Zdravím jsem vlastníkem Focuse rv 2000 tddi v kombíku.Již delší dobu jsem měl problém a to takový,že při nastartování a volnoběžných otáčkách při vymáčklé spojce motor bežel hladce po jejím puštení se ozývalo klepání po vymáčknutí nikoliv.Auto to dělalo od prvopočátku co jsem ho v bazaru koupil.Nejdříve se to ozývalo jen pokud jsem vyřadil a dojížděl na semafor pri brždění tento problém se časem zhoršoval a zhoršoval nicméně auto řadilo a jezdilo v pohodě.Před měsícem jsem to nechal v servisu poslechnout,tam mě bylo řečeno,že to je převodovka zřejmě ložiska.Rozhodl jsem se dát auto do servisu.V servisu podle VIN kodu objednali ložiska ale nastal problém s tím že ložiska tam neseděli,že je tam jiná převodovka..Ve fordu se jim nepodařilo podle čísla na převodovce najít vůbec typ převodovky a jaký ložiska tam patří.Nicméně po utrapách jsem dnes auto dostal ovšem jak šlo dobře řazení tak nejde řadit třetí rychlostní stupeň zřejmě synchon...pokud chci zařadit bez toho abych spočítal zuby trojku tam musím plesknout cca25-30km rychlosti.Jinak řadit ze 4 na 3 jde s meziplynem tj dvakrát spojkua pak to tam zkočí nicméně to chrastění přetrvává to se nezměnilo.
číslo převodovky je YS4R-7002-MA
16D2 OB18 000547
Jestli by někdo dokázal poradit budu rád.Nejlépe Foki