Anndy: Mám všechno originál, bez podložek a lem zadního blatníku je "opískovaný" od malých kamínků taky. Už se tu řešilo, že na tyto partie některé automobilky dávají už z výroby ochrannou fólii. Aby se tento pískovaný efekt nedělal, nesměly by být lemy blatníků vytažené ven přes bok auta. Samozřejmě si toho nikdo nevšimne, protože to není tak vidět. Musel by ses dívat hodně zblízka.
V zimě jsem si udělal pár fotek auta - vše standard, kola šířka 195, 15". Jak je vidět ani tato úzká kola co mám na zimu ty zástěrky nepokryjou. Špína lítá už na práh pod předníma dveřima a všechen ten bordel končí právě na zadním vytaženém lemu blatníku (vlastně na zadních dveřích).
Fokusy asi od roku 2006 už mají na spodku prahů pod celým autem ochrannou plastovou lištu. Když jsem ve Fordu reklamoval poškozený lak na prahu zespodu, tak mi řekli, že je to opotřebované ježděním. Když jsem potom argumentoval tím, že je to výrobní technologická vada, kterou na novějších typech rychle řešili lištama, tak už na to nebyli schopni nic říct, ale ty lišty mi tam stejně nenamontovali a dělali jako že je všechno v pořádku...
Po zimním testu jsem usoudil, že dávat na FoFo zástěrky je zbytečná věc. Jestli si je tam chce někdo dát, tak ať si je namontuje, ale já už to na auto dávat nebudu.