Dobra tema

Zacnem tvojim rebrickom.
1. insignia - je to fasa auta, kolega ma, co ma odrazda, ze vo viacerych testoch som pocul negativne staznosti na vrzgot palubovky (to ked uz v teste noveho spominaju, je to zle). Cize z tohto dovodu a tiez aj stiesnenosti v druhej rade v interieri - najma sedan/lift. nie
2. vseobecne stredna trieda pri premiovkach (A4, mb-c, bmw-3, IS) ma problem v mieste v interieri (napr. voci focusu, octavii, etc..) - t.j. ze za 40%+ priplatok mas rovnako velke (male) auto.
Ale nedbat na to, mojim farvoritom je urcite MB-E (aj ked novy som este nesoferoval). Tam sa najviac pre mna "snubi" komfort s dokonalostou (v ramci triedy) - to auto proste (ako vacsina MB) nema vyrazne zle stranky, vsetko je nadpriemene dotiahnute.
Nova A4, pekna, dobra, ale taka typicka audina - len priemerny VW s lepsimi materilami - celkovo komfort nic moc
BMW-3 - hrozne maly interier, tvrde, nekomfortne (pre mna) - urcite nie.
3. po skusenostiach s fordom nie.
4. M6 - teoreticky by sa dalo skusit, je to japonec, chvaly idu o nom odvsadial. Ma vsak niektore veci divne riesene (ako kazdy japonec)
Accord - mno - velmi vydarene, avsak malo miesta v interieri, aj v kombiku - nie
5. alfa - tato automobilka ma nikdy nicim neoslovila - z mojho pohladu je na tom este horsie ako audi v kategorii cena a hodnota za tu cenu. male, drahe, nespolahlive (aj ked to sa viac hovori asi)
6. Avensis - kupodivu zaujimave auto, take nemastne neslane, ale nie je zle. mame vo firme, jazdil som ho par krat a nevadilo by ho mat. Ale za tu ceny by som ho asi nikdy nekupil. da sa kupit lepsie auto za tie peniaze. Ale rozhoduju preferncie. Na avensise je dobre to, ze je nenapadne a pritom po vsetkych strankach dobre, len jemne nudne (co nie vzdy vadi). je prijatelne komfortne, tiche, priestranne...
7. nova laguna - ak by bola dobra cena - horuci kandidat - najma kombi. v tomto aute ma zaujal najviac interier - proste tu by som sa citil veelmi dobre a prijemne, Tiez design, je originalny, ale ja take rad. A cim -dalej - tym viacej sa mi paci. Ma styl. Obaval by som sa trochu kvality (ale ze vraj je to uz o.k. od faceliftu minulej generacie). Asi najvacsi kandidat po MB-C
8. superb - hmm - ked porovnate technicke udaje, tak naozaj sirka je najmensia v segmente, co je dost nevyhoda. inak napr. superb V6 je velmi pohodlne zvezenicko. Ale dat tolke prachy za skodu? niekde som cital porovnanie s mb-e. robili to nemci. Ocenili superba (najma vsak kvoli cene a tomu, co za nu ponuka - opak alfy a audiny), ale mb je mb

Zle auto to nie je, najviac tomu vadi nepodareny design, najma disproporcia - sirka-dlzka
9. C5 - hmm - rozporuplne auto, najprv krasne, ale pride mi moc precackane, a zlozite. Proste len pocitovo ked sedim v itnereiri pride mi ten design unavny, co plati aj o exterieri. A v podstate nicim nevynika - jedine velkym komfortom najma na hydro pruzeni. Nehovorim, ze zle auto... Minimalne by to chcelo pojazdit. Urcite ma viacej laka laguna.
10. 407 - hmm - kupodivu pekne auto, vek mu neublzil. interier je horsie na tom, najma sw verzia je aj dnes krasna - svojim sposobom. A dnes je velmi lacne, da sa kupit za to, co som dal za mojho fofa. Ale je to francuz a pri jazde ma nicim nezaujal.
11. korejske auta v strednej triede, stale zaostavaju, aj designovo. nie je o com
Hmm, pamatajte, toto vsetko je moj pohlad

.
Teraz by som asi kupoval mierne jazdenu vyssiu strednu triedu za cenu nadupanej nizsej strednej. Proste E-cko (aj stare), ci bmw-5- To je auto, ktore sa mi nepacilo, ale casom si ma ten design ziskal, je to vyvazene, nie je to hnus 7 /stara/ ani 3-ka. Ale nejazdil som s nou, tak neviem, ci nie je moc diskomfortna.
1. MB-C
2. laguna kombi
3. mazda 6 / avensis