kufr (5. dvere) nejde odemknou / odemyka se sam

Odpovědět
Ahmed
Test driver
Test driver

Re: Zaseknuty kufor FOFO II

Příspěvek od Ahmed » 05.04.2009 13:27

Když to máš rozebrané nebo stačí, když se dostaneš k drátům a proměříš si to, jestli to při zmáčknutí sepne nebo ne, tak jednoduše poznáš, jestli s ním něco je. Potom si změř, jestli ti tam jde napětí :wink: Pokud je auto odemčené, asi by tam na jednom kontaktu mělo být pořád.
Obrázek
Ford Focus II Combi, Gold Collection 1,6 TDCi, 66kW, 22/08/2007, panther black
Obrázek
Byl: Ford Focus Combi 1,8 TDDi, 2001, panther black

zunino
Nováček
Nováček

Příspěvek od zunino » 11.04.2009 22:09

jozcu píše:Ahoj, mám podobný problém. U mého FoFo 2 2005 kombi páté dveře můžu otvírat pouze na dálku dvojklikem na klíčku pro otvírání kufru. Je to dost nepraktické a vůbec nezáleží, jestli je auto odemčené nebo zamčené. Můžete mi prosím někdo poradit. Díky.
Ahoj, mám úplně stejný problém u stejného auta. Asi to bude tím spínačem nad SPZ, ale nedostal jsem se k němu, z vnitřku to nejde - měl jsem to rozebraný, ještě zítra zkusim z vnějšku, ale je tam nějaká guma, tak abych jí nezničil. No dobrá rada by se hodila.... Díky.
FF II 1.8 TDCi Ghia, combi, 85 kW, 2005

hanus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanus » 12.04.2009 22:29

Pokud je špatný mikrospínač, tak tady je něco k jeho výměně co jsem dělal.

Ta lišta je konstrukčně špatně řešená. Každý zmáčkne zámek a zatáhne k otevření dveří. Lišta se od dveří odchlipne a zatéká tam.

Spínač je mikrospínač na který doléhá hliníkový plech, který se přes tu krycí manžetu tahá. Když se tam dostane voda, zoxiduje plech a zničí se mikrospínač.

K opravě. Je v celku jednoduchá, zabrala mi cca 2 hodinky. Na vnitřním plastu dveří jsou dva Torx šrouby (v úchytech pro zavírání). Odšroubují se a plast drží jen na zacvakávacích trnech. Začne se od kraje oddělávat (trošku větší síla) a až je mezi plastem a dveřmi mezera mrkneš do ní a pomocí nějaké tvrdší lišty odděláš i zadní trny. Plast máš dole. Pak vidíš zevnitř dveří na lištu. Je uchycena čtyřmi matkami M6, povolí se ořechem s nástavcem. Odpojíš mikrospínač a světla SPZ a lišta je dole. Plast s mikrospínačem vysuneš z lišty, sundáš manžetu a vidíš Al plech a pod ním mikrospínač. Mikrospínač je zalitý, dostaneš jej ven a podle jeho velikosti koupíš nový (mmyslím že 15,7 x 5 mm, cca 10 kč v elektru). Dáš nový,připájíš dráty a zaliješ lepidlem, smontuješ (na manžetu dej silikon) a je hotovo. Druhá možnost je koupit origo celé tlačítko u fordu (asi 600 kč). Až budeš lištu montovat zpět tak ji obtáhni silikonem nebo tam dej oboustraně lepící pěnovku (dal jsem pěnovku a supr).

Toť asi vše, není to složité.
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 85 kW (115 PS), 02/2006

mehturt
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mehturt » 13.04.2009 22:38

Tomas_1 píše:Aj mne sa to stalo, kufor nesiel otvorit rukou ani klucom. Potom to zrazu islo.
Zrejme pomohli vybracie ...
dnes som mal podobny problem..
2013 Focus kombi
bolo: 2007 Focus kombi 1.6 Ti-VCT Ghia-X
Obrázek

JardaH
Nováček
Nováček

Příspěvek od JardaH » 15.04.2009 12:35

Takže OK.
Konečně.
Nový spínač mají jen v origu u Forda a stojí 975 kč. Musel jsem ho koupit a dveře už jedou. Jinak jsem ten starej rozkuchal (je nerozebíratelnej), je tam jen tištěnej spoj, kterej asi vlhkem zoxidoval.

hanus
Nováček
Nováček

Příspěvek od hanus » 15.04.2009 15:36

to JardaH: Můžeš napsat prosím co máš za auto. Já ten spínač normálně rozdělal a vyměnil. Je fakt, že tam byl zalitý lepidlem.
Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 85 kW (115 PS), 02/2006

jozcu
Nováček
Nováček

Příspěvek od jozcu » 25.04.2009 21:07

to Hanus: Díky za skvělý popis. Dneska jsem to přesně podle tvojí rady rozebral a opravil. Problém nebyl ve spínači, ale v těch přívodních drátech. Jeden byl uhnilý.

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 28.04.2009 18:30

Tak mám bohužel stejný problém - ráno jsem otevřel kufr normálně, teď už to nejde a ozývá se jen takové lupání ve spínači a kufr se neotevře :cry: Při zmáčknutí spínače nebo při tlačítku na ovladači stále stejný zvuk, ale kufr zůstává zamčený.

