Odpudzovač hlodavcov - skúsenosti

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
IBU
Nováček
Nováček

Odpudzovač hlodavcov - skúsenosti

Příspěvek od IBU » 02.11.2009 18:48

Nazdar Forďáci, prosím o radu. Potrebujem do motorového priestoru namontovať pipák proti hlodavcom, lebo občas som mal v predošlom aute neželané návštevy. Jednoducho, miestnym hodavcom, asi kunám mimoriadne chutila Felicia - peny, káble a bol by som nerád, keby mi jedli aj Forda :D . Samozrejme si to všimol kocúr od susedov a tiež ju navštevoval. Problém je, že nemôžem mačky voziť pri motore permanenne :D .
V jednej hobby predajni majú pipák na odpudzovaie, ktorý má rozmer tak krabičky od cigariet, dva káble na pripojenie na palubnú sieť, na plusku poistkové púzdro s poistkou. Český výrobca. Kľudový odber prúdu je tak 15 mA, čo sa mi zdá v pohode, pokiaľ človek pravidelne jazdí. Chcem sa spýtať, kam to pripojiť? Priamo na baterku a kostru, alebo nejako cez poistkovú skrinku? Nerád by som niečo došahal. Máte niekto s týmto skúsenosti? Dik.
Focus 2001 Combi, Trend, TDDi 66 kW

Black66
Nováček
Nováček

Re: Odpudzovač hlodavcov - skúsenosti

Příspěvek od Black66 » 02.11.2009 22:32

Stejnej problém (i se stejným autem) jsem řešil loni. Než jsem něco ubastlil, tak jsem tam prozatím dal chlupy z našeho drobečka - a světe div se, od té doby žádná návštěva!! Dal jsem je teda i do forda.
Když dáš co nejblíže připojení (+) odpovídající pojistku, můžeš to připojit klidně k baterce.
FF Combi 1.6 16V 03 Silver
Obrázek

IBU
Nováček
Nováček

Příspěvek od IBU » 03.11.2009 17:25

Diky za odpovede a radu s chlpami, vezmem psovi, nech si starostlivosť aspoň nejako odpracuje :). Keď namontujem, skúsim poslať nejaké foto.

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 03.11.2009 18:40

IBU píše:Nazdar Forďáci, prosím o radu. Potrebujem do motorového priestoru namontovať pipák proti hlodavcom, lebo občas som mal v predošlom aute neželané návštevy. Jednoducho, miestnym hodavcom, asi kunám mimoriadne chutila Felicia - peny, káble a bol by som nerád, keby mi jedli aj Forda :D . Samozrejme si to všimol kocúr od susedov a tiež ju navštevoval. Problém je, že nemôžem mačky voziť pri motore permanenne :D .
V jednej hobby predajni majú pipák na odpudzovaie, ktorý má rozmer tak krabičky od cigariet, dva káble na pripojenie na palubnú sieť, na plusku poistkové púzdro s poistkou. Český výrobca. Kľudový odber prúdu je tak 15 mA, čo sa mi zdá v pohode, pokiaľ človek pravidelne jazdí. Chcem sa spýtať, kam to pripojiť? Priamo na baterku a kostru, alebo nejako cez poistkovú skrinku? Nerád by som niečo došahal. Máte niekto s týmto skúsenosti? Dik.
No aj by som tam s tým kocúrom trošku "poutieral" nejaké plôšky kam sa zmestí blízko k tým miestam, kde si chcú "otvoriť" maškrtný kútik.
PS: Aj kolegovi si zvykla mačka chodiť do motorového priestoru Fabie 1.4 benzín. Až raz sadol do Fabče - potočil kľučikom a z motorového priestoru rana ako z dela.
Tá mačka neopustila priestor keď nastúpili do auta...asi driemala - a povozila sa pod klinovým remeňom... Bolo tam dosť krvi a chlpov a musel meniť vodnú pumpu...hihi..ale vyumýval to a vymenili mu to v záruke v servise... 8O 8O :? :wink: :oops: :twisted: :lol:
Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001

IBU
Nováček
Nováček

Příspěvek od IBU » 03.11.2009 18:50

No u mňa si kocúr ešte na Felcke našiel miesto pri baterke. Raz som išiel doliať zmes na okná a po otvorení kapoty na mňa vyskočil, skoro som si odsekol palce :) . Inak do Focusa je to stiesnenejšie, tak nie som si istý, či mačka dnu prejde, ale pre lasicu alebo čosi podobné to nie je problém.

bigolin
Nováček
Nováček

Příspěvek od bigolin » 03.03.2010 13:08

Ja mel zniceny kabely ke svickam, koupil jsem toto a mam uz tri roky pokoj.
Pripojil jsem to primo na baterku a schoval k ni pod jeji kryt a i tak to piska celkem nahlas.
http://www.format1.cz/Article.asp?nDepa ... nguageID=1
Focus combi 1,6 16V 08/2001
Obrázek

slepik
Nováček
Nováček

Příspěvek od slepik » 06.03.2010 10:00

Moc zkušenosti nemám,ale když mi kámoš dotáhl fidouše,tak jsem našel u motoru pověšenou vůni do záchodu.Prý to pomáhá proti všem škůdcům,no nechal jsem ji tam a zatim pohoda.Ani kočka si už nelehá :D
1.6 16V Zetec 99/00 limited edition

IBU
Nováček
Nováček

Příspěvek od IBU » 06.03.2010 11:33

slepik píše:Moc zkušenosti nemám,ale když mi kámoš dotáhl fidouše,tak jsem našel u motoru pověšenou vůni do záchodu.Prý to pomáhá proti všem škůdcům,no nechal jsem ji tam a zatim pohoda.Ani kočka si už nelehá :D
Toto minimálne stojí za vyskúšanie. Ja som tam nakoniec ten elektronický odpudzovač nenamontoval, lebo nechcem zblbnúť psa.

Julec
Nováček
Nováček

Příspěvek od Julec » 11.03.2010 22:36

Ten elektrický odpudzovač je super vec, problém je ale tak ako píšeš, ak má doma psa alebo mačku. Zblbne to totiž každého, kto je v dosahu a dokáže počuť túto frekvenciu. Máš ale 100% istotu, že sa ti do auta žiadna potvora nedostane. A možno ani do dvora - možno vhodné odstrašovadlo pre susedov ak máš hárajúcu sa fenku :lol:
Ale celkovo je to super vec, ja to zapínam keď ideme k ujovi na chatu pod lesom, stále tam behajú plchy a to je hrôza. Akonáhle odparkujem ja, celá rodina má pokoj. http://www.12volt.sk/odpudzovac-kun-a-i ... avcov.html

IBU
Nováček
Nováček

Příspěvek od IBU » 14.03.2010 14:12

Mohol by si sem hodiť foto, ako to máš uložené a ťahané káble?

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“