Bohuzial to nieje vymysel,ale cista pravda.Nikto to sice zatial nevysvetlil,ale mam rovnaku,vlastnu skusenost.A nebude to vyrobcom a typom pneu,lebo je to u roznych presne rovnake,asymetricke nevynimajuc.Je zvlastne,ze takuto skusenost mam iba na letnych.Zimne Firestonky a terajsie Nokiany su voci tomu imunne.Mozno to je mojim temperamentnym jazdnym stylom v letnej sezone a kludnejsim v zimnom obdobi.Inak si to vysvetlit neviem.richisan píše:Prvykrat to citam take daco som v zivote nepocul ale znie mi to ako totalna kravina To tvrdenie mechanika nema hlavu ani patu ani ziadne rationale...jama píše:na kazdom aute ktore nema vzadu pevnu napravu ale má multilinkovú /viacprvkovu sa smerove pneumatiky oskáču.
HODNOCENÍ LETNÍCH/ZIMNÍCH PNEUMATIK
-
- Test driver
Re: HODNOCENÍ LETNÍCH/ZIMNÍCH PNEUMATIK
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
skúšal som zisťovať ďalej ako to je s oskákaním a dôvodom sú vraj široké odvodňovacie drážky smerujúce od stredu na hranu niektorých pneumatík. Tieto drážky sa používajú prevažne na smerových pneumatikách preto zjednodušene povedané "smerová sa oskáče", pravdou však je to čo písal žirafák že sa to stane aj na asymetrickej ak má taký typ šikmých drážok na hrane pneu.
...toto tvrdenie+skusenosť mi zatiaľ dáva logiku
nechce sa mi sem davať ďalšie príklady ale aj v príspevkoch spomínané premiumcontact 2 a aj wintersport 3D majú podobné poloblúkové drážky až po hranu......toto tvrdenie+skusenosť mi zatiaľ dáva logiku
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005
-
- Test driver
Tyka sa to aj Goodyera eagle F1 ASSYM a myslim ze aj Bridgestone Potenza RE 050A
- tomason
- Test driver
Kuva ještě že sem ty Dunlopy nekupil ,ale aké tedy Nemá to spojitost s unavenými tlumiči
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
niekedy to ma suvislost s unavenými tlmičmi, ale ja som bol na teste pred tyždnom a su 77% a 78% podla technikov v Mikone skoro ako nove lebo vraj uplne nove tlmice na mondeu vykazu 80-85% ... podla pneumechanikov to ma suvislost s tymi oblukovimy/šikmými širokými drážkami v spojení s viacprvkovou nápravou...
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005
-
- Test driver
Ked sa mi to stalo na prvej sade,mal som 20 000 km,rocne auto.Tlmice teda akurat zabehnute.Pes bude zakopany indetomason píše:Kuva ještě že sem ty Dunlopy nekupil ,ale aké tedy Nemá to spojitost s unavenými tlumiči
- tomason
- Test driver
Nějaký tipy teda
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
-
- Test driver
Ja to pripisuje mojemu temperantnemu jazdnemu stylu,hlavne ked sa zadok smyka a ide bokom do zakruty.Vtedy to clovek normalne citi,ako to tie pneu zubkuje.Ale vsetci tak nejazdia,tak neviem.
- tomason
- Test driver
Tak stejný problém řeší i škodováci na OII .Kolo je ve vzduchu a pak se odírá .Zřejmě s tím souvisí měkká směs zimní gumy ,protože moje letní gumy sou v pohodě .
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI