Kolik vám ukousla krize z vaší mzdy???

Moderátor:phofy
Odpovědět
spoofan
Zkušený
Zkušený

Re: Kolik vám ukousla krize z vaší mzdy???

Příspěvek od spoofan » 09.11.2010 19:26

Taky podnikam na ZL, takze vim, co je s tim starosti, a ze to co ti prijde na ucet nejsou penize, ktere ti realne zustanou.
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 09.11.2010 20:22

Proto jsem rad ze jsem zamestnanec. Sice me obcas nekdo buzeruje, ale praci mi dodava firma, penize posilaji taky poctive, mam ruzne vyhody takze su spokojenej... Jak to vidim u nasich - oba podnikatele, tak si rikam ze mi tech par korun navic za ty starosti asi nestoji...

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 09.11.2010 21:14

Delam hypotecniho poradce na ZL a dostihla me hypotecni krize. Nastesti uz se to zacina vylepsovat. Ty prachy jsou bohuzel cistyho. Ja vlastne skoro zadny naklady nemam a tak temer to, co vydelam je cisty prijem. Diky vyhodnemu danovemu pausalu jsem na tom, co se tyka dani vyrazne lepe nez zamestnanec. Ale ma to samozrejme i druhou stranku veci a to je to, ze to co si nevydelas, nesezenes tak nemas a muzes mit mesicne prijem treba 300tis. nebo taky nulu. Oboji je extrem, kterej jsem zazil... Nejhorsi byly zacatky po skole (2002), kdy my spoluzaci zamestnanci po VS nastupovali za ramcove 20-25tis. brutto a ja mel treba nekolik mesicu nulu, pak prislo 30tis....

spoofan
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od spoofan » 09.11.2010 21:19

Raada: vse ma pro a proti. Takova prace te aspon donuti makat, protoze za valeni v kanclu ti nikdo neplati :) A pak nekdo rika, ze zivnostnici se maji dobre, protoze maji nizsi odvody atd. At si to zkusi, daji vypoved, zajdou na zivnostak a zacnou makat na sebe.
Byl FF II 2.0 TDCI, je Seat Leon 1M 1.6 16V

masky
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masky » 09.11.2010 21:24

spoofan píše:Raada: vse ma pro a proti. Takova prace te aspon donuti makat, protoze za valeni v kanclu ti nikdo neplati :) A pak nekdo rika, ze zivnostnici se maji dobre, protoze maji nizsi odvody atd. At si to zkusi, daji vypoved, zajdou na zivnostak a zacnou makat na sebe.
Ono to není sranda, určitě to jsou peníze zasloužený, protože normální zaměstnanec větišnou přijde domu z práce a může myslet na jiný věci, ten co dělá na sebe většinou moc volna nemá...
Ford Focus II 1.6 TI-VCT 85KW - GHIA r.v. 2005 GALLERY
Obrázek
Obrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 09.11.2010 21:29

no a treba kdyz chci jet na dovolenou tak sice muzu rocne mit volno treba 7 tydnu, ale na vse si musim vydelat v podstate 2x, protoze jednak na to, abych na tu dovcu mohl jet a pak samozrejme po dobu me nepritomnosti nepracuju pokud to zrovna nehodim na hrb kolegum a podelim se s nimi o provizi. Ale nestezuji si a urcite bych nemenil za zamestnani.

masky
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masky » 09.11.2010 21:36

Raada píše:no a treba kdyz chci jet na dovolenou tak sice muzu rocne mit volno treba 7 tydnu, ale na vse si musim vydelat v podstate 2x, protoze jednak na to, abych na tu dovcu mohl jet a pak samozrejme po dobu me nepritomnosti nepracuju pokud to zrovna nehodim na hrb kolegum a podelim se s nimi o provizi. Ale nestezuji si a urcite bych nemenil za zamestnani.
Tak asi jde o zvyk...a člověk se tomu podá, ale podle mě to na dotyčnej musí mít krevní skupinu. Já osobně chci až budu chodit do práce přijít domu s klidnou hlavou a jen si odpracovat svý, samozřejmě je mi jasný, že to bude na úkor vejplaty...
Obrázek
Obrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 09.11.2010 21:41

hodne mych spoluzaku, kteri jsou uz dnes na vyssich manazerskych postech jsou permanentne pripojeni na net, firemni email maji nonstop v mobilu a bezne treba na dovolene vyrizuji firemni telefony a maily. To same treba i o vikendech a vecerech. Takze ono to neni tak jednoznacne - zalezi spis na praci co delas a neni az takovy rozdil jestli jses tam na ZL nebo jako zamestnanec.

masky
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masky » 09.11.2010 21:45

Raada píše:hodne mych spoluzaku, kteri jsou uz dnes na vyssich manazerskych postech jsou permanentne pripojeni na net, firemni email maji nonstop v mobilu a bezne treba na dovolene vyrizuji firemni telefony a maily. To same treba i o vikendech a vecerech. Takze ono to neni tak jednoznacne - zalezi spis na praci co delas a neni az takovy rozdil jestli jses tam na ZL nebo jako zamestnanec.
Tak to asi jo no, ale manaažerský pozice jsou zase o moc výš než kam se budu v příštích pár letech ubírat a svým způsobem seš tam už víc odpovědnej a šéfové tě asi nenechaj moc flákat, tlačenice na takovou pozici je dneska obrovská..ale určitě jde hlavně o tom jaou práci děláš a na jaký jsi pozici...
Obrázek
Obrázek

masky
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od masky » 09.11.2010 21:49

Raada píše:No pokud studujes VS tak na takoveto pozici muzes byt klidne za 5-7 let po dokonceni skoly...
To je doba ještě :) zatím si budu užívat s malou vejplatou svýho odpoledního volnýho času a žít z vejplaty do vejplaty :D :D :D
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“