Stahovanie okien
- cumel
- Nováček
Stahovanie okien
Zdravím všetkých. Chcem sa spýtať či pri odpojení baterie a naslednom zapojení je možné, že mi prestane fungovať el.ovládanie okna. Alebo je to len náhoda, že sa mi to zrovna zaseklo ked som odpojil a zapojil bateriu. Čítal som, že pri každom odpojení a zapojení treba previesť naprogramovanie stahovania okien ale iba u modelov s predným i zadným el. sťahovaním. Ja mám len v predu el. sťahovanie. Model 1.4 16V r.v. 2000 ford-focus.
FORD FOCUS 1.4, 16V benzín - zetec,modrá met. hatchback r.v.2000 Nemecko.

- Damon
- Test driver
Re: Stahovanie okien
Odpojoval jsem baterii několikrát a nikdy to nemělo vliv na okna. Spíš náhoda a nebo spínač oken.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tiez som bateriu odpajal uz niekolko krat. Mam v elektrike len predne a nikdy s tym nebol problem. Ked mas v elektrike len predne nic programovat netreba.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- cumel
- Nováček
Díky za odpovede. Tiež som si myslel že to asi netreba resetovať lebo pravé okno normálne po zapojení batétie fungovalo. Bola to asi len náhoda. Po opakovanom asi 20x skúšaní sa to rozbehlo.
FORD FOCUS 1.4, 16V benzín - zetec,modrá met. hatchback r.v.2000 Nemecko.

- Czawesz
- Nováček
To já mám úplně jinej problém, při stahování pravýho zadního okna to v půlce jakoby ruplo, ale nahoru to šlo. No a dneska se to už nahoru nerozeběhlo, museli sme to rozdělat a lanko vevnitř bylo zežvejkaný a zkroucený takovym způsobem, že dát to dohromady aby to zejtra mohlo jet je nemožný. Navíc je ulomená i jedna plastová nožička co jezdí po kolejničce.. Neví někdo kde se dá sehnat : lanko, plastovej kus co jezdí po kolejničce a drží sklo a plastovou kladku na kterou se namotává to lanko ? Mockrát díky
- Damon
- Test driver
Co si pamatuji tak se snad dává mechanismus celý a stává se to. Ale bližší info neznám,nemám vzadu el okna.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
- supik11
- Nováček
možná by ti pomohlo téma http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 85&t=15777 , v něm taky najdeš link na další téma s montáží stahovačky do dveří.Czawesz píše:To já mám úplně jinej problém, při stahování pravýho zadního okna to v půlce jakoby ruplo, ale nahoru to šlo. No a dneska se to už nahoru nerozeběhlo, museli sme to rozdělat a lanko vevnitř bylo zežvejkaný a zkroucený takovym způsobem, že dát to dohromady aby to zejtra mohlo jet je nemožný. Navíc je ulomená i jedna plastová nožička co jezdí po kolejničce.. Neví někdo kde se dá sehnat : lanko, plastovej kus co jezdí po kolejničce a drží sklo a plastovou kladku na kterou se namotává to lanko ? Mockrát díky
ten plastový jezdec jsem koupil na vrakáči a v jedné dílně našel člověka, co s tím má zkušenosti. Fígl je prý v tom, že lanko musí být navinuto na obou kladkách souměrně a nesmí být moc našponované. Celkem i s prací jsem to měl za 1000 + 500 za benzín, takže jsem 2000 ušetřil oproti nové komplet stahovačce ve Fordu.
- Czawesz
- Nováček
Už sme to vyřešili, sehnali sme za 500,- celej mechanizmus ale na švihadlo, tak sme to museli trochu pomontovat, popřeházet a jezdí to, ale to jedno lanko je cca o 2 cm delší a tak se tam muselo dát to starý, trochu sme ho narovnali aby nebylo tak zmuchlaný.. Takže to funguje (zatim
)..

