centrál

Interier, sedačky, palubní deska ...
Moderátor:ZaQik
Beri
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beri » 31.10.2006 18:43

Tento problém řeším taky a jsem si na 99% přesvědčen že to je závada v zámku u řidiče. Už jsem to tu jednou psal, ale ještě jsem se k tomu nedostal, když jsem si tu přečetl návod jak rozebrat tepecírunk a vše ostatní, tak se mi do toho už moc nechtělo.
Závada se projevuje především ráno, když je zámek ztuhlí (mělo by tedy pomoct promazat nebo rozebrat a vyčistit, pokud to jde).
To že to děla tenhle zámek jsem si ujistil dvěmi způsoby.
1) když to blbne, tak se zamknu v autě (páčkou na dveřích), poté dveře otevřu a měli by se optevřít automaticky všechna dveře, ale nestane se tak a zbytek se otevře až po chvíli, než něco v tom zámku dojede na doraz.
2) zamku se ve vnitř, potom odemknu všechny dveře páčkou u spolujezdce, tak se ihned odemknout všechny dveře (i u řidiče), ale v tom přichází další povel (po chvilce, podle toho po jaké době se zbytek auta odemyká) od řidičových dveří a je v ostatních dveří slyšet jemné cvaknutí jako kdyby se chtěli znovu odemknout, ale ty už jsou dávno odemčené.
Z tohoto usuzuji že to dělají dveře u řidiče, který podle bodu 2) posílá mylné signály o tom aby se otevřeli ostatní dvěře.
Až se nejde čas a chuť tak se na to mrknu, ale v téhle zimě se i do toho už moc nechce.
Snad jsem svoje zjištění a teorii popsal dast srozumitelně.
Beri
Ford Focus 1.8 16V Ghia, 1999, combi
Obrázek

lu-ko
Nováček
Nováček

Příspěvek od lu-ko » 31.10.2006 19:08

Mě to taky dělá problémy. Napřed to to otevíralo přes klíč ostatní dveře po vteřině pak se interval prodlužoval a teď už ani nemrká.... u spolujezdce to šlape bez problémů. u řidiče otevírám jen řidičovi dveře. Plánuju dálkové ovl. cetr. zam., ale napřed musím vyřešit tento problém.... sice nevím jak ale promazával jsem to a nic....rozdělat tapecirunk dveří není na chvíli se tak asi zajedu za svým mechošem....
FF Kombi 99 1.8 16V 85Kw

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 31.10.2006 20:45

FoFo ma dva zamky, u ridice a u spolujezdce. Vetsinou vsichni odemykame ridicovy dvere a zamek se opotrebovava. Ja se snazim uz skoro rok zamykat a odemykat jen dvere spolujezdce, aby se opotrebovaly zamky rovnomerne. :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Ahmed
Test driver
Test driver

Příspěvek od Ahmed » 31.10.2006 20:57

pelen píše:FoFo ma dva zamky, u ridice a u spolujezdce. Vetsinou vsichni odemykame ridicovy dvere a zamek se opotrebovava. Ja se snazim uz skoro rok zamykat a odemykat jen dvere spolujezdce, aby se opotrebovaly zamky rovnomerne. :lol:
Dobre delas, budes mit znicene oba a pak do auta polezes pres kufr :D :wink: :P
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 31.10.2006 22:48

Az budou znicene, tak namontuji dalkac. :lol: :lol: :lol:
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

Romano
Nováček
Nováček

Příspěvek od Romano » 01.11.2006 13:08

S těma dveřma mě to nenapadlo,jelikož jsem ještě čekatel na focuse nejsem si jist jak u něj central pracuje. Měly byt rozdělene předni a zadni dveře tak nechapu proč se otviraji jenom řidičove. Určitě ale bude v motorku centralu mikrospinač nebo jezdec ktery dava jednotce info v jake pozici momentalně je. Pokud je nefunkčni nebo je někde něco,co ho ovlada přidřene,tak by se to mohlo chovat timhle poblazněnym zpusobem.

lu-ko
Nováček
Nováček

Příspěvek od lu-ko » 02.11.2006 20:56

Když namontuju dálkáč nebude to dělat ten sám problém?
FF Kombi 99 1.8 16V 85Kw

BrLu
Nováček
Nováček

Zamykání pomocí DO

Příspěvek od BrLu » 16.05.2007 16:43

Zdravíčko všem,
začal jsem bojovat s DO. Problémy začaly náhle, nenavazují na žádnou změnu, akci v autě. Odemknout auto jde pokaždé, na poprvé! Ráno, pokud je chladněji, cca 15°C, tak se mi nedaří zamknout fokuse. Je slyšet cvaknutí,(ťuknutí) jakoby se známky snažily znovu odemknout i když jsou odemčené. Někdy se podaří zamknout na podruhé, potřetí, ale spíš vůbec.
Pak nastoupí mechanické zamčení, abych mohl odejít od auta.
Přední zámky jsou oba vyměněné (nové z vrakáče), baterka v DO nová.
Během dne vše běží na poprvé?!?!?
Nesetkali jste se někdo s tímto problémem?
Díky všem za radu

Odpovědět

Zpět na „Interier“