zdar chalani cital som vase komentare o cisteni EGR a sacieho potrubia,,,

mne to sekalo motor mam mondeo 96 kW , rok 11 / 2006 asi pri 1800 otackach, pri vymene oleja som vymenil vzuduchovy aj palivovy ,stale to cukalo a auto som musel drzat vzdy v otackach, potom som dal auto na diagnostiku ukazalo mi chybu DPF filtra pevnych castic stojii cca 3000 eur , spustil som 2000 sekundový cistiaci aktivny test na cas to pomohlo ale potom som ho prepalil aj tak na dialnici isiel som asi 130 km rychlostou asi pol hodinu na 3000 az 3500 otackach , co sa nasledne aj podarilo,,, ale ked bol studeny motor tak sa to rozbiehalo ako traktor znova diagnostika, a tentoraz mi vypisalo 5 chyb na EGR po vynulovani sa uz nic neobjavili ziadne chyby ale auto stale sekalo pri studenom motore tak som sa potom rozhodol vycistit EGR a sanie v pohode pracicka ale dal som si rukavice takze som mal ciste rucky, ale auto este nemalo spravny chod na dialnici to islo aj 200 ale tie prechadzky po meste na 3 a 4 stupni boli utrapne, potom som zistil na teste motora ze do EGR idu spaliny a je otvoteny az na 137% hodnot normalu, riadi to pokyn z riadiacej jednotky RJ a zistil som ze auto nebolo aktualizovane softverom poslednym kde chybali aktualizacie, po aktualizovani prestal motor cukat takze chalani myslite ze to moze byt aj softverova zavada nie len mechenicka, dufam ze tento popis niekomu pomoze....ahojjte