-
- Člen klubu
Ja som uz absolvoval opravu spadnuteho okna. Tu su poznatky:
- 3 sroby, ktorymi drzia cele tie mechanizmy sa robia (aspon) v 2 roznych velkostiach/sirkach. Aj ked zozeniete z rovnakej vybavy a roku, nemusia mat rovnake. Ak mate mensie, bude treba vrtat vacsie diery na dverach. To plati aj na mechanicke, aj elektricke. Pozor na dlzku srobov, inak to sklo nemusi prezit!
- Lanka z elektrickych na mechanicke nepasuju! Jedno je kratsie, druhe dlhsie. Takze to ani upravit nejde.
- Kombi, HB a sedan maju rovnake stahovanie.
- Prave a lave nie su vobec zamenne. Ani mechanizmy, ani tie biele plasty. Pasuju iba lanka.
- Ten biely plast, ktory sa lame, je rovnaky na elektrike aj mechanike.
- Niektore auta maju medzi plastom a oknom taku ciernu gumu, niektore maju na spodu okna natiahnutu plastovu listu. Treba tam aspon jedno z toho, inak nepasuje ten silonovy kolik. Obe nemozu byt, tiez tam nepasuje.
- Pri demontazi okna od bieleho plastu nechat cely mechanizmus prisrobovany a okno stiahnut cca 5-6 cm od vrchu (ak si dobre pamatam). Potom sa v diere na dvernom plechu objavi silonovy kolik, ktory je v strede toho plastu a drzi okno. Sklada sa z 2 casti - vonkajsi a vnutorny valcek. Najprv treba vytlct ten mensi (jemne kladivom) a ten vacsi ide aj zatlacenim srobovakom rukou.
- Pri vymene toho plastu naprv odmontovat elektromotor (ak je elektricke). Potom navrchu zelene kolecko, cez ktore ide lanko ma taku drazku, ze ked sa cez nu lanko vykruti, tak vyskoci do toho divneho obleho trojuholnika, co ma kolecko na sebe. Montaz je opacnym sposobom. Samotny plast ma z jednej strany dva zubky a na opacnej jeden. Ten jeden treba zatlacit tak, aby sa plast dal vykrutit z kolajnice. Vyklopi sa o 90° lahko a potom trosku silou sa vycvakne uplne.
- Pozor nech sa vam nerozpadnu lanka. Je to radost namotavat naspat.
-Ak vam padlo dole okno a aj napriek tomu ste pokrutili elektromotorom/kluckou, ze to lanko zle namotalo a dolamalo ho (po vytiahnuti je pokrutene a poohybane), treba ho vymenit. Inak pri nasadzovani ten biely plast odthnete zas.
- Na Slovensku elektricky mechanizmus (mozno aj mechanicky) na e-shopoch na 99% nezozeniete. Aj ked ho uvadzaju ako skladom, po objednani napisu/zavolaju, ze ho distributor nema na sklade. Vo Forde sa na cenu nepytajte, klepne vas. Treba z vrakovisk alebo sukromnikom, co rozpredavaju burane auto.
- A samozrejme objednat sa da len cely mechanizmus.
A ano, bol to porod spojazdnit. Ja asi nemozem urobit nieco za 10 minut
Este mi zostal pravy zadny elektromotor a lanka z mechanickeho. Podelim sa ak niekomu chyba.
- 3 sroby, ktorymi drzia cele tie mechanizmy sa robia (aspon) v 2 roznych velkostiach/sirkach. Aj ked zozeniete z rovnakej vybavy a roku, nemusia mat rovnake. Ak mate mensie, bude treba vrtat vacsie diery na dverach. To plati aj na mechanicke, aj elektricke. Pozor na dlzku srobov, inak to sklo nemusi prezit!
- Lanka z elektrickych na mechanicke nepasuju! Jedno je kratsie, druhe dlhsie. Takze to ani upravit nejde.
- Kombi, HB a sedan maju rovnake stahovanie.
- Prave a lave nie su vobec zamenne. Ani mechanizmy, ani tie biele plasty. Pasuju iba lanka.
