Pokec o všem

Moderátor:phofy
Zamčeno
globe
Test driver
Test driver

Re: Pokec o všem

Příspěvek od globe » 20.05.2010 08:31

koukam zase nejaky prehanky tady :twisted: :roll:
Ford Focus 1.8 TDCi 74kw hatch, black edition 100 years Ford

Obrázek
__FOTOGALERIE__

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 20.05.2010 08:44

1/ ja jsem v zivote v tvých prispevcích nikoho neoznacil ze je debil (precti so to jeste jednou )
2/ nechci ti davat kazani jen ti chci poradit aby jsi nedopadla jako x-lidí kterí si nechaly neco opravit a pak se to predelavalo nebo se neposralo vic nez bylo nutne , je urcity posup oprav ktery se ma dodrzet a pokud se toto nedodrzi je riziko ze se znici vic . viz spatny postup rozvodu u 1,6 bezin nebo postup vymeny turba u 1,6TDCI .
3/ nevim jakou moji situaci myslis , jestli to ze jsem objednal veci , tak jinej by si vzal zalohu , ja stale vychazim z toho ze kdo chodi na forum je slusny clovek a za svým slovem si stoji . ale jak posledni bodou pozoruju opak je pravdou .
4/citat:Jo někdy někomu fakt nic nevysvětlíš. To se pak musí přesvědčit sám, jenže horší je, když ani pak chybu neuzná. jestli timto myslis me tak nevim kde jsem udelal chybu ale muzes me poucit .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 20.05.2010 09:09

Nemyslela jsem tebe, myslela jsem tím mýho dědu, protože kdyby se bývalo dalo auto k tobě, dopadlo to mnohem líp.

Nevím jakou situaci, ale když jsem se ti už asi popátý omlouvala, že mě to mrzí a že to fakt jinak nejde (ano, ono to opravdu jinak nešlo, pokud bych se nechtěla upsat do pujčky), tak si mi psal, ať to necham být, že v pohodě a teď to na mě taháš zpětně?!

Nikdy jsem proti tobě nic neměla, dokonce jsem se stavěla za tebe, že chci to auto dát k tobě a naštvala jsem se na dědu, že si dělam zbytečný zlo, když ty pak mi pomáháš, něco objednáš a on se na to vysere a domluví si to jinde a já to mam pak žehlit a omlouvat se a ty musíš řešit problémy.

A pokud tyhle příspěvky bereš jako radu, musím se smát, protože zatím to vypadá jako útok a tvoje výleva toho, že si přišel o kšeft.
Ex - Ford Focus, 66kW, TDDi, r.v.99, sedan
Fotogalerie

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 20.05.2010 09:18

kdyz se dela cerpadlo , tak se musi menit jeste simering aby netekl olej do remenu a ten se pak rozlepta a muze povolit , pak podle toho ktere tam je rozvodove kolo to se meni (z hlavy nevim kody ktere tam maji byt ) , a pak kladka ktera je v sade , vzhledem k tomu ze to je mistr servisak kdyz si neumi objednat remen na jeden typ motoru , tak pochybuju ze ty dalsi veci menil taky ,
je urcity postup oprav ktery se ma dodrzet a pokud se toto nedodrzi je riziko ze se znici vic .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 20.05.2010 09:19

Přečti si všechno od začátku a popřemýšlej o svém jednání se mnou.

Já sem měla problém s autem a chyběly mi peníze. Někdo se nabídl, že mi s tim pomůže, ale udělá se to podle něj. Dopadlo to špatně a já teď hledam pomoc jinde a ty se mi tu vysmíváš, že jsem to nedala k tobě.

Sama mam nervy z toho, že na tom autě pořád něco odchází a mam strach, aby mě to někde nenechalo a ty mi řekneš, že si za to můžu sama a že pokud ten maník nedodržel postup, tak se mi to podělá ještě víc.

