Bliká mi kontrolka žhavení 1.8tdci

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Bliká mi kontrolka žhavení 1.8tdci

Příspěvek od foki » 12.01.2010 13:32

je mozny ze se ti odhlasily striky
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Moof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Moof » 12.01.2010 14:44

hm to je možný to je jediný snad co jsem neměnil :-) No uvidím zítra co mi řeknou :-)

savi74
Nováček
Nováček

Příspěvek od savi74 » 28.02.2010 23:32

Zdravím všetkých, je tu toho popísané dosť, ale všetko za jazdy alebo pri štartovaní. Mám podobný problém, FF ťahá perfektne, spotreba OK, idem 150, spomalím na 90 napr. na značkách na diaľnici, chcem zrýchliť, držím ho na 5 ke, naberám rýchlosť a naraz pri cca 2,5-3tis. ot. začne blikať kontrolka žhavenia, spadnem do nudzaku, ot. 2tis., nereaguje na plyn, rychlo sa pracem do odstavneho pruhu, vypnem motor, naštartujem, všetko OK, kým idem do takých 130 a zľahka, ale keď mu stúpim na krk na 5ke, všetko sa opakuje. Začalo mi to robiť len pred 2 dňami, štartuje OK, studený aj zohriaty, len keď ho tlačím na 5ke aj napr. do kopca, je problém. EGR mám zazátkované. Dá sa s tým niečo robiť, alebo sa pobrať rýchlo na diag? Zajtra ešte kúpim nový palivový filt. Ďakujem všetkým za rady.
FF I Tournier; 1,8 TDCi; 85 kW; 115 k; 12/2002; strieb. metal

Robert
Junior
Junior

Příspěvek od Robert » 01.03.2010 10:18

Možná že to bude plynový pedál. Každopádně diagnostika.
Ford S - MAX 2.5T Titanium S
Ford focus 1,8TDCi TREND (115k)r.v. 2002
Obrázek
https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 96&t=17620 můj Fofík
Obrázek

papouch22

Příspěvek od papouch22 » 01.03.2010 20:07

palivak kup origo u nejakyho delphiservisu a nebo at ti u fordu prodaji filtr na tranzita connecta 1.8 tdci ten je od delphi a ne od boshe a bude ti tam taky sedet.
vice info na delphi ČR!!!
:arrow: Ford dodává do prvovýroby neschválený náhradní filtr Bosch

Upozornění !!! Ford dodává do aftermarketu do prvovýroby neschválený náhradní filtr Bosch

SYSTÉMY COMMON RAIL DELPHI – FILTRACE PALIVA

Tato informace má upozornit na hojně rozšířený nešvar - používání a prodej do prvovýroby neschválených filtrů nafty v aftermarketu výrobce vozidla.

V tomto případě dodává značka Ford do svého poprodejního a servisního řetězce do prvovýroby neschválené filtry se značkou Bosch - týká se vozů Focus a Mondeo, motorů 1,8 TDCi, 2,0 TDCi a 2,2 TDCi se vstřikovacím systémem značky Delphi.

Mimořádná důležitost správné filtrace - podrobné vysvětlení

Úvod

V důsledku velmi vysokých teplot a tlaků panujících v systémech Common Rail (1 400 bar a více), je používání správné filtrace kritickou záležitostí.
Rozdíl ve výkonu při použití originálního náhradního filtru a některého jiného nestandardního filtru může být značně veliký. Jakékoliv nečistoty, vzduch, voda nebo dokonce I menší množství parafínu může způsobit katastrofické poškození vstřikovačů systému Common Rail, válců a motoru.

Originální filtry společnosti Delphi určené pro systém Common Rail, jako je například filtr HDF924, jsou podrobovány přísným jakostním testům vzájemně dojednaným s výrobci vozidla, a to za účelem zajištění adekvátní ochrany palivového vstřikovacího zařízení.
V posledních měsících pracovníci společnosti Delphi zjistili, že se na trhu objevilo značné množství nevyhovujících náhrad filtrů typu HDF924, jejichž kvalita zdaleka neodpovídá kvalitě originálního filtru.

V některých případech jsou tyto nekvalitní filtry pouhým pohledem obtížně rozpoznatelné, což je velice nebezpečné, a proto zkušení mechanici jsou v tomto směru velmi ostražití a nakupují HDF924 po prověření originality jen ve vybraných autorizovaných servisech, kterým záleží na dobrém jménu a prodejnách společnosti Delphi.

savi74
Nováček
Nováček

Příspěvek od savi74 » 01.03.2010 20:54

To papouch22
Ahoj, dnes som menil palivak, je od boschu, takze podla teba by som ho mal radsej vymenit? Lebo som ho bol potom prebehnut, daval som mu zabrat, v podstate tu situaciu aj trasu, ako ked mi to blblo, aj tiahle kopce, dialnica 200 a zatial poho. Pravda, urobil som len nejakych 80km, uvidim neskor. K tomu filtru, doteraz tam bol tiez Bosch, aky bol povodny, to netusim, ja som kupoval 2 rocnu jazdenku, ma sice serv. knizku z Talianska, ale aky tam bol filter ked som ho prvykrat menil....? Ked som FF kupoval. mal 87 tis. km, teraz mam 143tis. a problemy s palivom ani celkovo s FF som nemal, akurat EGR. Na naftu davam bacha, neberiem hocico od hocikoho, aj ked viem zohnat aj nieco mimo cerpaciek. Tankoval som OMV, Slovnaft, SHELL V-power diesel, na zimu aditiva (byvam na severe Slovenska), ak tankujem z bandasky, tak cez dve sitka a pancuchu. Ked som menil palivak, akurat sa u mna zastavil znamy, co robi v servise, doporucil diag. a nahodil, aby som pozrel snimac na zotrvacniku, ci na nom nie su spony, moze to byt? Nepozrel som ho, uz bola tma a kosa a nemam garaz.
FF I Tournier; 1,8 TDCi; 85 kW; 115 k; 12/2002; strieb. metal

