blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy
-
- Junior
Re: blikání kontrolky žhavicích svíček při jízdě, konec jízdy
Držím palce, ať je to jen prkotina...
Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- gitka
- Nováček
a to bud rad, ze ti nepovedal aj trisky.... cena do 20.000 jedna, potrebujes styri..... vela stastia... 

Ford Focus Combi 1.8 TDCi, 2003, strieborný
- tomason
- Test driver
Vstřikovač rozhodně nestojí 20TISÍC ,ALE KUS DO 6000KČ
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Junior
Už jsem tu taky někde ten blud o 20k za vstřikovač zahlédnul. BTW, kupoval jste někdo nový motor? Jen pro zajímavost, na kolik by přišel. Jestli se pak v některých případech nevyplatí sehnat něco mladšího z bouračky
.

Ford Focus II Combi 1,6 16V, 2006, 74 kW, Stříbrný
- Jirka74
- Nováček
Tak dneska jsem mluvil s borcem v servisu. Čidlo je objednané a mělo by být v pátek odpoledne. Moc mi to nedalo a obvolal jsem opravny a ptal se jich na konkrétní díl a cenu. V AUTOSERVISu PAVLÍČEK by mně díl objednali, ale mají příští týden dovolenou. Po telefonu příjemná komunikace. Přibližná cena stanovena 1000 - 1500,- Kč. Doporučil mně obrátit se na Rašíno nebo Carent. V Rašínu byli mistři světa a od boku mi hodili cenu cca 2000 - 2500,- Kč. Nejlépe jsem dopadl s dotazem v Carentu. Čidlo by museli objednat, bylo by tu v pondělí odpoledne a cena 690,-Kč!! Naprostá spokojenost s přístupem. Během chvilky podle VIN auta mi řekl přesně to,nač jsem se ptal. Jen bych dodal, že jsem z okolí Brna. Uvidíme jak pochodím v tomto menším soukromém autoservisu a pak bych tu nechal info.
3/2004 - FoFo combi 1,8 TDCi, 85kW, 77000 km
- Jirka74
- Nováček
Zdravím. Tak jsem právě přivezl svoje FoFo ze servisu. Opravdu to bylo vadné čidlo polohy vačkové hřídele. Cena i s prací 1380,- Kč. Tak hlavně žádné další závady a jsem spokojený.
3/2004 - FoFo combi 1,8 TDCi, 85kW, 77000 km
-
- Nováček
zdravím. mám rovnaké príznaky, tiež mi na dialnici v 140-ke "vypli prúd" a potom som naštartoval asi na 20-ty pokus. chcem sa opýtat, tiež ti to potom nešlo naštartovať? Výkon je ok, dymyvoˇt tiež.
Ford focus turnier, 2003, TDCi 74kw, 170 000km
-
- Nováček
klasika_ špatné štarty, za jazdy nudz. režim a blik. žhaveni
Zdravím. Tak ma včera zase fokus potešil.
Po 50km. ceste a 3 hodinách pauzy nenaštartoval. zdalo sa , že už chytá, potom sa vypol a začala blikať kontrolka žhavenia. ako čitatel Vašich stránok som tušil, že je niečo špatne. po nejakom 10-tom pokuse naskočil, a tvaril sa akoby nič. vyrazil som na cestu domov a po 20-tich km na dialnici, v miernom stúpaní pri 140-tke sa motor vypol a začalo blikať žhavenie.už som vedel, že je zle. nakoniec na nejaký 50-ty pokus znovu nakopol a domov som išiel v "light" režime. doma som ho skúsil ešze raz nakopnút a všetko ok. dnes ráno- asi na 3-tí pokus, znovu ten istý scenár. idem na diagnostiku, tak uvidíme. myslím, že to pedál nebude, lebo auto sa normálne vyplo, a nenaštartovalo hned na prvý pokus.
čo to može byť? mám sa báť? ešte sa spamatávam z výmeny dvojhmoťáku a spojky, vstriky al. čerpadlo by ma zruinovali...
Po 50km. ceste a 3 hodinách pauzy nenaštartoval. zdalo sa , že už chytá, potom sa vypol a začala blikať kontrolka žhavenia. ako čitatel Vašich stránok som tušil, že je niečo špatne. po nejakom 10-tom pokuse naskočil, a tvaril sa akoby nič. vyrazil som na cestu domov a po 20-tich km na dialnici, v miernom stúpaní pri 140-tke sa motor vypol a začalo blikať žhavenie.už som vedel, že je zle. nakoniec na nejaký 50-ty pokus znovu nakopol a domov som išiel v "light" režime. doma som ho skúsil ešze raz nakopnút a všetko ok. dnes ráno- asi na 3-tí pokus, znovu ten istý scenár. idem na diagnostiku, tak uvidíme. myslím, že to pedál nebude, lebo auto sa normálne vyplo, a nenaštartovalo hned na prvý pokus.
čo to može byť? mám sa báť? ešte sa spamatávam z výmeny dvojhmoťáku a spojky, vstriky al. čerpadlo by ma zruinovali...
-
- Nováček
tak , po diagnostike - snímač polohy vačkového hriadela. cena s diagnostikou cca 80€.panboh zaplat.tie stresy mi vobec nerobia dobre.
- richisan
- Zkušený
Ja to mam tiez za sebou, asi pred 2 mesiacmi som absolvoval tieto stresy ale nastastie v noci a prisla ma odtiahnut polovicka. Bolo to cidlo polohy vacky. 

- Blodiac
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Mám stejný problém s plynovým pedálem. Pedál nereagoval a kontrolka blikala. Musim sehnat jiný.
Avšak než se mi to stalo auto mi občas z ničeho nic cukalo. Je to spojené s tim plynovym pedálem?
Je složitá montáž nového pedálu?
Avšak než se mi to stalo auto mi občas z ničeho nic cukalo. Je to spojené s tim plynovym pedálem?
Je složitá montáž nového pedálu?
- richisan
- Zkušený
Blondiac: Ano, je to vydretym plynovym pedalom. Pozor, su dva druhy. Skus hladat, na fore je aj navod na jeho vymenu 

- Blodiac
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
myslíš že by bylo rozumnější zajet s tim radsi do Forda?
- richisan
- Zkušený
Vsetko zavisi od toho, nakolko si technicky zrucny...
Keby som mal take nieco riesit ja, urcite by som direkt do fordu a nebastlil to sam
.
Mas tddi a podla toho, co pises, su to jasne priznaky chybneho pedalu. Na tdci sa podobnymi priznakmi prejavuje odchadzajuce cidlo polohy vacky.

Keby som mal take nieco riesit ja, urcite by som direkt do fordu a nebastlil to sam

Mas tddi a podla toho, co pises, su to jasne priznaky chybneho pedalu. Na tdci sa podobnymi priznakmi prejavuje odchadzajuce cidlo polohy vacky.
- Blodiac
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
jo je to pedál, premyslim jestli hledat na vrakaci nebo zajit do forda