Příspěvek
od Maverick_cz » 27.05.2009 10:58
ahoj, stalo se mi teď, že při běžné jízdě (nijak prudká, žádná velká rychlost.. spíš naopak) mi najednou začalo jako by přibržďovat kolo v rychlém sledu za sebou ale vždy jen lehce.. jako když to prostě ťukne do brzdy a hned zase pustí a to se opakovalo během cca 5-10s pořád dokola... blikala přitom kontrolka ESP... ve chvíli, kdy jsem ho zkusil vypnout, tak to napsalo ESP fault... čili problém v ESP. Ve chvíli, kdy jsem motor vypnul a obešel auto, jestli mi někde neteče třeba brzdová kapalina, tak jsem motor zase nastartoval a vše bylo jako před tím. ESP normálně fungovalo. Mám za to, že něco podobného už se mi stalo, ale bylo to tak před dvěma měsíci a bylo to ve vyšší rychlosti... nebylo tedy téměř znát, že to klepe do brzdy, ale blikala u toho taky kontrolka ESP.. během 5s už bylo zase všechno normální (jenom upřesním, že to nebyla chvíle, kdy by pracoval protiprokluz) a od té doby nic až právě doteď.
Byl jsem se podívat na baňku s brzdovou kapalinou a zjistil jsem, že je jí tam opravdu minimálně. Možná i míň, než je minimum, ale palubní počítač žádnou sníženou hladinu nesignalizoval. Otázkou je, jestli to má vůbec něco společného. Bral jsem to tak, že ESP je spolčené se systémem ABS a přibržďuje vnitřní kolo při přetáčivosti a proto jsem si řikal, jestli neni problém v brzdách.
Tenhle problém se mi ale stal, když ESP stoprocentně nemohlo v tu chvíli pracovat... takže se v něm stala chyba bez toho, aniž by byl vyžadovaná jeho funkce a tak si říkám, jestli to není jenom nějaký sensor, který řídící jednotce udává, že je systém v pořádku... věděl by někdo co s tím?
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi