Kolik mam naplne v ostrikovacich
-
- Nováček
Kolik mam naplne v ostrikovacich
Lidi zlaty jak se pozna, kolik mam naplne v ostrikovacich? Focus r.v. 2009.
jediny kudy je videt do nadrzky je vicko jenze hned pod nim je zahyb, takze dokazu zdetekovat jen dva stavy: 1) mam plno az pod vicko 2) mam min (ale uz nevim kolik, mozna ze mam prazdno)
nebo mi neco uniklo?
Predem dik.
jediny kudy je videt do nadrzky je vicko jenze hned pod nim je zahyb, takze dokazu zdetekovat jen dva stavy: 1) mam plno az pod vicko 2) mam min (ale uz nevim kolik, mozna ze mam prazdno)
nebo mi neco uniklo?
Predem dik.
- Forfoc
- Pokročilý
Re: Kolik mam naplne v ostrikovacich
Nepozná. Naplň si nádržku po okraj. Podle toho jak často a intenzivně ostřikuješ si nádržku čas od času dolej. Případně bys měl (mohl) mít signalizaci stavu kapaliny, kdy tě palubní PC včas informuje, že je třeba kapalinu dolít.
Na co chceš vědět přesné množství? K čemu by ti bylo, že budeš vědět, že tam máš půlku nebo třeba třetinu?
PS: Z návodu (model 2009) jsem vyčetl, že signalizace by měla být jen pokud má auto ostřčikovače světel.
Na co chceš vědět přesné množství? K čemu by ti bylo, že budeš vědět, že tam máš půlku nebo třeba třetinu?
PS: Z návodu (model 2009) jsem vyčetl, že signalizace by měla být jen pokud má auto ostřčikovače světel.
Naposledy upravil(a) Forfoc dne 29.06.2010 07:24, celkem upraveno 2 x.
- Anduril
- Test driver
Mne to hlasi pocitac, ze je malo kapaliny, ale nevim, jestli je to std. vybava. Na druhem FF2 nam to nepise.
Jinak to nepoznas, nadrz je v podbehu, neni viditelna. Proste jednou za cas to dolijes no.
Jinak to nepoznas, nadrz je v podbehu, neni viditelna. Proste jednou za cas to dolijes no.
-
- Nováček
no zajima me to proto, abych vedel ze uz je cas na doliti 
ostrikovace svetel nemam (ani jsem je nechtel, protoze podle me je to jen zrout kapaliny), tudiz asi ani tu kontrolu pres palubni pocitac nemam.
Nemuzu si pomoci, ale tohle teda panove od forda nedomysleli
PS: jsem rad, ze nejsem sam, koho to nasr...

ostrikovace svetel nemam (ani jsem je nechtel, protoze podle me je to jen zrout kapaliny), tudiz asi ani tu kontrolu pres palubni pocitac nemam.
Nemuzu si pomoci, ale tohle teda panove od forda nedomysleli
-
- Nováček
nejlepsi na tom je, ze pak v prirucce napisou, abych tu hladinu pravidelne kontroloval 

