koupě rodinného domku

Moderátor:Quickie
silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: koupě rodinného domku

Příspěvek od silverwolf » 12.01.2011 11:42

Dobré rady se tu rozjely. Mám ještě jednu potíž. Mám v pácu jeden RD. Ale: současný majitel ho má zastavený u dvou společností - nejspíš na splácení dluhů. Co je na pytel je fakt, že se musí podepsat kupní smlouva, já složím peníze do úschovy u notáře, ten z těch peněz vyplatí pohledávky bývalého majitele. Firmy, které mají zástavní právo zapsané na nemovitost v katastru tyto zápisy vymažou po zaplacení pohledávek a až potom budu mít nemovitost čistou. Kua mně se to moc nelíbí, mám pocit, že bych se měl na to radši vybodnout. Nemá někdo s něčím podobným zkušenost?
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 12.01.2011 11:49

Firmy, ktery maji na tom RD zastavni pravo by musely vydat potvrzeni, ze se vzdaji zastavy po zaplaceni pohledavky a tuto pohledavku presne vycisli. Je to podobny/stejny postup jako pri exekucnim rizeni. Je ovsem na individualni jednani s bankama, zda by na tento postup pristoupily (zkoumaly by verohodnost tech firem atd.). Tohle je priklad toho, kdy se musi s bankou cely postup predjednat dopredu a nechat si to odsouhlasit a az pak se da do toho jit. Samozrejmosti je mit k ruce sveho pravnika, ktery dohledne na pravni stranku veci tak, aby to pro tebe nebylo nebezpecny.

Podobnych pripadu jsem v minulosti resil nekolik, ale vzdy to bylo na zaklade predjednanych vyjimek a zkoumani spousty podkladu predem. Pokud je ten dum za super cenu tak to klidne zkus.

salamio
Junior
Junior

Příspěvek od salamio » 12.01.2011 11:50

Tady bych dal radu k nezaplacení: jestli ten barák chceš doopravdy koupit, tak vyndej z peněženky pár tisíc a projednej to s právníkem. V porovnání s tím, co by tě mohlo případně čekat, to můžou být nejlépe investované peníze ve tvém životě.

Edit: Raada už to nahoře napsal. Právník je v tomto případě základ, bez něj neřeš vůbec nic.
Kdo se bojí, sere v síni.

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 12.01.2011 11:54

Hmm, je to přes realitku, tvrdí, že maj dobrýho právníka. Realitka je místní cca 20 let funguje a je tu největší. S tím předjednáním mi to říkali, že ještě před uzavřením kupní smlouvy si prodávající vyžádá od svých zástavních věřitelů potvrzení o výši dosud nesplacených dluhů a jejich prohlášení, že po připsání těchto částek zástavní právo zanikne.
Tak nevím. :roll:
Obrázek

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 12.01.2011 12:15

Hlavne never realitkam. Jejich pravnik neni to same jako kdyz si zaplatis sveho provereneho cloveka, ktery bude kopat jen za tebe. Smlouvy nikdy nebudou tak vyladeny jako kdyz to bude resit tvuj pravni zastupce a i ta realitka i prodavajici si tolik netroufne do smlouvy naprat nejaky pro tebe nebezpecny veci kdyz uvidi, ze musi jednat s profikem. Stejny je to pri financovani - pokud ja jednam za klienty s realitkou tak si taky netroufnou tvrdit mi hovadiny. Je blbost setrit pri nakupu nemovitosti na pravnikovi 10-20tis. Kc kdyz kupujes byt/barak za 2M a vice. Naklady na pravnika jsou jen drobny a muzes pri tom projet daleko vice penez. To je setreni na nespravnym miste.

Ja se v pravu orientuju celkem slusne a na skole jsem z nej mel statnice (jako jeden ze 4 soubornych predmetu na zaver studia), ale presto jsem si u svyho bytu vzal pravnika a udelal jsem dobre. A to mi rukama prosly jiz stovky kupnich smluv... Co pak uplnej laik, ktery toto resi poprve. To, ze je realitka nejvetsi v okoli jeste neznamena, ze je taky ve vsech pripadech seriozni. Bohuzel v tomto oboru se pohybuje spousta smejdu.

salamio
Junior
Junior

Příspěvek od salamio » 12.01.2011 12:35

Přesně tak, určitě si v tomto případě zaplať právní audit nemovitosti. Právník RK ti je v tomto případě nahouby - jeho zájem je jiný než tvůj zájem.
Kdo se bojí, sere v síni.

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 13.01.2011 08:53

Jj, dám na Vše rady. Dík.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“