Help - reklamace autoradia (porušená pečeť - záruka)

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
muWme
Nováček
Nováček

Help - reklamace autoradia (porušená pečeť - záruka)

Příspěvek od muWme » 07.04.2009 18:50

Zdravím,
Měl bych na Vás prosbu jak se mám zachovat:
V prosinci jsem koupil autorádio

Kód: Vybrat vše

http://www.hifiauto.eu/product.php?id_product=12
za cca 14000.- už od začátku mělo známky vady na DVBT tuneru (prostě když sem přišel k autu signál nebyl, dojel sem do práce signál byl odpoledne na ceste z práce to samé akorát v obráceném pořadí, takže to vypadalo jako by se muselo rádio ohřát aby fungovalo) cca po měsíci jsem napsal prodejci že je tento problém, odkázal mě na lepší anténku se zesilovačem než ta co byla dodána s rádiem ale ani to potom nepomohlo (signál byl silnejší ale zase až po čase jízdy). Prodejce konstatoval že pokud mám pocit že je s tím něco v nepořádku mám jej odeslat k němu na reklamaci... což jsem učinil ale dnes po cca 14 dnech se vrátil a má radost byla zkalena větou rádio nebylo přijato do reklamačního řízení z důvodu PORUŠENÉ pečeti a přiloženy fotky... a opravdu byla...
Domnívám se že k tomu došlo opakovaným nasazováním a vyndáváním při prvotní instalaci do vozu nevo vyndávání a to tak že údajná pečeť byla z boku rádia a na rádiu byl pochopitelně nasazený takový ten kovový vymezovací šuplík cca 10cm široký který se montuje do palubky a do něj teprve rádio...
Volal jsem mu (bohužel bez vychladnití ale hned a s emocema) jak je to možné a podobně a že se to muselo stát takto a že do rádia jsem SAMOZŘEJMĚ vůbec nezasahoval... Odpověď že to on nemá možnost posoudit a tudíž je to pro něj porušení záruky...

Když jsem rádio kupoval přišlo BEZ ČESKÉHO návodu (který my byl zasán za cca 2 měsíce) a ani v krátkých záručních podmínkách přiložených k faktuře NIC o nějaké pečeti a porušení záruky napsané není.ANi že bych měl být opatrný při montáži autorádia.

Napsal jsem mu jete jednou mail s tím ž jsem mu to takto vypsal a že pokud to nehodlá férově vyřešit hodlám toto oznámit na ČOI, ale to nevím jestli mi bude něco platné:-(
Kdyby rádi stálo 2000 tak ho chytnu a vyhodím :-(

Máte někdo prosím nějakou radu? Díky
Ford Focus C-MAX GHIA / 2,0TDCi / 100kW /rv.2004
ObrázekObrázek

RedZero
Junior
Junior

Re: Help - reklamace autoradia (porušená pečeť - záruka)

Příspěvek od RedZero » 07.04.2009 21:40

Nejsem si jist, ale myslím si, že prodejce nemá nárok na žádnou pečeť a její poručení. Dříve se dávaly pečetě i na bedny od pc, ale třeba v tomto případě jsem si jist na 99% že nikoho pečeť nezajimá. Doporučuji se mrknout po internetu nepamatuji si přesně stránky ale je nšco na ochranu spotřebitele. Jinak vyhrožování ČOI nechej na pozdější dobu a snaž se s prodejcem vyřešit domluvou, ale jak jsi psal to moc nezabralo.

mrkni treba sem

http://www.spotrebitele.info/poradna/do ... 3dadb05f59

Jinak pokud by jsi ho chtěl potrestat tak jim tam napiš že nedodává manuály ( dle zákona ) a oni mu zpříjemní okrádání lidí ;-)
Lenoch jménem Mondeo
Mini One 1.6 S-design ( malinko poupraveno :-D ) také už jinde ..
Ford Focus ST, 2.5 20V turbo, 3.dv, electric orange už jezdí jinde :-/
www.STdriveRS.cz

RedZero
Junior
Junior

Příspěvek od RedZero » 07.04.2009 21:43

Tady je to s PC dle mě je to stejné.. Jim tam zkus napsat ..

http://www.spotrebitele.info/poradna/do ... &partner=0
Lenoch jménem Mondeo
www.STdriveRS.cz

muWme
Nováček
Nováček

Příspěvek od muWme » 08.04.2009 07:53

no tam napisu nicmene i kdyby nakonec pristoupil na reklamaci tak se mi vubec nechce ho tam posilat znovu, protoze bud rekne ze tomu radiu nic neni ze vadu nema a posle ho az za 30dni a nebo ho neposle uz vubec.. a ja to z nej budu nekolik mesicu pacit tak nevim jestli se nemam spokojit s tim jak to funguje ted...
Ford Focus C-MAX GHIA / 2,0TDCi / 100kW /rv.2004
ObrázekObrázek

RedZero
Junior
Junior

Příspěvek od RedZero » 08.04.2009 20:35

no to je otazka .. ale pokud ot tam posles jeste 2x bez odstraneni tak ti dle zakoniku musi vratit penizky ... pokud reklamujes 3x stejnou vadu .. je tam i zminovano neco o tom, ze do 6 mesicu ( coz splnujes ) muzes odstoupit od kupni smlouvy. Ale o nevim jak to je. Je to neco v yom smyslu, ze pokud tam je zavada do 6 mesicu tak to muzes chtit opravit, nebo vratit penize.

Zkus napsat na ten odkaz jak jsem ti poslal a oni ti poradi. Kazdopadne bych to asi tak nenechal. Mel jsme to na minulem radiu, chytalo spatne stanice a vypadaval signal a je to ke zblazneni..
Lenoch jménem Mondeo
www.STdriveRS.cz

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“