max07:
tak koukám, že tenhle problém snad potkal každýho, kdo má Focus II z r.2004-2005 s ESP
Je to tedy smutný, že bezpečnostní prvek se sériovou vadou musej řešit sami zákazníci a ještě platit tak nesmyslnou částku za nový modul.. Bych tam raději ten systém ani neměl, stejně to na sněhu kazí zábavu

Jen čekám, kdy mi to samé udělá můj novější kombík z r.2007, ale tam to snad bude už vychytaný a sériová vada odstraněna..
Diagnózu mám stejnou jako ty, vada jakéhosi tlak čidla uvnitř - přesný kód chyby nevím, nejsem teď doma.
Koupil jsem jiný modul z druhé ruky, ten sice tuhle chybu nemá, ale mám problémy s konfigurací. Neuměj to nakonfigurovat k mému autu ani ve Fordu v Zittau

Říkají, že u nového modulu jde udělat konfigurace a u použitého už ne.. Prostě se bráním tomu vysypat za opravu 30tis., ale i tak už mě to stálo 8tis. a výsledek je zatím žádný. Tedy ABS funguje, modul vyměněn, ale "ESP System Fault" přetrvává.
Koukám, že jsi z Liberce - už se ti podařilo problém vyřešit? Kdybych měl na to čas, tak se rozjedu 300km k Fokimu do Budějek a vyřešíme to. Tady na severu marně hledám někoho, kdo umí trochu víc, než jen vyměňovat součásti v autorizovaným servisu

...a zákazník pak zaplatí metodu pokus/omyl "kvalifikovaného" mechanika..