Ako si banka robi co chce

Moderátor:phofy
Odpovědět
Dzefer
Zkušený
Zkušený

Re: Ako si banka robi co chce

Příspěvek od Dzefer » 23.10.2009 09:18

asi chcu nahnat klientov do CSOB a mBank 8)
Ja som z TB odisiel, ked zrusili eliota, tiez sa na nic nepytali, vydali spravu, ze eliot splnil svoju ulohu a nech sa paci ucty budete mat dalej v TB. Tak odvtedy mam csob a namiesto 60sk ci kolko stal eliot platim 6sk.

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 23.10.2009 10:30

je jasne, ze kazdy podnikatel sa snazi o maximalizaciu svojho zisku v danom prostredi
ked je trh deformovany, napr. ma monopol, robi si co xce

presne ako napisal vcedula, pomohla by len liberalizacia financneho trhu, otvorenie bankovych hranic.
na slovensku su 3-4 silny hraci (inac minule som cital ze je tu az 45 financnych institucii), ktori sa dohodli na cenach, je to oligopol :idea:
ale neda sa pravne dokazat, ta dohoda nemusi byt na papieri ani ustna, len sa navzajom tito silny hraci sleduju a upravuju ceny za sluzby.
nikto nejde zbytocne s cenou dole :mrgreen:

prisla mBank a dala sluzby bez poplatkov, aby ziskala novych klientov, to je revolucia :idea: ostatne banky na toto podla mna reaguju a snazia sa tiez znizit tie poplatky za sluzby
napr. aj takto ako v TB :twisted:
vidite, ze je to konzervativna banka, neurobi nieco skokom, nikdy, je to aj o image a stalosti !
teraz sa podla mna snazia najst velku skupinu ludi (ktori platia debetkou + maju nejaky uver, alebo maju nieco nasetrene), ktorym poplatky za sluzby uplne odpustia

oni uvidia na cislach ci sa im podarilo svojich klientov udrzat popr. dostat naspat klientov z mBank a mozno po case zasa upravia svoje produkty a znizia ceny
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 23.10.2009 10:49

mehturt píše:ja som uz tiez jednou nohou z TABA, ale v mbank stale nie su hlasenky k inkasam.. taka zakladna vec :evil:
Hlasenky funguju, len nie su automaicke. :cry:
Teda na SIPO je automaticka hlasenka. Na ostatne si na linke mBank vyziadas hlasenku, oni ti ju poslu a potom dotycnemu podniku posles emajl s kopiou hlasenky a je to.
Co sa tyka vyhodnosti hypoteky, tak podla mna je mBank vyhodnejsia v tom, ze poskytuje bilancny ucet a to v mojom pripade urobi sakra rozdiel v mesacnych splatkach. Mesacne usetrim cca 40€.
Samozrejme ze ma mBank svoje muchy, ale som ochotny jej to prepacit, kedze neplatim vseliake poplatky, ktore si banky vymyslaju.
Osobne nemam problem prejst do inej banky (uz som to spravil 3x) aj s hypotekou ked sa mi to oplati (1x).
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 23.10.2009 10:53

jj, ten bilancny mechanizmus v mbank je neprekonatelny. Uz tu o tom aj bola debata, prekvapilo to aj KH. :D

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 23.10.2009 10:56

Pani, pokial ide o TB, nie je to ziadna Amerika. Oni sa od zaciatku profiluju tak, ze su imidzova banka a ked ste videli nanovsi klip 7-er BMW BA007 - ten je len produktom ich najnovsej strategie prilakat len solventnych klientov, ktori si jednoducho ten imidz a ich imidzovu marzu zaplatia, resp. sa na to poskladaju a su ochotni zaplatit za akykolvek bezny produkt ovela viac ako v inej banke. Ti, ktorym sa zdaju naklady za spravu uctov/produktov vysoke, budu mat smolu. Ja som od nich odisiel s firemnym uctom uz davnejsie, osobne ucty mam v mBank, zda sa mi chore platit pri osobnom ucte banke za to, ze spravuje moje peniaze a moze s nimi obchodovat a ma ich k dispozicii, funguje to a kedze okrem platieb cez POS, vyberov z bankomatov a prevodov nerobim ine transakcie, uplne mi to vyhovuje.

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 23.10.2009 11:04

Hej tu reklamu som videl nasledne po precitani toho clanku a napadlo ma to iste.
To ze sa oni chcu profilovat ako nieco extra este neznamena ze su nieco extra. Co je u nich take specialne? Akoze tie ceny? To aby som sa medzi smotankou mohol chvalit aky som trulo, ze platim viac za sluzby o nicom?
Ja len dufam, ze to hejno ludi co sa v diskusiach vyhrazaju, ze odidu, aj naozaj odidu.
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 23.10.2009 11:08

exkluzivne na TB je to, ze niektore firmy posielaju vyplaty len na ucty TB, pripadne ze niektore vysoke skoly vyzaduju mat ucet otvoreny v TB.

Ked sa pamatate, pred asi 4-5 rokmi (mozno aj viac) letela TB ako brutlane najlepsia banka na SK a ked tam niekto nemal ucet, tak nebol "in". A co sa stalo, chcelo to cas a vsetko s zmenilo.

Ako to tu uz niekto pisal, SK banky su pospajana akoby mafia, sleduju jeden druheho, maju voci sebe respekt, ziadny zbytocny boj o klienta. Prvorady je zisk.
Ford Focus II 2.5T Duratec ST 166kW/320 Nm Electric Orange
bol: Ford Focus II 2.0 Duratec 110 kW/194 Nm Panther Black + 60mm throttle body

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 23.10.2009 11:13

nechapem, co moze viest firmu ta nutit mat ucet v konkretnej banke. Co ma z toho nejake prachy, ze dohodi banke ludi?

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 23.10.2009 11:18

rozposielanie vyplat je jednoduchsie, ked maju setci zamestnanci ucet v jednej banke :idea:
firma ti to ale nemoze dat ako podmienku pri nastupe ale je bezne, ze su firmy co ta k tomu tlacia
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 23.10.2009 11:22

spigot píše: To ze sa oni chcu profilovat ako nieco extra este neznamena ze su nieco extra. Co je u nich take specialne? Akoze tie ceny? To aby som sa medzi smotankou mohol chvalit aky som trulo, ze platim viac za sluzby o nicom?
Pod toto by som sa kludne podpisal :D Nie su, ale myslia si to a trepu to do hlavy svojim klientom. Neni to o nicom inom ako v tomto pripade fakt skvelej marketingovej psychologii a sprostych Slovakoch... :lol:
spigot píše: Ja len dufam, ze to hejno ludi co sa v diskusiach vyhrazaju, ze odidu, aj naozaj odidu.
Tomuto ale zasa neverim. Slovaci su narod, ktoremu vyhovuje, ked nieco fici v zabehnutych kolajach a tazko sa odhodlavaju urobit zmenu, stale len nadavaju a nadavaju. Ako pri volbach :mrgreen:

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 23.10.2009 11:23

v com je to jednoduchsie? Sak cislo uctu zada uctovnicka do systemu len raz a je jedno ake to cislo je...

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 23.10.2009 11:32

mas uctovanu transkaciu z firemneho uctu (neviem, kolko to je teraz ale niekedy to bola vyrazne vyssia polozka ako na ucte fyzickej osoby), takze ked mas 500 zamestnancov a z toho 400 bude mat ucet v inej banke, tak to bude firmu stat nejake tie prostriedky. Okrem toho, vramci banky sa mozu transakcie robit online, zamestnanci maju z toho dobry pocit, ked maju v zmuve napisane e vyplata 10-teho a oni naozaj maju peniaze 10-teho. Do inej banky by to bolo az 12-teho

Dzefer
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Dzefer » 23.10.2009 11:34

cize ked posielas z firemneho uctu tak sa rozlisuje, ci posielas v ramci banky alebo mimo?

vcedula
.
.

Příspěvek od vcedula » 23.10.2009 11:43

myslim, ze hej (nerobil som s tym, len som pocul). Ale ak to nie je argument, tak pozdrzanie penazi o 2 dni je dostatocny argument.

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 23.10.2009 11:59

Rozlisuje sa to tym, ci je takato transakcia zahrnuta do balika sluzieb, v spoplatneni rozdiel vo vacsine bank nie je, je to jednoducho "uctovna polozka" :idea:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“