Rezonance

Motor, převodovka ...
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
smith639
Nováček
Nováček

Rezonance

Příspěvek od smith639 » 02.05.2011 11:30

Zdravím,
mám následující problém a to že při cca 3tis otáček někdy i při 4, mi něco rezonuje. Je jedno jestli je auto v tahu či ho tůruji na neutral. Jde to určitě z přední části auta. Mě tento zvuk dost otravuje. Opravdu netuším odkud začít, proto bych byl vděčný kdyby jste mi poradili co se rádo uvolňuje. Focuse nemám tak dlouho tak vůbec netuším.
Focus 1.8 16V, benzín, 85kW,1999

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Rezonance

Příspěvek od Pastovic » 02.05.2011 15:11

No mě to jde ze zadní pravé části od dveří nebo nad kolem, ale jen když valim ve městě po kostkách. Buď to je okno, ktery když přimáčknu tak jakoby zaskřípe (asi těsnění - buď okno nebo dveře) nebo něco od kola. Ale co netuším.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

MartinXPV
Nováček
Nováček

Re: Rezonance

Příspěvek od MartinXPV » 03.05.2011 09:54

Co do různých pazvuků ti tu nikdo neporadí čím to může být a v servisu po výměně poloviny auta ti řeknou že je to vlastně normální. Viz. kdesi níž ve vlákně motor, moje příhody s drnčením, klepáním a jeho odstranění po téměř 2 letech chození po servisech, psaní o radu na forech a domací fušeřiny a blbnutí s lepidlem a gumou. V tvém případě to může jít od klíňáku nebo rozvodů podle svojí zkušenosti. Po koupi jsem měl problém se zvukem kolem 3k otáček, jak strunovka nebo motorový člun. Po výměně rozvodů to přestalo. Kdesi jsem četl že shodit klíňák a nystartovat a vytočit to bez něj jestli zvuk nezmizí. Na např. 20s by se autu nic stát nemělo. Tím pak můžeš vyloučit že to jde od kladek Klíňáku nebo věcí které pohání. Nezkoušel jsem to a nevím jak je to obtížně proveditelné ale "prodávám jak jsem koupil"
1.8i, 2000, LPG BRC
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Motor“