vibrace při volnoběhu
- xMIRAx
- Nováček
Speedyx ::: Chtěl jsem se zeptat,už jsi přišel na tu závadu. Mě začal volnoběh klepat asi před měsícem.Taky mi radily že by to mohl být silenblok na převodovce, jak spadnou otáčky tak se rozkmitá a je to nepříjemná vibrace.Zkusím výměnu. Kdyby to ale nebylo ono tak bych rád věděl na co se mám jiného zaměřit. 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- speedyx
- Nováček
no přišel - nepřišel, zjistil jsem, že se mi do interiéru přenáší zvuk rezonance takového toho plastového krytu nad krytem baterie u pojistkové skříně, který mlátil o svazek kabelů, tak jsem to vypodložil filcem, aby to hlavně nehlodalo ty kabely a už je v interiéru klid, nicméně na můj vkus má 1.6 přece jenom trochu vibrující volnoběh asi sama o soběxMIRAx píše:Speedyx ::: Chtěl jsem se zeptat,už jsi přišel na tu závadu. Mě začal volnoběh klepat asi před měsícem.Taky mi radily že by to mohl být silenblok na převodovce, jak spadnou otáčky tak se rozkmitá a je to nepříjemná vibrace.Zkusím výměnu. Kdyby to ale nebylo ono tak bych rád věděl na co se mám jiného zaměřit.

Ford Focus 1.6 16V Trend, HB, 1998
- Ahmed
- Test driver
- speedyx
- Nováček
diky za upresneni, nicmene me nasledujici priznaky vedou k tomu, ze by mohl byt spatny setrvacnik:Ahmed píše:Dvouhmotnostni setrvacnik ma asi jenom tdci, tddi urcite ne a benziny by to asi mely na prd.
- pri nastartovani se neseslaplou spojkou motor jako kdyby mirne "nadskoci"
- pri studenem motoru a neseslaple spojce se ozyva vrnivy zvuk z motoru, po seslapnuti spojky prestane, taktez prestane po zahrati motoru
- pri jizde po nerovnostech se z motoru ozyva rachot, napravy jsou OK, rachot se ozyva, i kdyz se v malych otackach rozjizdim na dvojku
da se v servisu zkontrolovat setrvacnik bez vymontovani pulky dilu v motoru a kolik eventualne stoji novy + vymena na 1.6 benzin?
- xMIRAx
- Nováček
Tak to mi ani neřikej že by to mohl být setrvačník,to by asi nebylo moc pěkné. Je pravda že když stojím (samozřejmě drnčím) tak mi jde od spojky taky divný vrnivý zvuk a při sešlápnut se zase změní. Celou dobu byl ten můj Bobas bez problému a tě naráz .... A to jsem mu chtěl koupit tento rok nějaké oblečky.

FORD FOCUS 1,6 2002 Blue car
- speedyx
- Nováček
jo, ještě jsem si vzpoměl na jeden přiznak - jako kdyby brnění ve volantu, nevím jestli je to tím nebo se dá nějak zjistit vůle ve volantu/řízeníxMIRAx píše:Tak to mi ani neřikej že by to mohl být setrvačník,to by asi nebylo moc pěkné. Je pravda že když stojím (samozřejmě drnčím) tak mi jde od spojky taky divný vrnivý zvuk a při sešlápnut se zase změní. Celou dobu byl ten můj Bobas bez problému a tě naráz .... A to jsem mu chtěl koupit tento rok nějaké oblečky.

-
- Nováček
vibrace mám taky
Popsané vibrace mám taky, byl jsem s tím ve Fordu a po napojení na počítač mi řekli, že to nehlásí žádnou chybu a že si s tím v podstatě neví rady, ale že by mohla být špatná řídící jednotka. A u toho jsem skončil, protože na její cenu jsem se radši ani neptal... Mám pocit, že tato závada se týká jen motorů 1,4 a 1,6.
Ford Focus 1,4 16V Trend, HB 8/99
- SlavaM
- Nováček
Re: vibrace při volnoběhu
ahoj speedy , chci se zeptat jestli jsi už nějak vyřešil ten vibrující volnoběh u 1,6 nebo je to pořád stejné ? Tento problém tu má spousta členů s 1,4 nebo 1,6 benzin motorem.Dík za info.Michal
-
- Nováček
Ahoj
Nedávno jsem koupil ojetého (dost ojetého, na tachecu 190 000) focusa a zdá se , že mám stejný problém.
Jdu s tím do servisu tak pak napíšu jestli něco našli.
Nedávno jsem koupil ojetého (dost ojetého, na tachecu 190 000) focusa a zdá se , že mám stejný problém.

- eset
- Nováček
Ahojte, mel jsem ten samy problem si vibracemi. Pri volnobeznych otackach po zahrati motoru byly znatelne znacne vibrace. Slo to do sedacek a trosku i do volantu, jako takovy starsi diesel. Dneska mi Foki vymenil vodni pumpu a vypada to ze je problem vyresen. Se stoupajici teplotou ty vibrace byly znatelnejsi (treba pri pojizdeni v kolonach). Pumpa pri zvysenem tlaku v chladicim okruhu (pri vyssi teplote) zacala piskat a nejspis trosku drhnout a to zpusobovalo ty vibrace (lip by asi popsal Foki...)
-
- Nováček
Tak jsem byl v servise a výsledek nevalný. Nějaký podíl na těch vibracích má volnoběžný ventil, ale není to jediná vada. S novým to bylo lepší, ale nebylo to vono. Ještě je tam něco
. Tak tam mám ten starý ventil a nechám to ještě uzrát. Zjišťování metoda-omyl je drahota. Podle servisáka má tento problém každý 4 focus a podle reakcí tady na fóru to je pokaždé něco jinýho.