Zkus se vžít do mý situace, že nemůžu vlastně nic, protože autům tak do hloubky nerozumím, peněz skoro nemám a jen se snažím něco dozvědět a nějakej machr na fóru si ze mě utahuje.
Fotogalerie

Chvaty

Příspěvek od Chvaty » 20.05.2010 10:22

Asi mě zde ukamenujete. Ale po přečtení tohoto topicu jsem se ujistil v jedné věci. Že si forda nikdy nekoupím. A né kvůli tomu, že je to nic moc auto, ale kvůli komunitě majitelů, kteří tyto skvosty vlastní(neříkám, že jste špatní všichni, ale někteří by se mohli víc zamyslet).Henry Ford se musí obracet v hrobě, jestli tohle vidí. Maylie si naštěstí toto auto nekoupila ale dostala ho. A řiká se darovanému koni na zuby nehleď. Tak doufám, že v tom fordu bude nějakou dobu ještě jezdit a pak ho prodá. Milému Fokimu bych chtěl vzkázat toto : Jestli nedokážeš pochopit situaci že ta holka dostala auto od dědy a posralo se jí čerpadlo, který nový stojí kolem 30 000 (odhad, ve fordech nejedu-důvody už jsem myslím řekl) a ta holka na to neměla a tim pádem se musela svěřit svému dárci - dědovi, který to prostě nakonec jinak udělat nechtěl a dal to někam k nějakejm matlalům, asi seš natvrdlej když nechápeš, že to platil děda a né ona a on by jí ty peníze do ruky nedal. To znamená, že i kdyby to k tobě dala, tak ti za to nemůže zaplatit. A omlouvala se ti myslim hodněkrát a dostatečně a jestli ti to nestačí tak máš smůlu. Vím, že odtah není levná záležitost, ale nakonec za tohle může děda, tak tady nemachruj na ní. Na mladou holku, co se v opravách aut nepohybuje a která to chtěla dát k tobě, ale prostě to nakonec nemohla ovlivnit. Tak snad bys to mohl pochopit....

btw. Máme doma 14 let starou corollu a nikdy sme žádnýho týpka něco jako si ty nepotřebovali. Nikdy se neposrala, a to dostává záhul. Jediná investice byla pravidelná výměna náplní a filtrů. Sice vzhledově moc nevypadá, ale auto má jezdit. Na barvu a elektrony to nejezdí....

sid
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od sid » 20.05.2010 12:32

No Chvata na to jak si tu dlouho máš docela jasno :|

Nic ve zlým, asi by to chtělo přečíst víc příspěvků :idea:

Jinak je mi líto , že by jsi si forda nekoupil . Já si ho výhledově asi koupím znovu ,i když ten předchozí ford byl velmi špatná investice, ale to částečně i proto , že jsem ho opravol u borce , kterej prostě umí líp jiný věci .
Ford focus II 1,8 HB 2007
Obrázek

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 20.05.2010 14:16

milý chvaty: kdyby jsi si precetl aspon prispevky tykajici se daneho cerpadla , tak bys pochopil ze maylie se dostala do svizelne situace diky tomu ze ji odeslo cerpadlo , kdyz ho zacala shanet tak jsem ji nabidl ze ji ho muzu dodat , samozrejme pokud by chtela zaruku tak jedine s montazi , po nejake dobe kdy bylo auto v servisu a nevedely si s tim rady tak me maylie kontaktovala jestli bych byl ochoten si pro auto dojet a opravu udelat , ja jsem ji rekl ze to neni problem a ze se ji ozvu kdy by se tam dojelo , ona si stezovala ze to tam je dlouho , tak abych ji vyhovel tak jsem se snazil nekoho pres vikend sehnat a soucasne zajistit veci . kdyz jsem se v pondeli dostal k pocitaci s tim ze by se tam odpoledne dojelo tak ona mi napsala ze nema prostredky na opravu , tak jsem podekoval ze mam jiz veci a s tim ze az je bude mit tak se muze ozvat a dodal jsem ze se nic nedeje protoze jsem doufal ze se ti veci na to pouzijou . proto jsem to i vytahl kdyz jsem se dozvedel ze to je opravene a jen jsem ji upozornil na to ze pokud ten mechanik nedodrzel nejake dane postupy , tak se muze stat ze se znici mnohem vic nez stala oprava - kdyz budu konkretni tak kdyz by se treba pretrhl rozvodovy remen tak je to oprava kolem 20000 kvuli simeringu za 900 . trochu nepoměr že? je ale videt kdyz clovek ktery tomu rozumi chce nekomu poradit , tak je hned ten nejhorsí . jestli neni lepsi byt pasivni nez aktivni . a milý chvaty diky takovým lidem jako jsi treba ty se mozna dalsi nedockaji potrebných rad a pomoci kterou zde hledaly ......

