Příspěvek
od morlor3 » 19.10.2009 17:10
Zdar Fordi.
Mám FF II, rok 2005, motor 1,8 TDCi. Všechno běhá jak má, jen se mi občas objeví asi stejná závada na displeji jako vám. Píšou tam "ESP FEHL FUNKTION" nebo tak něco. Svítí u toho kontrolka smyku. Byl jsem dneska na diagnostice v soukromým servisu. Vypláznul jsem 300,-. Problém je v tom, že řídící jednotka žádnou chybu nebo snad závadu nemá zaznamenanou!! a to je asi po desátý, co se mi to na autě objevilo. Diagnostika najde chybové hlášení z řídící jednotky pouze když je motor v chodu a na displeji vozidla svítí již zmiňovaný nápis "ESP...". Jinak i když svítí tohle hlášení, vše ostatní funguje ( zkoušel jsem i ABS - byly k tomu vhodný podmínky).
Takže jsem pročetl kdejakou zmínku na netu v diskuzích a vypadá to, že mě asi čeká diagnostika u pana Forda, kde si patřičně sáhnu do kapsy. No a potom metodou pokusu a omylu budu měnit jednu součástku za druhou ( začnu u snímačů otáček, potom kabeláž, řídící jednotka, motor, převodovka, karoserie atd. ), až se snad dočkám kýženého cíle a můj FF bude zase zdravej a normální.
Nemá snad někdo jinou zkušenost s léčením nemocných aut, která by nebyla tak finančně náročná a byla by účinná?