Automat - stlaceny plyn a brzda.
- mortimerko
- Junior
Automat - stlaceny plyn a brzda.
V zivote som automat nemal, tak poradte...
Co sa stane, ak sa na aute s automatom za jazdy stlaci naraz brzda aj plyn? Bude to spomalovat alebo zrychlovat?
Je to na margo tohoto clanku, ze ci ti ludia mali sancu prezit alebo ci naozaj museli umriet..
http://ekonomika.sme.sk/c/5040398/toyot ... idiel.html
Co sa stane, ak sa na aute s automatom za jazdy stlaci naraz brzda aj plyn? Bude to spomalovat alebo zrychlovat?
Je to na margo tohoto clanku, ze ci ti ludia mali sancu prezit alebo ci naozaj museli umriet..
http://ekonomika.sme.sk/c/5040398/toyot ... idiel.html
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automat - stlaceny plyn a brzda.
No ak by stlacili brzdu, tak minimalne do N by to mal vediet hodit a potom vklude zabrzdit. Ale mozno sa mylim, s automatom som sa len viezol a cuval s nim 

- killerhammer
- Test driver
je to riadna haluska, groteskna smrt
kick-down zaseknuty o podlahovy kobercek
...hlupa smrt
...hlupa nahoda
v aute kde mas mrte elektroniky snad za milion korun
vidis, prirodu a fyziku neoseries, tak isto ani chybny algoritmus riadacieho programu zufalo drahej pohonnej jednotky
najgenialnejsie veci su tie najjednoduchsie
a plati to asi aj obratene
sproste nahody byvaju takisto uplne jednoduche
kick-down zaseknuty o podlahovy kobercek

...hlupa smrt
...hlupa nahoda
v aute kde mas mrte elektroniky snad za milion korun

vidis, prirodu a fyziku neoseries, tak isto ani chybny algoritmus riadacieho programu zufalo drahej pohonnej jednotky

najgenialnejsie veci su tie najjednoduchsie
a plati to asi aj obratene
sproste nahody byvaju takisto uplne jednoduche

- jur
- Nováček
Nie je sa comu cudovat. Ved to bolo v Amerike. Tam je vsetko mozne. Tak ako ked si chlapik kupil karavan, zapol si tempomat a odisiel si do zadu uvarit kavu. Bol prekvapeny ked havaroval ale dokazal vysudit na vyrobcovi toho karavanu nejake slusne dolace. 

-
- Nováček
Aha, az teraz mi doslo.
Som cital ten clanok, a prva vec co ma napadla, ze preco ty blbci nestlacili spojku. A oni asi ziadny spojkovy pedal nemali.

Ford Focus Combi 2003 1.6 74 kw benzin
Skoda Forman 1993 1.3 43kw LPG
Skoda Forman 1993 1.3 43kw LPG
- Blackhawk
- Test driver
No neviem, ale ako vravel 3J, do neutralu by to malo ist hodit, ak nie, tak cez sekvencnu podradit az na jednotku, sice by asi kone vyskakali z pod kapoty ale urcite lepsie ako telefonovat niekam v 190km/h a stazovat sa, ze mam zaseknuty pedal a pytat sa co mam robit.
- sid
- Zkušený
je to sice hloupost , ale mít tak klíček v zapalování .....
A taky si myslím , že výkon na brzdě je větší než výkon z motoru tudíž by to měli ustát respektive ubrzdit
A taky si myslím , že výkon na brzdě je větší než výkon z motoru tudíž by to měli ustát respektive ubrzdit
Ford focus II 1,8 HB 2007

- cage
- Pokročilý
Teď o víkendu jsem měl možnost si zajezdit s tímto:
http://www.discoverdodge.cz/modely/nitro/galerie/ shodou okolností je to taky automat
a musím říct,že když přibrzdíte a máte tam zároveň i plyn tak si málem rozbijete hlavu o přední sklo
auto zastaví takřka na fleku 
http://www.discoverdodge.cz/modely/nitro/galerie/ shodou okolností je to taky automat
a musím říct,že když přibrzdíte a máte tam zároveň i plyn tak si málem rozbijete hlavu o přední sklo

Ford Transit Connect Long a Ford Tourneo Courier
- mortimerko
- Junior
ja si tiez myslim, ze brzdy by mali byt na to auto dimenzovane tak, aby ho dokazali zastavit... a ze ked sa stlaci brzda, tak to bude skor brzdit ako pridavat aj napriek tomu, ze je tam stlaceny plyn..
ale je predsa lahsie zavolat v 190 km/h rychlosti do servisu a pytat sa, ze auto mi zrychluje same od seba, co mam robit...
ale je predsa lahsie zavolat v 190 km/h rychlosti do servisu a pytat sa, ze auto mi zrychluje same od seba, co mam robit...