- Anndy
- Test driver
Vacsina aut to nema. A ver tomu, ze keby si to mal, pojde ti to na nervy, lebo to pipa ako najdoleztejsia kontrolka v aute a vzdy vtedy, ak nemas prave moznost to doplnit. Inymi slovami, ide to na nervy.
Ak sa nic zasadne nezmenilo, tak obyc focus, bez ostrekovacov svetiel ma objem cca 3l. No a podla toho ako casto striekas, to si odhadnes, vies, ci kolko asi mas. Resp. ja to riesim tak, ze v meste je mi jedno, ci mam, proste ked dojde dolejem pri najblizsej prestavke. Ked prsim, dolievam preventivne.
Ak idem mimo mesto, vzdy dolejem predtym (s rozumom teda, cize ked som dolieval 2 dni pred a moc nepouzival, tak nedolievam). Plus sa mi osvedcilo, vzdy nosit zo sebou jednu flasu v kufri.
Ak sa nic zasadne nezmenilo, tak obyc focus, bez ostrekovacov svetiel ma objem cca 3l. No a podla toho ako casto striekas, to si odhadnes, vies, ci kolko asi mas. Resp. ja to riesim tak, ze v meste je mi jedno, ci mam, proste ked dojde dolejem pri najblizsej prestavke. Ked prsim, dolievam preventivne.
Ak idem mimo mesto, vzdy dolejem predtym (s rozumom teda, cize ked som dolieval 2 dni pred a moc nepouzival, tak nedolievam). Plus sa mi osvedcilo, vzdy nosit zo sebou jednu flasu v kufri.
- Anduril
- Test driver
Anndy: U Focusu to obtezujici vubec neni
Akorat se ukaze ikona informace na displeji a displej ukaze pri vyskytu udalosti nebo pri nastartovani, ze mas malo kapaliny a zase to zmizi.
Jinak pro doplneni, pri ostrikovacich svetel je nadrz tusim pres 4l, tedy vetsi a ostrikovace ostrikuji pri zapnutych svetlech (tzn. pri dennim sviceni ne) a to pouze jednou z nekolika ostriknuti skla.
Znamy ma C-Max Ghia, bez ostrikovacu svetel a tuto kontrolu na pocitaci tam ma stejne..

Jinak pro doplneni, pri ostrikovacich svetel je nadrz tusim pres 4l, tedy vetsi a ostrikovace ostrikuji pri zapnutych svetlech (tzn. pri dennim sviceni ne) a to pouze jednou z nekolika ostriknuti skla.
Znamy ma C-Max Ghia, bez ostrikovacu svetel a tuto kontrolu na pocitaci tam ma stejne..
- madbugie
- Zkušený
tak to vyzera že máme 2 varianty... ja mam tiež TrendX a kontrolku nemám... jednoducho začne slabšie striekat kapalina až prestane a vtedy treba prestať aby sa nespálili motorčeky... doleješ a ideš...
ale v podstate tak priebežne treba ako tu ostatní radia... a hlavne pred servisom aby vám nedoliali liter kapaliny za 3 €
a možno len nemáme nejaký káblik zapojený... (poistku... no bude to treba "preskúmať")
ale v podstate tak priebežne treba ako tu ostatní radia... a hlavne pred servisom aby vám nedoliali liter kapaliny za 3 €

a možno len nemáme nejaký káblik zapojený... (poistku... no bude to treba "preskúmať")
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

modrá je dobrá ale iba ako farba auta

- Anduril
- Test driver
madbugie: ja mam ale ostrikovace svetel
Nicmene asi neni uplne pravidlo, ze kontrola je jen s ostrikovaci, viz ten muj znamy.

Nicmene asi neni uplne pravidlo, ze kontrola je jen s ostrikovaci, viz ten muj znamy.
- Špíz
- Junior
Navíc mě (r.v. 2005) když doleju kapalinu až po hrdlo, tak po jízdě a zastavení vyteče tak deci nebo dvě předním podběhem. Nádobka a hrdlo jsou totiž ze dvou kusů a mezi mima jen gumový těsnění, který to neudrží, takže to co je v hrdlu vyteče!!!cartas píše:Nemuzu si pomoci, ale tohle teda panove od forda nedomysleli
Tak z toho bych se po.....

Ford Focus II. HB 2005 1.6 16V 74kW blue aquarius
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
- Anndy
- Test driver
No ono Trend v CR a SR su ine vybavy. A okrem toho, ich obsah sa meni v case pomerne casto.
Ja nemam problem s vytekanim.
Ja nemam problem s vytekanim.
- Anndy
- Test driver
A nie je to iba kondenzat z klimatizacie?
- Špíz
- Junior
For Anndy:
......přeci poznám svoji žlutou letní směs do ostřikovačů

Ford Focus II. HB 2005 1.6 16V 74kW blue aquarius
- Forfoc
- Pokročilý
Přesně to samé jsem měl u Focuse 2006. Pokud jsem dolil kapalinu až po hrdlo, tak mi cca. 2 deci vytekly.Špíz píše:For Anndy:
- mickielli15
- Pokročilý
zajímavý. Můj Max je z Němec, ostřik světel nemám. Signalizaci mám. Německo, Ghia....
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition