Světla pro denní svícení info na 1. strane
- C-Maxis
- Zkušený
Re: Světla pro denní svícení info na 1. strane
Me spis zarazilo, ze jsou sice homologovany, ale ani to neznamena, ze se daji pouzit na fofa.
Ovsem nejak nevidim tu obludnou nebezpecnost, ze s tim nemohou svitit puvodni obrysovky.
Ovsem nejak nevidim tu obludnou nebezpecnost, ze s tim nemohou svitit puvodni obrysovky.
- Lašty
- Junior
Ahoj já to tak mám a byl jsem s tím i na stk a vše prošlo ba dokonce se jim to tam líbilo a říkali, že ve tmě budu víc vidětC-Maxis píše:Me spis zarazilo, ze jsou sice homologovany, ale ani to neznamena, ze se daji pouzit na fofa.

bývávalo Ford Focus 1.8 16 V Zetec 5 dvéř. hatchback r.v. 2000
Ford FocusII 1.6 16V 5 dvéř. hatchback r.v. 2007
- ybuba
- Pokročilý
A proč by se nedaly použít na FF, ty na něm snad máš samostatná poziční světla ...C-Maxis píše:Me spis zarazilo, ze jsou sice homologovany, ale ani to neznamena, ze se daji pouzit na fofa....

Podle mne se tady slučují dva rozdílné typy osvětlení: poziční - obrysová. Kdyby se za "integrovaná poziční světla v hlavním světlometu" považovaly námi nazývané obrysovky (ta malinká žárovička), pak by ve výsledku tyto DRL s funkcí pozičních světel nemohly být použity vůbec na žádném autě, protože každé auto má obrysovky (ať samostatné nebo integrované do hlavního světlometu), nebo se pletu

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- C-Maxis
- Zkušený
Priznam se, ze pro me pozicni = obrysova.
Prave u tech svetel je napsano : Není možné použít u vozidel, která mají poziční (obrysová) světla integrována v hlavních světlometech..
Coz jak pises ma skoro kazde auto. Potom se ta integrovana svetylka museji "zrusit". Osobne nevidim jediny duvod, proc by obrysovky nemohly svitit v jakemkoli rezimu sviceni.
Prave u tech svetel je napsano : Není možné použít u vozidel, která mají poziční (obrysová) světla integrována v hlavních světlometech..
Coz jak pises ma skoro kazde auto. Potom se ta integrovana svetylka museji "zrusit". Osobne nevidim jediny duvod, proc by obrysovky nemohly svitit v jakemkoli rezimu sviceni.
- ZaQik
- Admin
Diky za inspiraci.FLA píše:
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, nema nekdo denni svetla nainstalovane takhle? Jeste jsem nepremeroval, jestli to vubec pujde, ale zajimalo by me, jestli to muze byt takhle sikmo? Dik
- ZaQik
- Admin
... nevidim duvod, proc by svetla nemohla byt takto. Napr. audi je ma kolem dokola svetlometu.
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
- ybuba
- Pokročilý
Podle mne bude záležet na výrobci, co píše v návodu k montáži, ten bude rozhodujícímalond píše:Ahoj, nema nekdo denni svetla nainstalovane takhle? Jeste jsem nepremeroval, jestli to vubec pujde, ale zajimalo by me, jestli to muze byt takhle sikmo? Dik

Mně osobně se to nelíbí

Příklad z Audi asi není nejlepší, tam jsou světla přímo z výroby jako u mnoha nových moderních aut a takto je celé auto také homologováno.
Na druhou stranu, takové ty samostané moduly, které má jirkaur, se dají libovolně umístit do jakéhokoliv tvaru (linka, vlnovka, kruh, ...), takže asi opravdu bude záležet jen na výrobci konkrétních DRL

