Světla pro denní svícení info na 1. strane
- Quickie
- Moderátor
Re: Světla pro denní svícení info na 1. strane
upravil som prvý príspevok.. ak by ste mali nejaky napad čo tam ešte doplniť, napíšte 

- vrána
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem si zase všimnul, že po vypnutí zapalování ty moje DRL nezhasnou, ale ještě chvíli svítí. Zpočátku zhasínaly ihned po asi pěti vteřinách, teď to trvá klidně i půl minuty. V určitých intervalech (zhruba těch 5 vteřin) na kratičkou dobu zhasnou, ale okamžitě se znovu rozsvítí a tak pořád dokolečka. To zhasnutí se postupně prodlužuje (ale pořád je to v řádu desetin vteřiny), až zůstanou zhasnuté definitivně. Nějak moc mi to nevadí, v noci to aspoň posvítí na cestu od auta, ale vlastnost to určitě nebude... Jinak fungují tak, jak mají, jsou to tyhle:
http://www.leddennisviceni.cz/index.php ... 4&cat=1124
http://www.leddennisviceni.cz/index.php ... 4&cat=1124
Ford Focus 1.6 16V ZETEC, 5D hatchback (2000), Trend + vyhřívané čelní sklo a 4x kotoučové brzdy.

- tutys
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím ve foru světla pro dennní svícení. Jelikož má toto forum již 77 stran což je dosti obsáhlé, omlouvám se, poku již tato informace se tu někdo objevila. Každopádně se chci zeptat, kdo by byl schopný, popřípadě za jakou cenu rozsvítit jen přední mlhová světla v poloze 0, které by mi sloužily jako světla pro denní svícení, samozřejmě se zachováním všech funkcí světel jake je poloha obrysovek a poloha potkávacíh světel a dále poloha AUTO. Pokud by se tu někdo takový našel a byl by cca do 100 km od BRNA byl bych mu vděčný. Díky a pro představu jeden odkaz na foto, jak bych si to představoval. Doufám, že autor fotografie nebude protestovat
http://stirecek.rajce.idnes.cz/Denni_sv ... 083634.JPG

http://stirecek.rajce.idnes.cz/Denni_sv ... 083634.JPG
Ford Mondeo kombi, TITANIUM, black-panther, 2,0TDCi - 103kW, 3/2012
- Miri
- Test driver
Tutys: problém je v tom, že to odporuje vyhlášce, tzn. přední mlhová světla mohou svítit pouze při snížené viditelnosti (mlha, hustý déšť, sněžení atp.), proto se tak nazývají.
Tato světla svítí od spodku auta nahoru a jsou tak nastavena schválně aby mlhu podsvítila. Osobně mi to dost vadí, když na mne takhle někdo šajní a nemá pro to důvod.
Tzn. pokud nechceš riskovat postihy a hlavně pokud nechceš být za idiota, zainvestuj raději pár stovek do DRL.
Na C-Maxu to mají pěkně udělané:
Romek883: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121 - včetně návodů na montáž i zapojení
Saurien: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
Tato světla svítí od spodku auta nahoru a jsou tak nastavena schválně aby mlhu podsvítila. Osobně mi to dost vadí, když na mne takhle někdo šajní a nemá pro to důvod.
Tzn. pokud nechceš riskovat postihy a hlavně pokud nechceš být za idiota, zainvestuj raději pár stovek do DRL.
Na C-Maxu to mají pěkně udělané:
Romek883: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121 - včetně návodů na montáž i zapojení
Saurien: http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 26&t=20121
- tutys
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
jj....vím, že to má pár nevýhod, ale myslím si, že ve dne to nikoho oslňovat nebude a večer si stejně rožnu normální světla...ten odkaz co jsi mi posílal je ale na straším maxovi a u toho novejšího co má svislé mlhovky jsem to ještě neviděl. Každopádně bych do toho klidně šel, ale spíš tu sháním někoho schopného kdo by mi to byl schopný namontovat. Alektrice nerozumím a ani nechci rozumět...s tou prostě kamarád nejsem. Nějaké plánky a schéma jsou pro mě španělská vesnice.
- Miri
- Test driver
Tutys: Tvůj boj, můj názor viz výše.
Co se týče zapojení, tak jsem na tom se znalostmi a odvahou se hrabat v autě obdobně, ale u DRL, které jsem kupoval já a spoustu ostatních zde na fóru lze přes přibalenou řídící jednotku zapojit i naprostým amatérem - černý drátek na baterku na mínus, černý na plus a oranžový na + ke kontaktu parkovacího světla (aby DRL zhasla při rozsvícení parkovaček/potkávaček) - čili je to naprosto jednoduché a jediný problém je tedy mechanická instalace samotných lamp.
Co se týče zapojení, tak jsem na tom se znalostmi a odvahou se hrabat v autě obdobně, ale u DRL, které jsem kupoval já a spoustu ostatních zde na fóru lze přes přibalenou řídící jednotku zapojit i naprostým amatérem - černý drátek na baterku na mínus, černý na plus a oranžový na + ke kontaktu parkovacího světla (aby DRL zhasla při rozsvícení parkovaček/potkávaček) - čili je to naprosto jednoduché a jediný problém je tedy mechanická instalace samotných lamp.
- Ada
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Miri: "Pravdu díš synu...tak,tak :palec_nahoru:Vypadá to ,že tutys chce ,aby to splňovalo EFEKT pseudo DLRek ale jinak je to o ničem .Bude jiným svítit do očí a dělat radost poldum.
Myslim ,že to je na prd svítit ve dne mlhovkama 2x35W .Když DLR tak LED 

