Zdravím pánové a dámy,
Chcu se zeptat na takovou věc. Když v noci svítím a třeba chcu někoho problíknout dálkovými světly, tak při tom probliknutí mi zároveň svítí i potkávací světla. Ale když přepnu dálkové, tak potkávací světla se mi vypnou. Dá se to nějak nastavit, aby mi svítily i potkávaci, když přepnu na dálkové?
Propojení dálkových světel s tlumenými
- Happy-Gilmore
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Propojení dálkových světel s tlumenými
Ford focus 1.8

- VH123
- Zkušený
Re: Propojení dálkových světel s tlumenými
Z popisu není jasné jestli máš FF před nebo po faceliftu. Před FL to nemůže jít, protože v žárovce H4 nemohou svítit obě vlákna najednou, to by kvůli teplu z obou vláken neustála jak žárovka tak parabola.
Vojta
- Anndy
- Test driver
Toto spravanie sa, sa hodi na ziarovky H4. Tie maju 2 vlakna, jedno na diakove druhe na stretavacie svetlo, a spolu svietia iba pri "svetelnej hukacke". Inak vzdy osobitne.
Ak chces mat pri dialkovych zaroven aj stretavacie svetla musis mat svetlomety s kombinaciou 2- ziaroviek - jedna na stretavacie (h7 obvykle) dalsia na dialkove (H1/H3, etc..).
Ak chces mat pri dialkovych zaroven aj stretavacie svetla musis mat svetlomety s kombinaciou 2- ziaroviek - jedna na stretavacie (h7 obvykle) dalsia na dialkove (H1/H3, etc..).
- Happy-Gilmore
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
- petulak
- Test driver
[quote="Anndy"]Toto spravanie sa, sa hodi na ziarovky H4. Tie maju 2 vlakna, jedno na diakove druhe na stretavacie svetlo, a spolu svietia iba pri "svetelnej hukacke".
Nikdy,ne spolu současně, svět.houkačka-jen dálkové vlákno!! U starších aut,to šlo/Škodovky/,že jsi svítil potkáv. a při tom si dal svět.houkač.,tak pak ti svítili obě vlákna.

Nikdy,ne spolu současně, svět.houkačka-jen dálkové vlákno!! U starších aut,to šlo/Škodovky/,že jsi svítil potkáv. a při tom si dal svět.houkač.,tak pak ti svítili obě vlákna.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Anndy
- Test driver
Mno, na mojom seate cordoba - r.v. 2003 mi halogenka pri svetelnej hukacke svietila s oboma vlaknami. Toto viem bezpecne, lebo som si vsimol, ze pri svetelnej hukacke mi to svieti aj do blizka dobre, nielen do dialky. Obcas na kratsie useky som svietil castejsie svetelnou hukackou, ako dialkovymi
.
Odvtedy (teda mal som ho do 2008, kym som si nekupil focusa) som auto s H4 uz nesoferoval, cize sa to mozno meni a zmenilo. Ale focus I je uz dost stary

Odvtedy (teda mal som ho do 2008, kym som si nekupil focusa) som auto s H4 uz nesoferoval, cize sa to mozno meni a zmenilo. Ale focus I je uz dost stary

- hihi
- Zkušený
Mě svítí obě vlákna naráz (při namačknutí - před domáčknutím - dálkových světel, tj. tzv. světelné houkačce). Je to logické, spínače jsou nezávislé a jeden spíná před vypnutím druhého. Jasně, že by tam mohl být mechanismus, kdy se to přepíná současně. Prostě u ff1 není.
FF MK3, 2015, 1.5 TDCi 88 kW
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White
byl FF kombi 09,TDCi,66kW+DPF
byl FoFo kombi 99, TDDI,66kW,Ghia, Diamond White