Tlumiče,pružiny
Re: Tlumiče,pružiny
Pre vseobecnu informaciu doplnam, ze podla inych predajcov (vratane nemeckych) a dodavatelov tlmicov (Sachs, Kayaba) normalne tlmice nepasuju na verziu Zetec/Trend. Takze to vyzera, ze jedina moznost budu v tomto pripade originalne tlmice. Chlapci z Fordu si neboli isti, ci su "namontovatelne" aj bezne tlmice na tuto verziu, ale kazdopadne mali asi pravdu v tom, ze aj keby boli, tak vzhladom na inu pruzinu budu vykazovat ine vlastnosti, lebo nebudu mat spravny zdvih.
- rubenso
- Nováček
Pred nedavnom som menil pruziny na prednej naprave. Mal som tam pruziny (zdola -> hore = modra, modra, zlta) a menil som za (zdola -> hore = červená, červená, fialová). Kupoval som ich zanovne, tiez mali byt z 1.6, ale su tensie a maju asi o zavit a pol viac. Dufam ze som tam dal spravne pruziny. Chcem sa len ujistit 

- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak už týden mám pružiny Eibach Pro Kit a musim se přidat k těm, který jsou z nich nadšený.
Auto o dost líp sedí, je stabilnější a jednoznačně vypadá líp.
Trochu jsem se bál těch našich silnic a výjezdu na chatu, ale vůbec žádný problém, je to tvrdší jen o trochu, prostě paráda, jsem spokojenej
Auto o dost líp sedí, je stabilnější a jednoznačně vypadá líp.
Trochu jsem se bál těch našich silnic a výjezdu na chatu, ale vůbec žádný problém, je to tvrdší jen o trochu, prostě paráda, jsem spokojenej

-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
a ty zatáčky...to je slast 

- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To jo, to prostě nemá chybu, včera jsem jezdil s Picassem a v první zatáčce jsem myslel, že jedu v gauči 

-
- Test driver
Dobre sa to pocuva hosi
EIBACH,EIBACH EIBACH 

-
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Hehe a soused ma Renault Espace a jednu mistni zatacku co si davam v cca 65 km/h tak u neho uz v 40km/h mam pocit ze vyzuje gumu z disku 

- pappass
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já mám sportovní stavitelnej podvozek KW a na naše rodiný výlety to moc není, snad kdyby ho někdo chtěl tak mu ho vyměním za seriový s doplatkem po dohodě.Jinak do zatáček je to super to je fakt... 

- VH123
- Zkušený
Rozdílná tuhost pružin
Ahoj, potřeboval bych poradit s následující záležitostí. Jsem čerstvým majitelem FF1 (<3 měsíce) a při plně naloženém autě (5 lidí + bagáž) je i při středních nerovnostech slyšet kovové rány když se zavěšení levého zadního kola dostane na doraz. Zkoumal jsem následující - nechal jsem otestovat tlumiče, všechny ok, ve výsledku kolem 80-85% stavu nových. Vizuálně je vše v zavěšení kola ok (pružina, silentbloky, stabilizátor). V pátek jsem vezl OSB desky a napadlo mne půjčit si z ještěrky ve skladu na chvilku o něco víc desek než jsem měl v plánu vézt. Stálo na rovné podlaze, desky byly přímo ve středu kufru a rozdíl mezi výškou kol byl velký. Vlevo zbývalo k dorazu tak 2 cm, vpravo minimálně o 5 cm víc. Protože auto bylo vlevo vzadu bourané, napadlo mne jestli se nemohla pružina poškodit tak že to není vidět nebo jestli při opravě nedali pružinu z podvozku s jinou tuhostí.
Co dělat? Nechce se mi kupovat pár nových, je rozumné kupovat pouze jednu a z vrakoviště nebo nemám šetřit na nepravém místě? Poradili byste mi jak na vrakovišti případně podle kódu nebo barevného značení najít odpovídající kombíkovou (FF1 kombi, 1.6 16V).
Předem dík, přeci jen nemám ty praktické zkušenosti, na věci okolo motoru, brzd a podvozku si z důvodu bezpečnosti netroufám - na autě bastlím jen elektriku a interiér.
Co dělat? Nechce se mi kupovat pár nových, je rozumné kupovat pouze jednu a z vrakoviště nebo nemám šetřit na nepravém místě? Poradili byste mi jak na vrakovišti případně podle kódu nebo barevného značení najít odpovídající kombíkovou (FF1 kombi, 1.6 16V).
Předem dík, přeci jen nemám ty praktické zkušenosti, na věci okolo motoru, brzd a podvozku si z důvodu bezpečnosti netroufám - na autě bastlím jen elektriku a interiér.
Vojta
- richisan
- Zkušený
ihrdlick: Asi najviac ludia menia za Kayaba/Ford. Prve su lacne, no zivotnost otazna. Ja by som daval na nase cesty asi origo Ford (zivotnost posudzujem vzhladom na rozbite BA cesty... a nutnost neustaleho slalomu
) Inac to bude mat sice sportove vlastnosti ale bude tvrde jak slak
Pokial ide o tie 3 dospele osoby vzadu+naklad, myslim, ze na to moze kazdy s Eibachom zabudnut. Max. 2 ludia vzadu. Moj osobny nazor.
Trend+pruziny = rozdiel neni az taky markanantny. Vidiet to na mojich fotkach pred-po znizeni.

Trend+pruziny = rozdiel neni az taky markanantny. Vidiet to na mojich fotkach pred-po znizeni.
-
- Test driver
A to akoze preco?Co sposobi Eibach,ze uz dozadu nedam batozinu a 3 dospelych?Ale no
Dnes Richisan nemas svoj den.Bezproblemov sa to da a jediny problem,ktory to sposobi je,ze sa ty traja budu citit na dlhsiu trasu max nekomfortne,lepsie poveda sa tam ani riadne nevmestia.Iny problem tam pri spravnom zachovani predpis pneu a ruzumne,alebo fabricke kola so spravnym ET ani nehrozi.

- r0mik
- .
- Kontaktovat uživatele:
Tak jako jsem tu kdysi psal, fofo mam snizene 6cm (pruzinama), kola mi pred snizenim lezly asi o 3mm, zadni zarovno s blatnikem, po snizeni jsou predni zarovno zadni lehce zalezle...kdyz mam vezt skupinku lidi tak kazdy se vyptava zda muzou zda je uvezu. Jenze me to neskrta, kousek jsem vezl vzadu i 4lidi (mimo verejnou komunikaci) a v cajku, jen je to na ukor komfortu - je to tvrde, a bude hur az poridim stavitelny podvozek snizim to jeste vice a koupim Powerflex silentblocky 

Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T
- richisan
- Zkušený
A to uz preco by som nemal mat?zirafak píše:Dnes Richisan nemas svoj den.

Ja som pisal svoj nazor, nie fakty...
-
- Test driver
Tvoj nazor zavadza...
Vysvetli preco a zmenim nazor 

- Quickie
- Moderátor
tak som včera slubil že vám natočím video. Bolo to síce o zásterkách že som s nimi zatial nikde neškrtol dokonca ani na takejto, daždom kvalitne vymytej ceste. Dal som to sem, aby aj tí, čo doteraz váhaju nad EIBACH pružinami stratili zábrany
cesta na zahradu[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9LF6XipEmhE[/youtube]
a zo zahrady[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WyFyq0l_PHI[/youtube]

cesta na zahradu[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9LF6XipEmhE[/youtube]
a zo zahrady[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WyFyq0l_PHI[/youtube]