - nutno opravdu vyzkoušet.
Rada už tady zazněla - nutno opravdu vyzkoušet.
Ford Focus II 1.6i (74kW) hatchback 5/2007, modrá Tonic

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
v tomto případě bych ale jako dospělý nikdy nechtěl být vzadu uprostřed
osobně si myslím, že pro 3 dospělé vzadu a pohodlně jedině v plnohodnotných sedačkách (nemám vyzkoušenu jízdu vzadu uprostřed)

-
- Nováček
no já bych fofana zas tak nepřechvaloval
. Přesedl jsem do něj z Laguny a pořád mi ten fofan přijde takovej stísněnej. Jako stačí to, ale já žádnej čahoun nejsem a za mnou moc místa není. A hlavně je teda úzkej. Asi hooolt bude další auto mondeo 

-
- Test driver
no ved prave preto,lebo konkurentom Laguny nieje Focus,ale Mondeo.Focus,to je Megane 

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslis vnutri? Bo zvona je passat uzssi: 4765/1820/1472, FoFoII: 1840cmmadbugie píše:uz len taky bodjebavacny udaj Fofo II je len o 5 cm uzsie na sirku ako "najsamlepie auto na svete" Passaaaaaaaaaaaat![]()
![]()

Ak si teda nemyslel FFI

- madbugie
- Zkušený
hmmm ja ked som porovnaval neviem asi starsi typ tak som sa niekde dopracoval ze 5 cm...
ale teraz som pozeral web a šírka aj so zrkadlami 1991 mm jak fofo II tak passat na chlp... hmmm kdepak udelali soudruzi chybu

som este spokojnesi ako som bol
(uz len treba stretnut nejakeho zaryteho pasataka...)
ale teraz som pozeral web a šírka aj so zrkadlami 1991 mm jak fofo II tak passat na chlp... hmmm kdepak udelali soudruzi chybu

som este spokojnesi ako som bol

------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

-
- Nováček
No ten tady asi nebude, leda by si spletl webmadbugie píše:hmmm ja ked som porovnaval neviem asi starsi typ tak som sa niekde dopracoval ze 5 cm...
ale teraz som pozeral web a šírka aj so zrkadlami 1991 mm jak fofo II tak passat na chlp... hmmm kdepak udelali soudruzi chybu![]()
![]()
som este spokojnesi ako som bol(uz len treba stretnut nejakeho zaryteho pasataka...)