Teraz na to uz fakt nemam cas /radsej ho zabijem na fore:)/ a je otravne riesit, preco to zmrzlo po telefonate, preco som bol "nedostihnutelny", preco mi kalendar nezosynchronizoval polozku z exchange servera, preco ma nezobudil budik, preco dookola pada taky a taky servis, .. atd. A otvorene nesuhlasim s glorifikaciou nedorobeneho produktu s tym, ze je to plus pre kutila. To co potrebuje Kutil, je otvorenost platformy, co teda nastastie WM 6.5 je (obcas dokonca tazko povedat, ci je to stale otvorenost, alebo je to uz dieravost). To dava Kutilovi moznost hrabat sa v registroch, menit si velkosti bufferov a pod... moze kodit a ponukat vlastne aplikacie (hehe 1 som zo zvedavosti na prvom WM telefone nakodil aj ja, kedze som uvazoval aj o tomto chlebicku). Co ale ani kutilovi ani nikomu netreba su:
1) Zvrzane nastavenia od vyroby - hrabanie v registroch ma byt moznost, nie nutnost.
2) Zvrzane standardne programy - asi Ta kusok sklamem, ale pripada mi to tak, ze cele to kutenie vratane vacsiny chlapcov z XDA je o kombinovani binariek z roznych romiek, takze ak je niekde bug, mate v zasade cele 2 moznosti a sice binarku zmazat a zistit, ci to ide aj bez nej alebo ju zobrat z inej romky v novsej verzii a dufat, ze bug bol fixnuty. Ak cakas, ze niekto iny ako vyrobca telefonu fixne bug v radio ROMke, tak to mozes radsej cakat v lete Mikulasa. A fakt sorry, ale nazyvat toto kutenim je "z nudze cnost".
Nastastie s firmwarom 3.14 sa to vyrazne zlepsilo, takze telefon je uz viacmenej pouzitelny (klop klop). Moj prvy dotyk s WM/WinCE platformou bol ale pred 10 rokmi a ked porovnam aky "veeeelkyyy" krok nikam za ten cas platforma urobila, je to fakt skoda vynikajuceho hardwaru. Ako to tak teraz po sebe citam, asi tam fakt cez vikend mrsknem toho Androida