Spojkovy pedal - vyska

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
ma3os
Nováček
Nováček

Spojkovy pedal - vyska

Příspěvek od ma3os » 01.03.2009 22:05

Ako vysoko mate spojkovy pedal na FoFo?

Mne sa zda, ze ten moj je nejak vysoko. Ked je v hornej polohe, tak je asi o 2-3 cm vyssie ako brzdovy. Mam s tym problem. Ked pustam spojku pri pomalych rozjazdoch, tak mam taky cudny pocit - najprv spojka zabera pomaly, auto sa pomaly pohyna, potom ale akoby zabrala viac a s autom trochu cukne, kedze ho motor potiahne. Pri tom vacsom zabere mam aj taky pocit, akoby trochu zatrialslo s autom. Nie je to take citelne, ze auto skace, ale trochu to tam proste citit. Uvazujem nad tym, ci to nemoze byt prave tym, ze mam spojkovy pedal podla mna vysoko, a kedze spojka zabera trochu vyssie, tak to neviem jemne regulovat v takej pre mna vysokej polohe. Skusal som aj spojku, ci nahodou uz nezabera prilis vysoko. Po prestudovani tohto fora ohladom spojky som teda skusal, a vyzera ze spojka je zatial OK. Mam najazdenych 111000 km, auto mam pol roka, dovoz z D. Auto akceleruje aj do zatacok (v pripade poloosi - vychadzal som z toho, ze by malo triast pri akceleracii do zatacky) uplne v pohode hladko. Skusal som aj odpich z miesta na vysokych otackach - v pohode auto som chvilu udrzal na 5000/min, kolesa presmykovali na mieste, sice som sa skoro nepohol, ale moje nove zimne Bridgestone-y dostali trosku zabrat. Snad im to as tak neuskodilo, normalne takto nejazdim. Z toho co som skusal sa mi zda, ze spojka je este OK.

Inac co som cital tu na fore, ze niekomu pozreli spojku a povedali mu v servise ze este vydrzi... mne v servise (nie oficialny Ford) povedali, ze sa spojka takto pozriet neda. Ze ked sa to uz rozoberie, musi sa to uz rovno vymenit.

Neviem si ten pedal nejako znizit sam?
Přílohy
IMG_3403.jpg
IMG_3402.jpg
IMG_3401.jpg
Ford Focus I Combi,r.v 2003; 1,6 16V Zetec-SE 74kw; Modry krasavec

321momo123
Nováček
Nováček

Re: Spojkovy pedal - vyska

Příspěvek od 321momo123 » 12.03.2009 21:53

Ja mam ten isty problem teda nevadi mi to pri jazde ale mam ho teez visie ako ostatne uz ma strasili aj tak ze je spojka v tahu ale myslim ze to neni nejaka velka zavada dufam ze sa tu niekde najde neaky odbornik na to !
Ford Focus kombi 1.8 TDdi 2002 - Klima , PC , Tempomat...
Obrázek

carPWR
Nováček
Nováček

nastavení výšky pedálu spojky

Příspěvek od carPWR » 03.04.2009 09:03

Ahoj, mám focus 1.8 2003 a mám pedál spojky výše než pedál brzdy a chci ho srovnat do roviny, jde to? Případně kde se to nastavuje? Díky za odpovědi.
Opel Zafira Tourer 2014
Ford Focus kombi 2002

321momo123
Nováček
Nováček

Příspěvek od 321momo123 » 06.04.2009 21:47

Niekdo niekde pisal ze spojkovy pedal ma neaky valcek a ze ked ten je zavzdusneni tak robi galibu ale neviem neako mi to neprekaza ta vyska a uz som si asi na to zvikol , ale kazdopadne by som aj ja chcel ho mat v povodnej polohe !
Ford Focus kombi 1.8 TDdi 2002 - Klima , PC , Tempomat...
Obrázek

Kačud
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kačud » 19.05.2009 22:34

Pánové, nechci nic říkat, ale nebude to náhodou normální. Mám taky spojkový pedál výš než ostatní a to mám spojku novou a vše zkontrolované. Vše funguje tak jak má. Prostě toto bych neřešil a jezdil dál. Je ale pravdou, že buď bych uvítal mít ten pedál níž a nebo mít výš odkládací prostor pro levou nohu. Není to zrovna dobře ergonomicky vyřešeno. Jako spousta věcí v interiéru focusu.
Ford Focus Combi 2004 TDCI 74KW GHIA

Kostra_cz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kostra_cz » 21.02.2010 15:16

Je to fakt, odkládací prostor pro nohu vedle spojky je o hodně níž než spojka a je to nepohodlné, nezkoušel jsem to ale určitě by tam šlo přilepit nebo přišroubovat třeba dřevěný špalík, ale rozhodně bych ho tam nedal na volno aby se nedostal pod pedály mohlo by to být životu nebezpečné, takže kdyby něco můj nápad to nebyl :D
Ford Focus combi 2002 1.8TDDi 5.7l/100km nezávislé topení, klima, el.výbava a další , je to perfektní autíčko :)

MacekHK
Nováček
Nováček

Příspěvek od MacekHK » 06.05.2010 13:18

cau, mam uplně stejnej problem. Koukam , že to bude asi normalní. Každopádně mě to dost štve. Musím zvedat celou nohu, abych ten pedál moch pohodlně sešlápnout. :? To se asi moc pánům u Fordu nepovedlo. :palec_dolu:
1.8 Tdci ST pack 136ps

Odpovědět

Zpět na „Motor“