Co teď? Mám s tím jet do Forda? :(

EDIT: Tak mi to nedalo a šel jsem se na to ještě jednou podívat a zkusil jsem heslo "když to nejde silou, půjde to větší silou" a ono to funguje :lol: Stačilo se pořádně opřít do kufru a zatlačit na něj - pak se ozvalo cvak a už to jde otevřít. Uff :-)
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

jobe
Nováček
Nováček

otvírání kufru ford focus

Příspěvek od jobe » 02.05.2009 14:17

Zdravím,chtel bych se zeptat neví nekdo jestli existuje pojistak přímo na otvírání zadních dveří či nemá nekdo scema pojistek na ford focus combi 2005.Nejdou mi otvírat jen klíčkem a u centrálu mi zase nebliknou blinkry při zamykání.Nevíte jestli to nemá nejakou souvislost???Děkuji moc

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: otvírání kufru ford focus

Příspěvek od foki » 02.05.2009 14:57

vzadu v liste je mikrospinac a myslim ze jen dvere samotnou pojistku nemaji . schemata od 2005 jsou u forda placene .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

zunino
Nováček
Nováček

Příspěvek od zunino » 11.05.2009 22:09

jozcu píše:to Hanus: Díky za skvělý popis. Dneska jsem to přesně podle tvojí rady rozebral a opravil. Problém nebyl ve spínači, ale v těch přívodních drátech. Jeden byl uhnilý.
připojuji děkovačku Hanusovi za popis, stačilo se jenom držet návodu a už to fachá :D i penízky se ušetřily :D

zunino
Nováček
Nováček

Re: otvírání kufru ford focus

Příspěvek od zunino » 11.05.2009 22:16

jobe píše:Zdravím,chtel bych se zeptat neví nekdo jestli existuje pojistak přímo na otvírání zadních dveří či nemá nekdo scema pojistek na ford focus combi 2005.Nejdou mi otvírat jen klíčkem a u centrálu mi zase nebliknou blinkry při zamykání.Nevíte jestli to nemá nejakou souvislost???Děkuji moc
I u mě se sešly obě závady najednou, kufr jsem opravil dle návodu Hanuse, ale blinkry při zamykání nefungujou dál (při otevíraní ale bliknou normálně). Ale co s tim fakt nevim, třeba nám nějakej focusák poradí......

černý.fikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

kufr nejde otevrit. zamek v poradku

Příspěvek od černý.fikus » 25.06.2009 23:43

ahoj, nasel sem tu jen vlakna o vadnem zamku, tak me kdyztak presunte, jesli uz to tady je :oops:
jde o to, ze mi nejde otevrit kufr tim madlem, kdyz je auto otevrene. doted to slo. a klickem kufr na dvojklik normalne otevru.
v zime delalo to same, sem myslel, ze to zamrzlo a hotovo, no. ale tedka??
je to pokazene, nebo je v tom treba nejaky jiny figl?
FoFo II 2.0

černý.fikus
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od černý.fikus » 30.06.2009 16:31

takze jsem tez pouzil navod od Hanuse a vymenil mikrospinac, timto mu jeste jednou diky :!:

par poznamek k tomu. neni to pro uplne kopyta :) napr. to pajkovani ja moc nedavam, ani nemam cim :lol: ale jinak se to vsechno da.
a jako je to fakt mazec konstrukcne podelane :!: ten muj spinac byl uplne zoxidovanej. sehnal sem jiny, byl to celkem problem, ale jde tam kdejaky, co se tam nejako vejde. delal jsem to s kamaradem, co ma to same auto a ten ho mel v pohode. ale oboum nam zateklo a zoxidovalo svetylko leve pro spz...
takze doporucuju vsem alespon nejakym silikonem, tmelem zatestnit cely ten kus plastu, co je v nem spz svetylka a madlo na otevirani. je to totiz jen otazka casu, nez to praskne :twisted:
FoFo II 2.0

depeche
Nováček
Nováček

Příspěvek od depeche » 21.07.2009 19:45

JardaH píše:Kufr přes tlačítko neotevřu pořád, otevřu ho jenom klíči. BUde to asi problém v elektrice, ale zatím jsem to neřešil.

Jinak jsem měl rozdělaný zámek, je to fakt řešení hodný Forda. Je tam šroubovice, na které je táhlo, které uvolní západku a tím i zámek. Není tam žádný lanko. Jak to dostane el. impuls, tak to pohne tím táhlem. Všechny pohyblivé části vevnitř zámku byly čisté, jak z výroby, žádný prach a voda. Myslím, že uvnitř zámku nemá co zmrznout. Samozřejmě, pohyblivé železné části zaklapávacího mechanismu namazat vazelínou!

Spínač nad značkou jsem vykuchal, tam bude asi chyba. Ale je nerozebíratelný, tedy jsem na jeho rozebrání nepřišel. Ale je to jen el. spínač, nic víc. MaiKL tady píše, že může oxidovat. Nevíte někdo, zda se dá případně nějak rozdělat a opravovat, nebo je třeba koupit nový?
ahoj jarda. vies mi prosim poradit ako sa ti podarilo zamok rozobrat? tento isty problem sa mi stal dnes. zrazu nejde zavriet kufor. pozeral som zamok ale nedari sa mi ho rozobrat. pravdepodobne ho drzia dva nity.

vdaka

r.

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 2004 - 2011“