Výpadky motoru 2.0TDCI, diagnostika mlčí

Odpovědět
xzabakus

Výpadky motoru 2.0TDCI, diagnostika mlčí

Příspěvek od xzabakus » 15.02.2010 21:14

Pročet jsem zdejší fórum, ale stejnou závadu jsem nenašel (podobný ano, ale vždy něco hlásila diagnostika, nebo se jednalo o ojedinělý výpadek): FoFo r.v. 2006, 150tis km najeto, mám auto od května, mělo 120tis. Cca každých 700km mi (většinou při ustálené jízdě) téměř zhasne motor - nereaguje na plyn a otáčky jsou cca 500ot/min s nepravidelným chodem. Těsně před tím jsou cítit váhavé reakce na plyn, zejména při pomalém přidávání, když tohle nastane, přestane ukazovat rychlost tachometr. Pokud chvíli nechám, začne být v autě cítit "chemický" smrad (jako studenej benzíňák z vejfuku). Musím (většinou několikrát) zhasnout a znovu nastartovat motor, pak je vše zase OK. Někdy se tohle projeví hned po nastartování. Když jsem auto koupil, nebylo to tak častý, ale hlavně se to projevovalo spíš tím, že při prudkém přidání motor jakoby zhasl, když jsem povolil pedál plynu, zase naskočil. Pomohl vždy restart motoru. Byl jsem s tím několikrát v ACR v Č. Bud., diagnostika neukazuje žádnou závadu, EGR vyměnili, ale neví co s tím. Jezdím mimo město.

Takže když shrnu všechny okolnosti:
- Motor přestává reagovat plyn (váhá) až přestane reagovat úplně a spadne "pod" volnoběh
- Cca každých 700 až 800 km
- Smrad - odkud se může brát?
- V té chvíli neukazuje rafika rychloměru, občas se jen "přizvedne"
- Žádné závady na diagnostice, všechno údajně OK

Pokud víte co by to mohlo být, budu rád. Pokud znáte někoho v okolí ČB, kdo je schopen tohle vypátrat a opravit, sem s ním. Díky!

t.dudis
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: Výpadky motoru 2.0TDCI, diagnostika mlčí

Příspěvek od t.dudis » 15.02.2010 22:43

Přímo z ČB ne, ale z Lišova - Foki. Zkus mu napsat SZ. Určitě poradí.
Ford Mondeo kombi 2.0i Titanium, 107 KW/145 K, 11/2009, metla Thunder Galerka: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 56&t=38288
Byl:Ford Focus 1.8 TDCi 85 KW/115 K, 4/2006, Hatchback/5, Trend X

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“