- Ten biely plast, ktory sa lame, je rovnaky na elektrike aj mechanike.
- Niektore auta maju medzi plastom a oknom taku ciernu gumu, niektore maju na spodu okna natiahnutu plastovu listu. Treba tam aspon jedno z toho, inak nepasuje ten silonovy kolik. Obe nemozu byt, tiez tam nepasuje.
- Pri demontazi okna od bieleho plastu nechat cely mechanizmus prisrobovany a okno stiahnut cca 5-6 cm od vrchu (ak si dobre pamatam). Potom sa v diere na dvernom plechu objavi silonovy kolik, ktory je v strede toho plastu a drzi okno. Sklada sa z 2 casti - vonkajsi a vnutorny valcek. Najprv treba vytlct ten mensi (jemne kladivom) a ten vacsi ide aj zatlacenim srobovakom rukou.
- Pri vymene toho plastu naprv odmontovat elektromotor (ak je elektricke). Potom navrchu zelene kolecko, cez ktore ide lanko ma taku drazku, ze ked sa cez nu lanko vykruti, tak vyskoci do toho divneho obleho trojuholnika, co ma kolecko na sebe. Montaz je opacnym sposobom. Samotny plast ma z jednej strany dva zubky a na opacnej jeden. Ten jeden treba zatlacit tak, aby sa plast dal vykrutit z kolajnice. Vyklopi sa o 90° lahko a potom trosku silou sa vycvakne uplne.
- Pozor nech sa vam nerozpadnu lanka. Je to radost namotavat naspat.
-Ak vam padlo dole okno a aj napriek tomu ste pokrutili elektromotorom/kluckou, ze to lanko zle namotalo a dolamalo ho (po vytiahnuti je pokrutene a poohybane), treba ho vymenit. Inak pri nasadzovani ten biely plast odthnete zas.
- Na Slovensku elektricky mechanizmus (mozno aj mechanicky) na e-shopoch na 99% nezozeniete. Aj ked ho uvadzaju ako skladom, po objednani napisu/zavolaju, ze ho distributor nema na sklade. Vo Forde sa na cenu nepytajte, klepne vas. Treba z vrakovisk alebo sukromnikom, co rozpredavaju burane auto.
- A samozrejme objednat sa da len cely mechanizmus.
A ano, bol to porod spojazdnit. Ja asi nemozem urobit nieco za 10 minut

Este mi zostal pravy zadny elektromotor a lanka z mechanickeho. Podelim sa ak niekomu chyba.
-
- Nováček
El. ovládání okýnek dvoupolohové
Sloučeno. lucky.jack
ahoj, mám problémek mám focuse Mk1 v ghia a u řidiče na spínačích okýnek fungujou dvě polohy automat a manuál jen na sundání okýnek, mám všechny 4el. ale nahoru jde jen u spolujezdce jinak je musím držet přitom cítím ty přechody na spínačích. nevíte čím to je ? A správcům se omlouvám pokud je někde už toto vlákno a poprosím o odkaz.
ahoj, mám problémek mám focuse Mk1 v ghia a u řidiče na spínačích okýnek fungujou dvě polohy automat a manuál jen na sundání okýnek, mám všechny 4el. ale nahoru jde jen u spolujezdce jinak je musím držet přitom cítím ty přechody na spínačích. nevíte čím to je ? A správcům se omlouvám pokud je někde už toto vlákno a poprosím o odkaz.
-
- Člen klubu
Re: El. ovládání okýnek dvoupolohové
Rozobrat, vycistit. Je tu uz o tom vlakno, hladaj.
-
- Nováček
Re: El. ovládání okýnek dvoupolohové
bohužel to jsem už udělal žádná změna
- mrazik78
- Pokročilý
Tak se koukni tady http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=5&t=9898
- lucky.jack
- Test driver
S problémem se stahováním oken tady začíná být nějak přetématováno.
Proto prosím pokračovat v odkazu od mrazika78.
LOCK
Proto prosím pokračovat v odkazu od mrazika78.
LOCK
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm