Alternátor TDCi vs TDdi

Odpovědět
Tomy_zv
Nováček
Nováček

Alternátor TDCi vs TDdi

Příspěvek od Tomy_zv » 01.02.2011 11:12

Zdravím
Chcem sa opýtať či alternátor s fofa 2001,2002 TDCi bude pasovat do mojho 1999 TDdi 66kW, neviem bližie aky to bol motor skade je.
Je tam niečo odlišné? nemám ho ešte doma a ten moj práve vypovedal službu.Ďakujem :nixw:

Tomy ZV, SK Ford Focus combi 1,8 TDdi 1999 , 66kW ,klima

Tomy_zv
Nováček
Nováček

Re: Alternátor TDCi vs TDdi

Příspěvek od Tomy_zv » 05.02.2011 15:45

no tých odpovedí tu je ale neuuuurekom.
Ale nakoniec sa mi to podarilo zistita ANO pasuje aj s TDCi do roku asi 2003

Tomy_zv
Nováček
Nováček

Re: Alternátor TDCi vs TDdi

Příspěvek od Tomy_zv » 10.02.2011 12:19

Ale nakoniec bol troska problém ho napasovat.
Kedze medzikus od alternátora az k remenici je v novších TDci obstaraný kvalitnejším vačším ložiskom, tým pádom sa nezmestí do uchytového bloku motora.
takže v tomto prípade som musel ponechat povodný medzikus. Alternátor je rozmerovo rovnaký až na pár vačších rebrových vypuklín. Pri demontáži je potrebné demotovať klima kompresor od motora (nieje nutné vypustit) a potom horkotazko demontovat. a nakoniec musite prehodit i čast ktorá trčí z alternátora a zapasuje do medzikusu. Z dovodu že TDci alternátor má na časti ktorá zapasuje na hriadel asi o 1mm hrubší , je potrebné odsústružiť a skrátit aby to zasadlo tak isto ako predoslý kus.po zmerani dlžky je nutné porovnat.Je to troška problematické ale dobrý strojár to hravo zvládne.Po spatnej montáži alternátor na volnobežných otáčkach dobíjal na 14,2 V což je super oproti starému 13,14V. Zistili sme že sa jedná o krátke uhlíky ale kedže sa mi podarilo zohnať novší alternátor ktorý ma najaz. 83OOOkm a bol v super stave a stál ma iba 40 euro, rozhodol som sa nemenit uhliky ale rovno alternátor.Teraz všetko pekne šlape a dúfam že s týmto mám na pár rokov pokoj.
Celá demontáž a montáž na zdviháku trvala cca 3 hodiny.

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“