petulak píše:To už mě moje kebule nebere

Co je jen stížností na ten volnoběh. Já po těch mejch aplikacích,co jsem se s tím nazlobil, funguje. Ještě jednou: ráno-nastartuju/ dnes:-5./ volnoběh-1150-1200 ot. Zavřu garáž/tak-2 min./ rozjedu se, a točím motor do 1500-až do 1900 ot./1.-2.-3.rychl./..Po asi 1-2 km jízdy,když dám neutr. z kopce,motor drží, tak 950 ot. Po dalších asi 1.5km jízdy zase neutrál z kopce-ot. jsou už na 750-800.Teplota motoru/vody/ asi 50-70 stupnů. Pak když už je motor zahřátý, držej na 750. Když pak třeba dojíždím na křižovatku,z kopce,je tam červená, dám neutr. a třeba 50 metrů jedu na volnoběh při 750-800 ot.

Můžeš prosím trochu víc popsat, jak se ti to povedlo?
Já už se z toho asi picnu. Hned po koupi jsem zjistil, že při dojezdu na křižovatku na volnoběh mi auto dost vibruje, to samé když stojim. Pokud ještě k tomu pustim třeba klimu, tak otáčky začnou kolísat až pod 600, světla poblikávaj a i je slyšet kolísání ventilátoru při poklesu otáček. Sice mi motor ještě nechcípnul, ale ty vibrace jsou dost nepříjemný. Už jsem vyměnil svíčky, volnoběžný ventil, hadičky emisního systému, vyčistil škrtící klapku a pořád žádná změna. Nevím jetli s tím taky nesouvisí uložená závada, která se objeví jednou za čas P0171 - směs příliš chudá, výpis Freeze frame viz příloha. Nějak se mi tam nezdá hodnota absolutního tlaku na sání a dlouhodobé přizpůsobení dávky paliva. Že by snímač talku na sání. Může to mít vliv na kolísání volnoběhu?
Poradíte někdo? Fakt nechci měnit všechno stylem pokus omyl - dost drahá sranda.