Expert/poradca/technik v Prahe

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
mithril
Nováček
Nováček

Expert/poradca/technik v Prahe

Příspěvek od mithril » 28.05.2011 18:19

Zdravím,

chystám sa kúpiť ojazdeného Focusa a keďže nie som vyučený mechanik s mnohoročnou praxou, rád by som si nechal pri kúpe poradiť – overiť stav konkrétneho auta, kilometre, búračky, vyplavenie, oheň, napojenie na diagnostiku...

V Brne funguje služba http://poradna.auto-inzerce.cz/cenik_prohlidky.php, ale výjazd technika do Prahy stojí 3.500 Kč. Pán znel do telefónu slušne, keby sa objaví niečo v Brne, určite jeho služby využijem.

Ešte som našiel niečo podobné v Ústí, ale tam je opäť podobný problém – cena dopravy do Prahy.

Chcem sa spýtať, či máte kontakt na podobnú službu z Prahy a blízkeho okolia, alebo nemáte známeho automechanika, ktorý na to má chuť a čas. Moja predstava o odmene je 1.000–1.500 Kč.

Díky!

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Expert/poradca/technik v Prahe

Příspěvek od Wolodyjowsski » 30.05.2011 16:27

Obávám se, že jste z poněkud levného kraje :shocked:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 30.05.2011 16:36

asi bych rekl co mi rekl projektant kdyz jsem po nem chtel osadit typovy dum na pozemek , vicemene jsem to mel osazene ale chtel jsem jen papir s razitkem , budu ho citovat , " za deset se ani ze zidle nezvednu " . nakonec jsem byl rad ze jsem sehnal za 12000kc . takze tady bych rekl to saame ze za 1000kc se asi nikdo ze zidle nezvedne .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 30.05.2011 17:02

hmm, bokovka na par hodin za 1500,- mi az taka zla nepride, kolko by ste chceli ;-)
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Mondeo Mk4, 2.0 TDCi, 2011, automat
Ford Focus Kombi II, 1.6i, 2009, automat
Obrázek
Focus Kombi II, 1.8 TDCi, 2005,
Obrázek

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 30.05.2011 18:07

Tak takové rady se mi několikrát nevyplatily. Poradil jsem párkrát známejm s koupí auta/bazar/. A všelijaká blbost,co se jim pak na tom autě vy....la,padala na mojí hlavu. Od té doby--neradím---!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

Vitalish
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Vitalish » 30.05.2011 19:28

petulak píše:....všelijaká blbost,co se jim pak na tom autě vy....la,padala na mojí hlavu. Od té doby--neradím---!!!!
....tak tak.... :-)

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 30.05.2011 19:51

solfan píše:hmm, bokovka na par hodin za 1500,- mi az taka zla nepride, kolko by ste chceli ;-)
Bokovka :bravo22: Když si zavoláte instalatéra nebo zedníka ..je to taky "bokovka"?
Nevím, čím se v Praze živíte, ale kafe na zahrádce dneska stojí minimálně pade a hodina práce v autorizáku Mercedes na osobní auta přes dva tisíce...Lexus tři...

Za tisícovku bych se pod autem někde v bazaru neválel.
Běžná slušná cifra za prověření je kolem 2 % z kupní ceny nebo od 2500 nahoru + případné vícenáklady (Autotracer, VIN test atd. podle požadavku...) a když se to dělá poctivě, jsou to minimálně 2-3 hodiny.

Zkuste pohledat, i v Praze najdete. Ale za tisícovku těžko. A jestli ano, pak cena bude odpovídat kvalitě.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 30.05.2011 20:33

je videt ze promluvil odbornik , kdyby to nebylo tak daleko tak bych zajel na kafe . :nazdravi:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 30.05.2011 22:27

ale ved ja som to nemyslel zle...
len som myslel, ze kolega hlada ineho kolegu, ktory by zasiel omrknut nejake auto v ramci istej kolegiality tu na fore
samozrejme suhlasim, ze pokial sa ma jednat o komplexne vysetrenie auta, tak ta cena bude niekde inde...kazdopadne, za vyssiu cenu by som ocakaval aj nejaku zmluvu a aj nejaku zaruku, ze to auto bude take, ako mi ten technik povie a v pripade ze nie, tak nesie aj iste nasledky.
zase ak mam dat niekomu za 3 hodky prace 3000 kc, tak to uz musi stat zato. po odratani odvodov a dani dajme tomu 50% to vychadza za 3 hodky 1500 kc a to mi pride ako slusna suma za pracu, tolko nemam ani zdaleka :-D
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Obrázek
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 30.05.2011 22:29

Wolodyjowsski píše:Nevím, čím se v Praze živíte, ale kafe na zahrádce dneska stojí minimálně pade a hodina práce v autorizáku Mercedes na osobní auta přes dva tisíce...Lexus tři...
Běžná slušná cifra za prověření je kolem 2 % z kupní ceny nebo od 2500 nahoru.
1) Ford nie je Lexus, BMW ci Mercedes
2) radsej zaplatim Frantu z garaze ktory tomu fakt rozumie (kludne fokiho, bez urazky) ako komercnu reklamu resp. odbornika, ktory sa v tom aute ani nevyzna a len da razitko + nejaky papier, ze auto je OK...presne tak isto "verim" CEBII atd...to su len kvazi odbornici na overenie auta = ide o ziskovu organizaciu bez kladneho ucinku pre spotrebitela :irre:

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 30.05.2011 22:39

solfan píše:ale ved ja som to nemyslel zle...
len som myslel, ze kolega hlada ineho kolegu, ktory by zasiel omrknut nejake auto v ramci istej kolegiality tu na fore
samozrejme suhlasim, ze pokial sa ma jednat o komplexne vysetrenie auta, tak ta cena bude niekde inde...kazdopadne, za vyssiu cenu by som ocakaval aj nejaku zmluvu a aj nejaku zaruku, ze to auto bude take, ako mi ten technik povie a v pripade ze nie, tak nesie aj iste nasledky.
zase ak mam dat niekomu za 3 hodky prace 3000 kc, tak to uz musi stat zato. po odratani odvodov a dani dajme tomu 50% to vychadza za 3 hodky 1500 kc a to mi pride ako slusna suma za pracu, tolko nemam ani zdaleka :-D
Kolega není ten, kdo má stejný nebo podobný auto...a už vůbec ne Focus, kterých jezdí mraky...to by bylo kolegů!
Samozřejmě hovořím s jistým nadhledem a v žertu, nicméně každý musí vědět, jakou má jeho práce cenu. Pochybuju o tom, že by to pán, který v Brně nabízí prohlídku auta za 595 Kč včetně dojezdu po Brně :dih: myslel vůbec vážně...Posledním průkopníkem slepých uliček byl prý Jára Cimrman :D

Foki: v Budějkách jsem nebyl léta, ale to kafe určitě někdy dáme.

Kladný učinok na spotrebitela :D :D asi nějaké slovenské špecifikum

Wolodyjowsski
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wolodyjowsski » 30.05.2011 22:42

KUTY píše:
Wolodyjowsski píše:Nevím, čím se v Praze živíte, ale kafe na zahrádce dneska stojí minimálně pade a hodina práce v autorizáku Mercedes na osobní auta přes dva tisíce...Lexus tři...
Běžná slušná cifra za prověření je kolem 2 % z kupní ceny nebo od 2500 nahoru.
1) Ford nie je Lexus, BMW ci Mercedes
2) radsej zaplatim Frantu z garaze ktory tomu fakt rozumie (kludne fokiho, bez urazky) ako komercnu reklamu resp. odbornika, ktory sa v tom aute ani nevyzna a len da razitko + nejaky papier, ze auto je OK...presne tak isto "verim" CEBII atd...to su len kvazi odbornici na overenie auta = ide o ziskovu organizaciu bez kladneho ucinku pre spotrebitela :irre:

Nikdo ti nic nenutí. Není to povinné. Třeba Foki za ten nabízený " litr" zajede i do Prahy...nevím...ale pochybuju :irre:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 30.05.2011 22:43

solfan píše:kazdopadne, za vyssiu cenu by som ocakaval aj nejaku zmluvu a aj nejaku zaruku, ze to auto bude take, ako mi ten technik povie a v pripade ze nie, tak nesie aj iste nasledky.
to jako kdyby mu tam odesla prevodovka tak aby mu ji zaplatil ?: jeste ze jsem daleko a tise :perfect:
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

KUTY

Příspěvek od KUTY » 30.05.2011 23:00

Wolodyjowsski píše:Kladný učinok na spotrebitela :D :D asi nějaké slovenské špecifikum
zapoj mozog - ak si objednas tuto sluzbu tak chces komplet 100% doveryhodne info...a oni podla mna len zbezne prejdu auto a nasledne daju razitko, ze je vsetko v poriadku...co ak by si potom cez fordzonu resp. ine zdroje zistil uplne ine informacie o aute ??? nepostradalo by to zmysel CEBIE a dalsich podobnych firiem ?
takze malo by to kladny dopad na spotrebitela alebo len placebo efekt, co Voloďo ???

...a nehovorim, ze foki pride do Prahy, ide o cenu prehliadky, nie vydaje na cestu...Wolody -> v Prahe by si se za litr pod autem nevalel ale v CB ano ???

solfan
Test driver
Test driver

Příspěvek od solfan » 30.05.2011 23:21

tak ja by som velmi nerad aby doslo k zbytocnym nedorozumeniam a zbytocne sme sa tu hadali...ale ked sa bavime o kvalitnych sluzbach, tak ja jednoducho od kvalitnej a kludne drahsej sluzby ocakavm aj zaruky...ked si zavolam instalatera, tak ked sa nieco na jeho praci poserie, tak ocakavam od neho napravu, tot vsjo...pretoze chapem, ak sa nieco pokazi, ale rozdiel medzi kvalitou a nekvalitou je prave v tom, aky servis dostanem po praci...
a ked uz sme pri tom, co je zle na tom vypocte co som napisal? stale mi to vychadza 500 kc v cistom za hodkinu a to uznajte, nie je ani trochu malo ;-)
napriklad ked som riesil stavebny dozor na stavbu domu, tak mi chlapik povedal, ze samozrejme v cene je aj to, ked sa nieco poserie a on to neuhlidal...je na to poisteny a podobne. takze tak to bolo myslene. dalsi pekny priklad je rd rymarov. postavili dom a samozrejme ze sa najdu nedostatky, ale oni servis riesia bez akychkolvek problemov a s usmevom a to je prave ten rozdiel.
Focus II, 1.8i, 2010
Focus I 3D, 1.6i, 2003
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“