Ruční brzda - seřízení
- Raada
- Test driver
Re: Ruční brzda - seřízení
Take mam problem s rucni brzdou. Mam pocit, ze je to od chvile, kdy jako spolujezdec to manzelce pri rozjezdu na krizovatce zacalo popojizdet dozadu a ja ji zatah docela prudce
. O ty doby je potreba vytahnout rucku strasne nahoru a stejne nemam pocit, ze by brzdila nejak vyborne. Kde by mohl byt problem? Nejaky vytahly lanko?

- masky
- Pokročilý
Řeším podobnej problém, když vytáhnu ručku klasicky tak na dva tři zuby, tak to nebrzdí a couvá. Pokud zatáhnu na doraz, stejně radši brzdim pedálem, protože to mírně couvá. Snad bude jen povolený vytáhlý lanko...
- matys
- Pokročilý
Zdravím pánové..............nebylo by dobré podívat se a případně rozhýbat samostavy mezi zadními brzd.čelistmy ?
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- HonzaFF
- Nováček
Zdravím a mám začátečnický dotaz: mám FoFo s kotouči na všech kolech. Jak tady vlastně funguje ruční brzda? Dost mě překvapilo, že ve srovnání s mým předchozím autem (Forman) je potřeba používat docela velkou sílu. 

Teď bez Focusu, BMW E46
Předtím:
DNW FYDC Ghia 2000 (předek po individuálním FL) - předán do dobrých rukou,
Škoda Forman 135L 1992 , Škoda 105L 1988, Trabant 601 lim. 1972 , Škoda Octavia "Barča" 1964 (skončila jako traktor)
Předtím:
DNW FYDC Ghia 2000 (předek po individuálním FL) - předán do dobrých rukou,
Škoda Forman 135L 1992 , Škoda 105L 1988, Trabant 601 lim. 1972 , Škoda Octavia "Barča" 1964 (skončila jako traktor)
- Hampy
- Junior
Tak já se přidávám jako laik amatér začátečník lama a další názvy který vás napadnou k tomu poslednímu dotazu... ručka mi nebrzdí nic moc, musím natahovat snad na poslední zub - a přitom mám vzadu nové destičky... jak je to vlastně s ručkou a s kotouči vzadu?? Zabírají zadní brzdy při i normálním brždění pedálem? Předpokládám že jo, a když zatahnu ručku, brzdí jen zadní kola... ale jistej si nejsem
Poraďte lidi 

Snad brzy bude: Ford S-max 
Je: Octavia kombi 1,6 TDI 4x4, rok 2011 + Octavia liftback 1,6 TDI, rok 2015
Byl: Ford Focus I kombi Finesse, 1.8 TDCi, 74kW, v provozu od 30.12.2002.

- miki21
- Test driver
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- petulak
- Test driver
Hampy píše:Tak já se přidávám jako laik amatér začátečník lama a další názvy který vás napadnou k tomu poslednímu dotazu... ručka mi nebrzdí nic moc, musím natahovat snad na poslední zub - a přitom mám vzadu nové destičky... jak je to vlastně s ručkou a s kotouči vzadu?? Zabírají zadní brzdy při i normálním brždění pedálem? Předpokládám že jo, a když zatahnu ručku, brzdí jen zadní kola... ale jistej si nejsemPoraďte lidi
Hochu, je mě tě teda trochu líto: CO TĚ TEDA UČILI V AUTOŠKOLE?????

Hlavně jezdi opatrně, at neublížíš sám sobě a nebo někomu jinému.

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Hampy
- Junior
A jéje zas jeden mudrc co si na fóru léčí komplexypetulak píše:Hampy píše:Tak já se přidávám jako laik amatér začátečník lama a další názvy který vás napadnou k tomu poslednímu dotazu... ručka mi nebrzdí nic moc, musím natahovat snad na poslední zub - a přitom mám vzadu nové destičky... jak je to vlastně s ručkou a s kotouči vzadu?? Zabírají zadní brzdy při i normálním brždění pedálem? Předpokládám že jo, a když zatahnu ručku, brzdí jen zadní kola... ale jistej si nejsemPoraďte lidi
Hochu, je mě tě teda trochu líto: CO TĚ TEDA UČILI V AUTOŠKOLE?????![]()
![]()
![]()
Hlavně jezdi opatrně, at neublížíš sám sobě a nebo někomu jinému.![]()