PS : a kdyz si prectes diskuzi tak ja nikoho do niceho nenutil ona me oslovila :)

PS2: mily chvaty a mohl by jsi na jeste osvetlit v jakem vztahu jsi k maylie ?

muj posledni prispevek .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 20.05.2010 16:57

foki: je to můj přítel a myslím si, že to je úplně jedno. Když si tohle téma (od začátku) přečetlo víc lidí a většinou těch, co do aut dělají, museli se smát, že vypadáš jak nešťastná postavička, která se mi směje za to, že jsem si k ní nedala opravit auto.

Kdyby jsi mi chtěl poradit, tak to vezmu, ale tvoje trapný narážky na to, že jsem chtěla ušetřit, když to ani nebyl můj nápad, ani to nešlo z mých peněz, nebyly k ničemu. Nevím, jestli si něco dokazuješ tím, že shazuješ ostatní, ale pokud je to tvůj styl, nechápu, že vůbec máš nějaký zákazníky. Člověk by řekl, že jsi slušnej a férovej chlap a ne, že se při první příležitosti obuješ kecama do mladý holky.

A příště si po sobě přečti, co píšeš, nebylo by na škodu dát si kurzy češtiny, když už se někomu za něco směješ a nesmyslně vyčítáš věci, za který jsem se ti omlouvala. Je zajímavý, že před tím jsi tou rukou mávnul, za to teď děláš z komára velblouda.
Fotogalerie

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 20.05.2010 17:49

maylie..
nic proti tebe ani proti nikomu... keby si tu bola napísala trosku skor a pre vsetkych že tvoj dedo ti opravu u fokiho "vymluvil" , postavil sa na hlavu a určil si svoje podmienky na opravu auta, mohlo sa predísť dvom stranam tohto negativneho tonu. Naopak boli by tu mozno štyri strany o tom, aby si presvedcila svojho deda dat auto k fokimu :lol:
teraz mozes dedovi aspon vysvetlit, že mladych ludi sa oplatí počuvať, lebo teraz to vyzera mozno tak, ze oprava sa mu oproti fokiho cene predraží.. (teraz ma napadlo, že v CZ mate fajnu prevolebnu reklamu, ktorá sa šíri cez net, aby mladí zobrali obcianky svojim starym rodičom, lebo tí sa dajú lahko opiť rožkom :irre: Samozrejme ide o pointu. Nic proti tvojmu dedovi)

myslim že si toto forum trošku aspon zbežne prebehla a na fokiho servis nema nikto namietky, aspon som to nenasiel.. Naopak je tu na jeho servis špeci vlákno > http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... s+u+fokiho

Necchem sa fokiho zastavat, nepoznam ho osobne, ale z prispevkov jeho a aj "zopar" clenov tohto fora je jasne, že sa do fordov vyzna.

howgh

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 20.05.2010 17:57

UF--UF----- co to tady čtu_ :nixw: :nixw: Myslím si, že foki je určitě jeden z mála, který ty naše FORDY skvěle ovládá. Sám jsem automech. ale čtu příspěvky jiných a tímto si rozšiřuju stále své vědomosti o našich FF. Ten zná to-ten zas to, a jsme tu od toho abychom si poradili, nebo né!!