papouch22

Příspěvek od papouch22 » 01.03.2010 21:06

zase se tak neplas. davam to sem jenom jako stanovisko ktery vydalo DELPHI ČR. ja osobne mam na svym tdci delphi filtr protoze mam rad veci v cajku a menim ho po 40000km coz nejak vychazi pred zimou. ford dodava prave bosh v tehle dobe ale dodaval delphi proc to zmenil nevim. kolega ma taky tdci a ma tam bosh a problemi nema tak nevim. na delphi strankach pisou ze ten jejich cisti na 3 mikrony a boshe na 5mikronu. ale jestli mas novej tak bych to neresil a misto po 60000km bych ho daval vzdy pred zimou a budes mit klid

Annick
Nováček
Nováček

Příspěvek od Annick » 15.03.2010 22:51

Ahoj foki,
právě se tu zaobírám čtením problému s blikáním kontrolky.
Měl jsem ten samý problém již po dvakráte cca po roce a půl.
Za jízdy mi začala blikat kontrolka žhavení a auto přestalo jet.
Úplně bez výkonu, sotva jsem dojel domů.
Ale když se mi to stalo porvé, tak jsem vypnul klíček s myšlenkou, že by se to mohlo vyresetovat, ale chyba.
Auto už jsem nenastartoval.
Na diagnostice mi řekli, že museli překódovat vstřikovač.
Setkali jste se s tím někdo?
Momentálně jezdím bez poruch, ale teď mne trápí ta převodovka.

Zatím ahoj a zdravím... A.

Fige
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fige » 06.05.2010 23:10

foki píše:diagnostika a muze to byt delicka na strikach
mne najskôr zhasol motor aj kontrolky a až potom mi začala blikat kontrolka žhavenia. Na diagnostike mi povedal- vadne čidlo vačkovky preprogramovat

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 06.05.2010 23:26

prvykrat pocujem, ze by sa malo dat cidlo vackovky preprogramovat - ako???Co viem, ked odide, tak pomoze vymena, ktoru hravo zvladne kazdy aj s 2 lavymi :lol: stoji cca 40€

Fige
Nováček
Nováček

Příspěvek od Fige » 09.05.2010 12:18

richisan píše:Aj u mna to bolo tak :roll: :lol: Ale vdaka skvelej rade som na druhy den objednal cidlo a vymenil si to sam. Diagnostika to len potvrdila.
nazdar -- richisan-- ked si si vymenil sam cidlo vackovky, potom si bol na diagnostike a bolo všetko OK :?: Totiz to aj mne zitili spatne cidlo a navyse mi k tomu chcu vymenit aj kabelaz k cidlu v com ja nevidim dôvod. kabelaz mi naratali cca 85eura 8O :evil: je to nutne menit :?: ak nie tak si cidlo kupim-vymenim- dam na diag. a nazdar znackovi "mechanici". dik za radu

richisan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od richisan » 09.05.2010 22:00

Ano, vymenil som sam cidlo, jazdil chvilu, siel na diag a vsetko slapalo ako ma. :beer: Mozno tu kabelaz treba vymenit ale to je skor otazka na nejakeho mechanika/autoelektrikara :roll:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 09.05.2010 22:11

max. tam zustane ulozena chyba , ale pokud bude vse v poradku , tak to nevadi .

vadilo by to pokud by byly odhlasene striky protoze ty se musi znovu nahrat ale v tomhle pripade by to melo fungovat . ja protoze mam diagnostiku tak to v cene smazu ale myslim ze by to melo jet i bez mazani
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Mara.32
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mara.32 » 02.08.2010 07:21

Zdravím,
mám stejný problém. Auto jsem koupil před 14 dny a ujel jsem cca 1000 KM. Mám fofo 1.8 TDCi, r.v. 2002, najeto udajně 140 000KM a při jízdě z moravy
mi začala blikat kontrolka žhavení a auto přestalo táhnout. :bebng: Zastavil jsem u nejbližši benzinky a auto vypnul, cca po 2 minutách sem nastartoval, ale kontrolka bliká stále dál. Auto startuje, jede, netáhne a bliká kontrolka žhavení, musel jsem ujet ještě 50KM domů a potom už sem auto raději nestartoval. Pročítal jsem zdejší příspěvky a většině přitomných auto chcíplo a nechtělo nebo špatně startovalo. Prosím o radu co by mohlo být příčinou poruchy. Předem děkuji Marek
Ford Focus 1.8 TDCI 85kw r.v.2002

papouch22

Příspěvek od papouch22 » 02.08.2010 19:12

zkus se zeptat tady: http://www.google.cz/url?q=http://www.v ... ACvGaNC0yQ
a nebo zajed na diagnostiku

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“