- miki21
- Test driver
No nevím,ale za našich časů se v autoškole učilo u tom co a jak na autě funguje.Jak fungují brzdy,motor,převodovka a všechny důležité součásti auta.To se v dnešních rychlokvaškách už asi nevede. 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
- Hampy
- Junior
Dnešní "rychlokvaška" se skládá z 10ti hodin teorie, 3 hodin na trenažéru a 20ti třičtvrtěhodinových jízd. tedy alespoň když jsem dělal autoškolu, absolvoval jsem toto. Samozřejmě jsme se učili o tom co jsou brzdy, motor a že auto má 4 kola
Ale pochybuji že v některé autoškole se rozebírá jak fungují zadní kotoučové/bubnové brzdy... a ani nevím proč tu tohle řešíme - chtěl jsem se jen na tohle zeptat, nevěděl jsem že ptát se je na fóru trestné 

- petulak
- Test driver
Tak to teda promin. Já dělal autoškolu jen v roce 1968/chytráku/ --6 let jsem jezdil závody do vrchu a okruhy. Jinak taky řidič z povolání--/kamionů-autobusů a jeřábů-35 let./ Myslel jsem to jen a jen dobře. Na prohlídky chodím jako Řidič z povol. každej rok,neboj vše O.K. A napokon- třeba tu ruční brzdu při řízení budeš jednou potřebovat!!Hampy píše:A jéje zas jeden mudrc co si na fóru léčí komplexypetulak píše:Hampy píše:Tak já se přidávám jako laik amatér začátečník lama a další názvy který vás napadnou k tomu poslednímu dotazu... ručka mi nebrzdí nic moc, musím natahovat snad na poslední zub - a přitom mám vzadu nové destičky... jak je to vlastně s ručkou a s kotouči vzadu?? Zabírají zadní brzdy při i normálním brždění pedálem? Předpokládám že jo, a když zatahnu ručku, brzdí jen zadní kola... ale jistej si nejsemPoraďte lidi
Hochu, je mě tě teda trochu líto: CO TĚ TEDA UČILI V AUTOŠKOLE?????![]()
![]()
![]()
Hlavně jezdi opatrně, at neublížíš sám sobě a nebo někomu jinému.![]()
V autoškole mě učili řídit, rozhodně mě neučili o funkci zadních kotoučových vs. bubnových brzd - jestli tebe tohle učili v autoškole, tak to jsi dělal nějakou speciální... taky nevím jaký má znalost tohoto problému vliv na řízení, tak mě třeba poučíš
Třeba když mi tu problematiku vysvětlíš, budu hned řídit o něco "jinak" a určitě bezpečněji, že jo
Nevím že ti to za to stojí chytráku... Pro tvoji informaci fórum je od toho aby se diskutovalo, a aby se tu člověk něco dozvěděl - jestli máš pocit že každý musí všechno vědět automaticky "od přírody" tak se nech prohlídnout.
- Hampy
- Junior
Tím spíš bys měl radit a ne si ze mě utahovat - koukal jsem na tvoje příspěvky, máš jich tam hafo a na témata o kterých absolutně nic nevím - evidentně autům velice rozumíš, a proto tě nechápu ještě víc. Připadáš mi jako matfyzák, co jde na hodinu matematiky do první třídy a posmívá se tam všem jak jsou blbí a že by měli radši zůstat doma aby si neublížili
Ruční brzdu už jsem párkrát při jízdě použil, neřídím zrovna týden.

Ruční brzdu už jsem párkrát při jízdě použil, neřídím zrovna týden.

- Zdwora
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak... kdo dneska vyleze z autoskoly tak neumi ovladat auto, nerozumi zakladum techniky a ma vyplachlou hlavu casto nesmyslnejma predpisama. Autoskolu jsem delal relativne nedavno a musim rict, ze z toho nemam vubec dobrej pocit, kdo muze jezdit po nasich silnicich...miki21 píše:No nevím,ale za našich časů se v autoškole učilo u tom co a jak na autě funguje.Jak fungují brzdy,motor,převodovka a všechny důležité součásti auta.To se v dnešních rychlokvaškách už asi nevede.
A k atualnimu tematu... ano, rucni brzda brzdi zadni kola a je jedno jestli mas kotouce nebo bubny ...
- petulak
- Test driver
Nikdo si z tebe neutahoval, jen jsem se divil,že tak základní věc,jako jsou brzdy na autě,vám v té autoškole nikdo nevysvětlil. nic víc.
V mejch letech nemám potřebu si z někoho utahovat.
Tt asi vše.

V mejch letech nemám potřebu si z někoho utahovat.
Tt asi vše.

- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Je všeobecne známe že ručná brzda brzdí pri bubnoch lepšie ako s kotúčmi. Tiež som si to všimol po prerábke bubnov na kotúče vzadu. Ručka sice nevyvinie dostatočný tlak platničiek na kotúč ale dokáže ho udržať takže ked zabrzdíš nohou a potom zatiahneš ručku brzdí to lepšie.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black