Jdu si otevřít :beer: , abych to vše skousl./ příspěvky nad/
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

kasi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasi » 20.05.2010 18:05

aha tady je ten zádrhel :cry: :cry: :cry: ty woe co to je zas za rok..proč se vše mění k tomu nejhoršímu.. :roll: :? :o :( :cry:
je Ford Focus 1.8L Zetec-E EFI r.v.00,Sedan,Pacific Green Metallic,Ghia
byl Ford Focus 1.8L Endura TDdi r.v.99,Hatchback,Moondust Silver Metallic,Ghia
Obrázek

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 20.05.2010 18:24

Protože kdyby ten váš bůh foki pochopil, že jsem to k němu chtěla dát, ale nemohla jsem a teď se jen ptám na další možný problém, tak by bylo na světě líp.

Nesnášim lidi, co se jen umí vysmívat. Tímto tu končím, mějte se tu hezky, třeba beze mě budete mít zase klid. Ahoj.

PS: Já neříkám, že by neuměl opravovat auta nebo že jim nerozumí. Jen jsem podotkla, jakým stylem se mnou "komunikuje".
Fotogalerie

globe
Test driver
Test driver

Příspěvek od globe » 20.05.2010 19:52

Maylie: promin, ale za poslednich par prispevku, ktery jsi zde napsala, bych se stydel ..
nechapu, kde z ceho jsi vzala to, ze si tu foki hraje na ukrivdenou a nestastnou postavicku a nekomu se smeje .. je to o tom (jak uz tu bylo nekolikrat zmineno), ze stacilo na tomhle foru procist x desitek az stovej prispevku zabyvajicich se timhle problemem a vzit si z toho nejaky ponauceni a pak podle toho resit danej problem .. bud jsi si nic neprecetla, nebo jsi udelala naprostej opak toho, co ti bylo porazeno .. co ted cekas ? ze ti kazdej schvali tvuj postup ?

velkej problem "virtualni komunikace" je v tom, ze veci ktery se napisou, si muze druha strana vylozit spatne a treba i uplne jinak nez bylo mysleno a hned vznika zbytecnej konflikt ..

to, ze pises, ze by nebylo na skodu si dat kurzy cestiny osobne povazuju za trosku zbytecny a i svym zpusobem trapny a ubohy .. promin, ale tyhle reci fakt nemam moc rad..kazdej jsme jakej jsme .. nekdo s tim muze mit problem, kterej sam ovlivnit proste nemuze atd .. (odsuzoval bych zbytecny zkomoleniny jazyku jako pouzivani "w" misto "v" a "KaZdY PisM3NkO" jiny) .. dost lidi se tomuhle foru venuje behem svoji prace, ktery ma nad hlavu, a ve svym zbytku volnyho casu (kteryho je treba minimum) se snazi ostatnim uzivatelum pomoct a poradit. Ale kazdymu se holt nezavdecis .. nechci se nikoho zastavat, ale nemyslim si, ze by zrovna takovej foki ti tady radil jen proto, aby sis auto dala na opravu k nemu a neco z tebe vyzdimal .. viz ceny ostatnich servisu a fokiho cenova nabidka na opravu.. a to tu neni nutny rozebirat zkusenosti s fokiho servisem a jeho kvalitama..od toho tu je extra vlakno, jak uz napsal Quickie .. tvoje situace k tomu ale prispela svym podilem, to chapu .. kazdopadne mi prijde naprosto zbytecny, to takhle hrotit ..
Ford Focus 1.8 TDCi 74kw hatch, black edition 100 years Ford

Obrázek
__FOTOGALERIE__

Maylie
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maylie » 20.05.2010 21:01

Asi neumíš číst, když jsem psala několikrát, že proti fokiho práci nic nemám. Jediný co mi vadilo bylo, že se mi vysmívá, že dobře mi tak, když jsem to nedala k němu.

NEVIM, jak jinak vysvětlit, že kdybych ty peníze měla, tak vím, kam to dát spravit, takhle to nebylo na mě a akorát jsem hledala odpověď na jinej problém!
Fotogalerie

Zamčeno

Zpět na „Pokec“