- Anndy
- Test driver
podla mna to aj zalezi od nastavenia elektroniky (RJ) v aute. Dnes ma vacsina aut el. plynovy pedal, cize nie je o com.
Moja skusenosti je taka, ze napr. auta VW gruppy, konkretne fabia, cordoba (kde som to skusal) to ma proste urobene tak, ze akonahle stupnete na brzdu, tak bez ohladu na stlacenie plynoveho pedalu motor uberie otacky, ako keby ste pustili plyn. Proste RJ odstavi plynovy pedal a auto brzdi.
Priznam sa, napr. na forde som to neskusal, ani na nijakom automate.
Ze vraj (nemam to samo odskusane) na starych muscle-amerikach (ked plyn nebol elektronicky, ale automat bol) sa brzdou a plynom dali robit efektne smyky a prechadzanie zakrut....
Ale na automatoch ide zaradit za jazdy netural (neviem presne, ci aj pri pridani plynu...) predpokladam vsak, ze dnesna elektronika si to nejako ustrazi.
Moja skusenosti je taka, ze napr. auta VW gruppy, konkretne fabia, cordoba (kde som to skusal) to ma proste urobene tak, ze akonahle stupnete na brzdu, tak bez ohladu na stlacenie plynoveho pedalu motor uberie otacky, ako keby ste pustili plyn. Proste RJ odstavi plynovy pedal a auto brzdi.
Priznam sa, napr. na forde som to neskusal, ani na nijakom automate.
Ze vraj (nemam to samo odskusane) na starych muscle-amerikach (ked plyn nebol elektronicky, ale automat bol) sa brzdou a plynom dali robit efektne smyky a prechadzanie zakrut....
Ale na automatoch ide zaradit za jazdy netural (neviem presne, ci aj pri pridani plynu...) predpokladam vsak, ze dnesna elektronika si to nejako ustrazi.
- Quickie
- Moderátor
skusime na zraze v BB
ale čo sú to za vodiči nechápem.. presuniem páku do polohy N a je to. Neviem či to ide aj počas pridávania plynu ale ked vidím že to inak nejde tak do tej páky budem hlušiť kym nevyradím rýchlosť.. a hned ručnú a brzdiť.. skrátka debili.. zase chcu vysudit ťažké miliony určite. by som to zvalil na neschopnosť vodiča a basta
ale čo sú to za vodiči nechápem.. presuniem páku do polohy N a je to. Neviem či to ide aj počas pridávania plynu ale ked vidím že to inak nejde tak do tej páky budem hlušiť kym nevyradím rýchlosť.. a hned ručnú a brzdiť.. skrátka debili.. zase chcu vysudit ťažké miliony určite. by som to zvalil na neschopnosť vodiča a basta
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jasne, u nas by nemal sancu. Sak este aj telefonoval za jazdy
Amici su banda blbcov, ktora kym nema v manuali popisane vsetky mozne situacie co mozu nastat (vid. koniny ako susenie macky v mikrovlnke a vyhratie sudu), tak su hotovi a este aj sud vyhraju. Chore....

Amici su banda blbcov, ktora kym nema v manuali popisane vsetky mozne situacie co mozu nastat (vid. koniny ako susenie macky v mikrovlnke a vyhratie sudu), tak su hotovi a este aj sud vyhraju. Chore....
- killerhammer
- Test driver
chlapi ale tu sa jedna o automaty toyota, tie treba vyskusat
ono to nebude asi len tak ked to zacala oficialne vysetrovat aj automobilka

ono to nebude asi len tak ked to zacala oficialne vysetrovat aj automobilka

- madbugie
- Zkušený
on mozno len zabudol ze na tej "radiaciej" páke je také velké tlacítko ktoré ked stlaci tak ako keby vyhodil neutral
a je uplne jedno ci pridavas plyn, brzdis alebo nieco ine...
quickie s tou rucnou hned naplno z vysokej rychlosti to radsej neskusaj,...

ak som dobre pochopil ten clanok tak ide o to ze sa im zadrel pedal o neoriginalne koberceky ktore si americania s oblubou davaju na originalne (ktore drzia dobre) no a to sa im tam potom zosuchne a zastaví chod pedálu...
problém pri vysokej rýchlosti je v tom ze brzdy ak v panike zacnes prudko brzdit zachvylku prehrejes a si v hajzli... ale s tym neutralom je to divne... predsa maju automatiky odjakziva na tej pake tlacitko na zmenu a to tlacitko automaticky funguje ako neutral... alebo ne ??? (akurat pozeram toyoty a oni ho tam fakt nemaju...)

quickie s tou rucnou hned naplno z vysokej rychlosti to radsej neskusaj,...

ak som dobre pochopil ten clanok tak ide o to ze sa im zadrel pedal o neoriginalne koberceky ktore si americania s oblubou davaju na originalne (ktore drzia dobre) no a to sa im tam potom zosuchne a zastaví chod pedálu...
problém pri vysokej rýchlosti je v tom ze brzdy ak v panike zacnes prudko brzdit zachvylku prehrejes a si v hajzli... ale s tym neutralom je to divne... predsa maju automatiky odjakziva na tej pake tlacitko na zmenu a to tlacitko automaticky funguje ako neutral... alebo ne ??? (akurat pozeram toyoty a oni ho tam fakt nemaju...)
Naposledy upravil(a) madbugie dne 01.10.2009 10:55, celkem upraveno 1 x.
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

modrá je dobrá ale iba ako farba auta

-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
njn, nemohli predsa vydat vyhlasenie o vseobecnej blbosti amikov 
To tlacitko je myslim len nieco ako mechanicka poistka pohybu paky

To tlacitko je myslim len nieco ako mechanicka poistka pohybu paky