Focus ll,3 Dv.HB,Zetec 1.6,BlueJeans color 04.2006
"Když nejde o život,tak jde o hovno"
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, zda už to není někde dříve napsáno, ale mám dotaz, zda se dá nějak docílit toho, že budu mít světla zapnuta na AUTO, ve dne budou svítit DRL a jakmile se rozsvítí potkávací, vypnou se DRL?
Ford Focus II Turnier 2.0 Tdci 100kW DPF Ghia 2006
- ihrdlick
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- tutys
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak na Vaše doporučení upouštím od automatického rozsvěcování mlhovek jako náhrada za denní svícení, každopádně to vypadá velice efektně a tak mě první dojem úplně zavřel oči nad nevýhodami svícení mlhovkami ve dne...no co se dá dělat...Každopádně mě pořád neopouští myšlenka doinstalování světel pro denní svícení. Přidávat ty LED žárovky někam mimo světla do nárazníku atd. se mi moc nelíbí a hlavně u c-maxe ani není mnoho místa kde je umístit, navíc když má mlhovky usazeny ve svislé poloze, a proto vznáším dotaz, zda by někdo nezvládnul zaintegrovat tyto LED světla do stávajících mlhovek jako to mají např. poslední Octavie...ty tam teda mají obyč žárovku, ale na tom už nesejde...
- vrána
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nerad ti beru ideály, ale
v tom případě takový světlomet ztrácí homologaci, což vede k tomu, že takový světlomet na vozidle nesmíš mít
a pokud máš, vozidlo není způsobilé k provozu na pozemní komunikaci se všemi případnými následky, z toho vyplývajícími, pokud jej provozovati na pozemních komunikacích budeš (uff
).
Je to obdobné, jako dodatečně montované zábleskové výbojky v hlavních světlometech (jednu dobu móda zejména u vozidel ZZS, než jim někdo zatnul tipec). Prostě <b>jakýkoliv</b> zásah do homologovaného zařízení na vozidle vede k možnému prů*eru.

Je to obdobné, jako dodatečně montované zábleskové výbojky v hlavních světlometech (jednu dobu móda zejména u vozidel ZZS, než jim někdo zatnul tipec). Prostě <b>jakýkoliv</b> zásah do homologovaného zařízení na vozidle vede k možnému prů*eru.
Ford Focus 1.6 16V ZETEC, 5D hatchback (2000), Trend + vyhřívané čelní sklo a 4x kotoučové brzdy.

- vrána
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jedinou šancí by bylo, pokud by někdo takovýto kombinovaný světlomet na c-maxíka začal vyrábět jako náhradu za jednoúčelovou mlhovku a nechal jej zhomologovat.

- vrána
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ale samozřejmě proti gustu žádný dišputát a uznávám, že to vypadá opravdu hezky a běžnýho policajta to asi ani nenapadne... 

- jonza
- Nováček
mam takovy dotaz. Neni tady nekdo sikovny s laminatem, nebo jinym materialem? Napadlo me dat DRL vedle mlhovek. Kdyby nekdo udelal formu (nenapada me jiny postup), pak by se to dalo vyrabet. Samozrejme nevim, jestli je tam misto. Proto svuj napad davam sem, aby jste mi VY chytrejsi napad pochvalili 

- Přílohy
-
- SDS a mlhovka.JPG (7.35 KiB) Zobrazeno 3882 x
FF II kombi, 2006, Trend plus, 33tis. km, 1.6 74kW, svatecni ridic a novy majitel sveho 1.auta (ojeteho)
galerie
galerie
- Miri
- Test driver
Jonza: o tomhle řešení jsem také uvažoval, ale:
1. musí se vyvrtat díra nejen do toho ozdobného krytu, ale i do nárazníku pod tím
2. hned za nárazníkem v tomto prostoru vedle mlhovky není již žádné místo, jelikož je tam ocelová výztuha
3. DRL lampa by tedy "trčela" ven dopředu z nárazníku
Proto doporučuji zbavit se rovněž předních mlhovek a vyrobit si pouze redukční úchyt viz nákres zde ve vlákně od Romek883.
1. musí se vyvrtat díra nejen do toho ozdobného krytu, ale i do nárazníku pod tím
2. hned za nárazníkem v tomto prostoru vedle mlhovky není již žádné místo, jelikož je tam ocelová výztuha
3. DRL lampa by tedy "trčela" ven dopředu z nárazníku
Proto doporučuji zbavit se rovněž předních mlhovek a vyrobit si pouze redukční úchyt viz nákres zde ve vlákně od Romek883.