Kde končí rychlostní omezení na dálnici
- kemo
- Junior
Kde končí rychlostní omezení na dálnici
Ahoj,
poradíte mi někdo jak je to s koncem rychlostního omezení na dálnici? Je to tak, že končí na konci připojovacího pruhu?
Hledal jsem to po zákonech a vyhláškách a našel jen to, že různé značky končí na vzdálenějším konci křižovatky. A že křižovatka je místo, v němž se pozemní komunikace protínají nebo spojují. Vztahuje se tato definice i na připojovací pruh průjezdného pruhu v tomto případě na dálnice?
poradíte mi někdo jak je to s koncem rychlostního omezení na dálnici? Je to tak, že končí na konci připojovacího pruhu?
Hledal jsem to po zákonech a vyhláškách a našel jen to, že různé značky končí na vzdálenějším konci křižovatky. A že křižovatka je místo, v němž se pozemní komunikace protínají nebo spojují. Vztahuje se tato definice i na připojovací pruh průjezdného pruhu v tomto případě na dálnice?
Naposledy upravil(a) kemo dne 19.03.2009 19:08, celkem upraveno 1 x.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde končí rychlostní omezení na dálnici
130 na dálnici Ti končí cedulí konec dálnice,ne?

Pochopil jsem Tě správně?

Pochopil jsem Tě správně?
-
- Test driver
Kota:nepochopil...
tu ide o to, že ked máš napriklad omezenie na 90km/h tak či je povinna značka na dialnici - koniec všetkych zakazov, alebo nie.. podla mna tam musí stale byt, pretože na dialnici máš tažko križovatky..preto by spravne u každeho vjazdu na dialnicu mala byt opat omezujuca značka-tak to je v nemecku napriklad
tu ide o to, že ked máš napriklad omezenie na 90km/h tak či je povinna značka na dialnici - koniec všetkych zakazov, alebo nie.. podla mna tam musí stale byt, pretože na dialnici máš tažko križovatky..preto by spravne u každeho vjazdu na dialnicu mala byt opat omezujuca značka-tak to je v nemecku napriklad
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak, jak popisuje chmelko, je to i na Jižní spojce (+Štěrboholská spojka, Pražský pkruh). Při jízdě od Brandýsa (po R10) je od sjezdu na Černý most až po začátek "obce" Praha (stanice Agip) téměř za každým nájezdem omezení na 80 km/h. Výjimkou je snad jen nájezd z Chlumecké, kde je omezení na 80 až před sjezdem na Českobrodskou. Chápu to tedy tak, že mezi těma dvěma sjezdy je asi 1,5 km, kde je povoleno 130 km/h - je to stále rychlostní silnice.
Podle selského rozumu končí platnost omezení tam, kde se na silnici může dostat někdo další, kdo by již o tom omezení nemusel vědět. Samozřejmě jsou tím myšleny jen křižovatky, tj. ne připojení míst mimo silnici (parkoviště, benzínky, polňačky,...). Přitom na dálnicích nejsou nájezdy jako křižovatky explicitně značeny.
Podle selského rozumu končí platnost omezení tam, kde se na silnici může dostat někdo další, kdo by již o tom omezení nemusel vědět. Samozřejmě jsou tím myšleny jen křižovatky, tj. ne připojení míst mimo silnici (parkoviště, benzínky, polňačky,...). Přitom na dálnicích nejsou nájezdy jako křižovatky explicitně značeny.
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- kemo
- Junior
Jak píše Chmelko a JardaB jsem to myslel.
Právě mě zmátlo třeba na zmiňované R10, že před Boleslaví je dvakrát snížení rychlosti na 110 a když tam bylo toto omezení nově, tak u tohoto omezení nebylo označení konce (teď už tam tuším je).
Proto jsem znejistěl, zda omezená rychlost na dálnici platí na konec nájezdu nebo zda tam musí být značka. Proto jsem to taky hledal po zákonech (aspoň jsem si trochu oživil pravidla
), ale jak je to v něm napsáno, mě znejistělo ještě víc 
Právě mě zmátlo třeba na zmiňované R10, že před Boleslaví je dvakrát snížení rychlosti na 110 a když tam bylo toto omezení nově, tak u tohoto omezení nebylo označení konce (teď už tam tuším je).
Proto jsem znejistěl, zda omezená rychlost na dálnici platí na konec nájezdu nebo zda tam musí být značka. Proto jsem to taky hledal po zákonech (aspoň jsem si trochu oživil pravidla

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Prece kdyz prijizdim na dalnici a zvysuji rychlost na pripojovacim pruhu, abych se na jeho konci mohl plynule zaradit na dalnici a na zacatku pripojovaciho pruhu nebo kousek dale nemam zadne omezeni, tak jedu plnou dalnicni rychlosti dale.
- Wall-e
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jestli se nepletu, tak mezi chlumeckou a českobrodskou jsi už v obci (sice na silnici pro motorvá vozidla, ale za začátkem prahy), takže je tam stejnak 80.
vyhláška praví:
(4) V obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km.h-1, a jde-li o dálnici nebo silnici pro
motorová vozidla, nejvýše 80 km.h-1.
vyhláška praví:
(4) V obci smí jet řidič rychlostí nejvýše 50 km.h-1, a jde-li o dálnici nebo silnici pro
motorová vozidla, nejvýše 80 km.h-1.
- JardaB
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
kemo: Ta první 110 směrem z Prahy na Mladou Boleslav (Bezděčín) podle mne končí hned na tom prvním nájezdu (jsou tam celkem tři blízko za sebou). Je to tam celkem nepříjemné místo, už jsem tam zažil pár horkých chvilek 
Wall-e: Pleteš
Praha začíná až tady

Wall-e: Pleteš

Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver

- kemo
- Junior
Dobře budu vám věřit a na konci nájezdu už budu zrychlovat.
Když mě někdy zastaví, tak jim řeknu, že na fóru říkali, že už tam můžu jet rychle, tak jako o co jim jde
Když mě někdy zastaví, tak jim řeknu, že na fóru říkali, že už tam můžu jet rychle, tak jako o co jim jde

- Wall-e
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ich bin sorry
, maš pravdu, že Praha začina podle značky až před tou pumpou.

-
- Nováček
Ja si myslim, ze najezd je bran jako krizovatka a tudiz plati stejna pravidla pro tyhle znacky jako ve krizovatce. Jen ted nevim jestli omezeni rychlosti plati do krizovatky a nebo az za krizovatku (tedy do sjezdu nebo za najezd). 

FoFo 1.8 TDCi 74kW 06/2003 X-Trend
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jestli si to pamatuju správně,tak značku ruší konec křižovatky.....