Zblázněná světla

Odpovědět
petr_snb
Nováček
Nováček

Zblázněná světla

Příspěvek od petr_snb » 03.02.2011 22:21

Ahoj, asi před týdnem se u mě objevila velice podivná závada na mém FF 1.8. TDDi r.v. 99 Po nastartování a zapnutí světel a následném přepnutí na dálkové, mi zůstala viset kontrolka dálkových :? , s tím, že přepínač přepíná, ale velice podivně... Když jsem v režimu tlumených svítí mi obě světla, ale pouze jako obrysovky a po přepnutí na dálkové, pravé světlo úplně zhasne a levé se rozsvítí jako dálkové :bebng: což zrovna moc nechápu. Zkontroloval jsem pojistky i funkčnost relé v motorovém prostoru, ale tam je vše ok... Napadlo mě jestli během zimy neuškodila někde všudy přítomná sůl, ale nevím kde je jádro pudla a odkud začít pátrat po závadě, pokud máte někdo podobnou zkušenost, poraďte, díky.. :)

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zblázněná světla

Příspěvek od foki » 03.02.2011 23:39

projit kostry , jsou pod filtrem a pod nadobkou na vodu
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

petr_snb
Nováček
Nováček

Příspěvek od petr_snb » 04.02.2011 15:29

Dobrá, díky za radu, jdu to vyzkoušet očistit :palec_nahoru:

Achiler
Nováček
Nováček

Příspěvek od Achiler » 02.12.2014 22:18

Čau, před týdnem mi praskla levá přední žárovka, šel jsem ji vyměnit ale zjistil jsem, že nemám náhradní :x . Tak jsem ji pouze vyndal a den s tím jezdil. K tomu všemu jsem zjistil, že mi nesvítí zpátečka. Jak jsem jezdil ten jeden den bez LP světla, samozřejmě že mi jemně svítila kontrolka dálkových světel (signalizace chybějící žárovky???) . Po zapojení nové žárovky do předu se mi zdá, že by světla (potkávačky) skoro vůbec nesvítily, je to možné? Nebou pouze optický klam, jak jsem předtím jel večer pouze s tím pravým? Dále jak jsem se vrhnul na tu zpátečku, zjistil jsem, že jsem měl urvaný jeden drátek. Koupil jsem si na vrakáči nový kontektor (od blinkru - pasuje) a dneska to zapojil. Zpátečka svítí, ale také mi stále jemně svítí kontrolka dálkových světel. Je možné, že jsem omylem prohodil drátky od té zpátečky, nemůže to být tím? Že by si myslel, že tam žádná žárovka není? A nebo to může signalizovat nějaký problém s tím předním osvětlením?

Já bych sázel na tu zpátečku a přehozený kabel..dělal jsem to s taťkou a ten mi řekl, ať hodím barvy na barvy. Jenže když já si to označoval, na tom novém byla černá nahoře, jenže na tom starém byla dole. Ale zase nechci to zbytečně zase kuchat, pokud je to hloupost.

Díky za rady

EDIT: Ještě jsem si všiml při porovnávání světel s druhým autem, že nám svítí skoro stejnou barvou. Avšak já již 3 roky jezdím s žárovkami Osram Xenon Blue a vždy ty moje byly bílé, rozdíl byl patrný. Jakmile pustím dálkové, začnou svítít bíle. Není možné, že potkávačky nemaj takové napětí a proto prostě svítí míň? Jinak jsem objevil za poslední týden, že při startování se mi rozsvítí kontrolka ABS a ruční brzdy a svítí cca 1-2 vteřiny. V praxi to vypadá tak, že natočím klíčkem do druhé polohy, kontrolky se rozsvítí a zhasnou, poté startuji a na 1-2 s se rozsvítí právě tyto dvě.
Ford Focus (1999) 1.6 74kw, Aquamarine Frost, Ghia

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 03.12.2014 01:22

opet bych prosel kostry
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 03.12.2014 17:44

Nejdu ti pomaly stierace, ked mas zapnute/vypnute svetla? (skus obe moznosti. zapni stierace a prepinaj svetla)

Ja si tiez myslim, ze to budu kostra. Ak pojdu pomaly stierace, je to na 100% kostra.

Achiler
Nováček
Nováček

Příspěvek od Achiler » 03.12.2014 20:04

Tak problém vyřešen a já jsem se stal adeptem na titul Blbec roku 2014.
Když jsem tu žárovku v sobotu měnil (samozřejmě po tmě), tak jsem ji zapojil do druhé strany toho konektoru, říkal jsem si, že to jde nějak ztuha. :wallbash: :dih: Vůbec nevím, jak se mi to povedlo, měnil jsem je už párkrát a vždy jsem to dělal pouze po hmatu a vždy ok. No každopádně dnes jsem zkoušel vyměnit žárovku a při vypojování té staré jsem se celkem zapotil. Následně nandavání té zkušební šlo také ztuha, tak jsem si došel pro světlo, kouknul na to a bylo jasno :totlsmile: .
Předpokládám, že jsem tím tedy ty potkávačky zapojil vlastně na kostru dálkových, proto svítily tak mizerně. Teď už svítím a tato vtipná situace má i jedno plus, že jsem si alespoň seřídil světla. :palec_nahoru:
Ford Focus (1999) 1.6 74kw, Aquamarine Frost, Ghia

vrána
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrána » 11.12.2014 09:01

:D:D Jak si zkomplikovat život :D:D
Ford Focus 1.6 16V ZETEC, 5D hatchback (2000), Trend + vyhřívané čelní sklo a 4x kotoučové brzdy.
Obrázek
Obrázek

Killermama2323
Nováček
Nováček

Nesvieti svetlo

Příspěvek od Killermama2323 » 16.05.2015 16:47

Čavte, včera som prišiel večer domov a všimol som si že niečo nie je v poriadku. Mal som zapnuté stretávačky a diaľkové. Keď som pri tejto kombinácii vyhodil smerovku (doľava) tak začala abnormálne rýchlo blikať - a vo vnútri to bolo aj počuť. Vyšiel som von a naskytol sa mi taký pohľad ako na fotke - ľavé spolujazdcove svetlo - svietilo všetko ako má - diaľkové aj stretávačky. Ale pravé šoférove - smerovka blikala len slabúčko, stretávačka svietila úplne slabúčko a blikala zároveň so smerovkou. K tomu ešte slabo svietili hmlovky. Po vypnutí diaľkových stretávačka svietila ako má, ale pri vyhodení smerovky začala opäť blikať podľa smerovky.
Vie niekto čo s tým ? Pozeral som kostru v motorovom priestore, kontakty na svetle, vo vnútri pri vypínači svetiel, dokonca som vymenil svetlomet či tam nie je chyba a nič. Pridávam foto (nie moc kvalitnú) a aj video.

[Youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4HibuXGMPqY[/Youtube]

Slouceno. Lucky. Jack.

EDIT: Problém vyriešený. Na vine bolo ukostrenie pod filtrom, ktoré som si nevšimol. Bola odtiahnutá skrutka a ten kontakt tam lietal počas jazdy. Dotiahol som to a problém vyriešený, dokonca aj problém so zhasínaním podsvietenia budíkov zmizol ;).
Přílohy
IMG_20150515_213454.jpg
Ford Focus MK1 - 1.8 TDCI - 74Kw - 101PS - Black colour :twisted:

Odpovědět

Zpět na „Focus - karoserie 1998 - 2004“