Ukazatele teploty a paliva neklesnou při vytažení klíčku
-
- Nováček
Ukazatele teploty a paliva neklesnou při vytažení klíčku
Dobrý den,
mám FF 1.6 z r. 2002 a dnes jsem si všiml toho, že při vypnutém motoru a vytaženém klíčku mám ukazatele teploty motoru a stavu paliva postavené přibližně uprostřed budíku. Jakmile jsem začal startovat, ručičky klesly na nulu a po nastartování vystoupily do správných poloh odpovídající aktuální teplotě motoru a stavu paliva v nádrži. V průběhu jízdy vše fungovalo normálně. Po ukončení jízdy a vypnutí motoru ručičky klesly jak mají na nulu, ale pak se zase okamžitě (společně) postavily přibližně doprostřed budíku. V tomto stavu neukazují skutečné hodnoty teploty ani stavu paliva, pouze jsou postavené. Ručičky otáčkoměru a rychloměru jsou normálně na nule. Nesetkali jste se s tím někdo?
mám FF 1.6 z r. 2002 a dnes jsem si všiml toho, že při vypnutém motoru a vytaženém klíčku mám ukazatele teploty motoru a stavu paliva postavené přibližně uprostřed budíku. Jakmile jsem začal startovat, ručičky klesly na nulu a po nastartování vystoupily do správných poloh odpovídající aktuální teplotě motoru a stavu paliva v nádrži. V průběhu jízdy vše fungovalo normálně. Po ukončení jízdy a vypnutí motoru ručičky klesly jak mají na nulu, ale pak se zase okamžitě (společně) postavily přibližně doprostřed budíku. V tomto stavu neukazují skutečné hodnoty teploty ani stavu paliva, pouze jsou postavené. Ručičky otáčkoměru a rychloměru jsou normálně na nule. Nesetkali jste se s tím někdo?
Ford Focus 1.6 ZETEC-SE, r. v. 2002.
- Jardak
- Test driver
Re: Ukazatele teploty a paliva neklesnou při vytažení klíčku
Dělalo mi to samé a oprava je velice jednoduchá.Je třeba vyndat štít přístrojů,ze zadní strany odšroubovat kryt plošného spoje a nějakým čističem na elektroniku (já to dělal WD sprejem) a čistým hadříkem,nebo vatou plošný spoj důkladně vyčistit.S největší pravděpodobností tam budou nenápadné malé očouzené flíčky.Všechny je třeba vyčistit,zbůsobují svody.Závada nemá bohužel pouze optický charakter,ale zvyšuje klidovou spotřebu z aku při odstavení auta.Já měl klidový odběr 55 mA,po vyčištění desky to kleslo na 8 mA.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
Díky.
-
- Nováček
TAky sem mel stejný problém, ale pročištění konaktů nepomohlo
Nevíte čím by to mohlo ještě být.? Díky moc

Ford Focus 1.6 benzín, HATCHBACK 5dv., 74kW, rok výr.2002
- n8w
- Nováček
cus,mam tenhle problem taky...jeste sem to nezkousel procistit,takze nevim...jak si to teda vyresil,kdyz to procisteni nepomohlo??servis?dvorak.josef01 píše:TAky sem mel stejný problém, ale pročištění konaktů nepomohloNevíte čím by to mohlo ještě být.? Díky moc
Focus ST 170 (2003)
-
- Nováček
Dobrý den,
tak já bych to nejprve pročistil a teprve potom řešil co dál, pokud by to nefungovalo. V mém případě to pomohlo na 100% - v některých místech byl velejemný nános prachu.
tak já bych to nejprve pročistil a teprve potom řešil co dál, pokud by to nefungovalo. V mém případě to pomohlo na 100% - v některých místech byl velejemný nános prachu.
- tPiko
- .
- Kontaktovat uživatele:
Ten isty problem aj u mna. Myslel som si, ze bude niekde skrat alebo odchadza bateria.
No ale toto by ma teda nenapadlo. Ozaj stacila iba vata s liehom a handrickou a bolo po probleme. Parada!
Jardak diky
No ale toto by ma teda nenapadlo. Ozaj stacila iba vata s liehom a handrickou a bolo po probleme. Parada!

Jardak diky
-
- Pokročilý
Ano ano, dnes taky opraveno.tPiko píše:Ozaj stacila iba vata s liehom a handrickou a bolo po probleme.

FF1 kombi 1.6 - r.2002 310 tis km a stále to jezdí
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014
FF2 kombi 1.8 92kw - r.2008
S-MAX 2.0 TDCI 103 kw 2014
- mrvo
- Nováček
Chlapci ďakujem , pomohlo !!!!
Aplikované na focuse.....
Aplikované na focuse.....
Ford Mondeo combiTitanium,2.0TDCi,103kW,2012,A6Navy,blue
Ford Focus HB,Ghia Ex,1.6b,74kW,r.v.2002,mp3,webasto,xen,dig.klim,Panther black
ex:Mondeo combiGhia,2.0TDCi,96kW,06,M6,NavDenso,DvBT,usb,cuv.kam,silver met.
ex:Focus combi,1.8TDDi,66kW,99,red peper
Ford Focus HB,Ghia Ex,1.6b,74kW,r.v.2002,mp3,webasto,xen,dig.klim,Panther black
ex:Mondeo combiGhia,2.0TDCi,96kW,06,M6,NavDenso,DvBT,usb,cuv.kam,silver met.
ex:Focus combi,1.8TDDi,66kW,99,red peper