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Špíz
- Junior
Malond: Krom toho, že se mi to moc nelíbí, si myslím, že je tam napsáno něco o tom, že musí být vodorovně se silnicí.
O autech, která mají DRL už z výroby se nebavme, ty to tak mají schválené.......
O autech, která mají DRL už z výroby se nebavme, ty to tak mají schválené.......
Ford Focus II. HB 2005 1.6 16V 74kW blue aquarius
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
- C-Max
- Nováček
Ty světla by měly být vodorovně, je ne nich značka TOP a šipka. Takto by to mohlo být označeno jako špatná montáž v rozporu s homologací. Ale to by záleželo na tom kdo to bude posuzovat.
-
- Nováček
Zdravim vsechny.
Resil uz tady nekdo automaticke prepinani svetel mezi denim a xenony?
Mam Ghia vybavu a na spinani svetel mam pozici AUTO ale pri koupi auta uz to bylo nefunkcni, da se to nejaky zpusobem vratit? Mam destovy sensor, ktery je aktivni na sterace a nevim zda se pouziva ten samy senzor nebo jiny.
Na Navi prepnuti do teto pozice "AUTO" se displej prepne do nocniho rezimu a rozsviti se samozrejme xenony. Tak si myslim ze by to melo jit nastavit.
Resil tohle nekdo?
Diky
Resil uz tady nekdo automaticke prepinani svetel mezi denim a xenony?
Mam Ghia vybavu a na spinani svetel mam pozici AUTO ale pri koupi auta uz to bylo nefunkcni, da se to nejaky zpusobem vratit? Mam destovy sensor, ktery je aktivni na sterace a nevim zda se pouziva ten samy senzor nebo jiny.
Na Navi prepnuti do teto pozice "AUTO" se displej prepne do nocniho rezimu a rozsviti se samozrejme xenony. Tak si myslim ze by to melo jit nastavit.
Resil tohle nekdo?
Diky
-
- Junior
to Jize
Ahoj já jsem měl na aute denni sviceni hlavnimi svetlomety. V poloze Auto se pri sepnuti kličku rozsvitila predni světla a když se setmělo tak se zaply vsechny ostatni svetla. Kdyz jsem si tam dal DRL svetla tak jsem je pripojil na baterku a ten jeden drat na poziční žárovku. Z pojistek u spolujezdce jsem vytahl to rele, které zapína denni světla. Ted mě to funguje tak ze mam spinac v poloze auto. Po nastartovaní se zapnou svetla DRL a kdyz se setmi nebo vjedu do tunelu tak se zapnou hlavni svetla a vsechno ostatni a DRL zhasnou.
Ahoj já jsem měl na aute denni sviceni hlavnimi svetlomety. V poloze Auto se pri sepnuti kličku rozsvitila predni světla a když se setmělo tak se zaply vsechny ostatni svetla. Kdyz jsem si tam dal DRL svetla tak jsem je pripojil na baterku a ten jeden drat na poziční žárovku. Z pojistek u spolujezdce jsem vytahl to rele, které zapína denni světla. Ted mě to funguje tak ze mam spinac v poloze auto. Po nastartovaní se zapnou svetla DRL a kdyz se setmi nebo vjedu do tunelu tak se zapnou hlavni svetla a vsechno ostatni a DRL zhasnou.
Ford Focus C-Max 2004,Ghia,1.6 tdci,80kw.Bez DPF
a druhé aby se ford netrápil sám Mercedes Benz A160,74kw,benzín
předtím:Ford Mondeo mkII 1998,Ghia ,2.0i, 96kw
a druhé aby se ford netrápil sám Mercedes Benz A160,74kw,benzín
předtím:Ford Mondeo mkII 1998,Ghia ,2.0i, 96kw
- malond
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Poradil by mi někdo, který pin je od předních parkovaček a který od předních potkávaček? Potřebuju zapojit ten kabílek, aby se denní světla vypínala a nevím, který to je
Díky moc

- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
soráč, ale ty nemáš obyč zkoušečku ? ven se mi už fakt nechce a tahat sebou berle
já mám tuto http://www.bmshop.eu/auto-moto-prisluse ... 4-v-alpin/
teď nemám tušení, kterej je na parkovačku, ale nejjednodužší je si vzít tu nějakou zkoušečku a najít si ho, je to otázka 2 minut
a správně to má bejt zapojený na tu parkovačku
a nebo si za mnou zejtra přijeď na Barrandov a ten kabel ti řeknu a nebo najdu
já mám tuto http://www.bmshop.eu/auto-moto-prisluse ... 4-v-alpin/
teď nemám tušení, kterej je na parkovačku, ale nejjednodužší je si vzít tu nějakou zkoušečku a najít si ho, je to otázka 2 minut
a správně to má bejt zapojený na tu parkovačku
a nebo si za mnou zejtra přijeď na Barrandov a ten kabel ti řeknu a nebo najdu

- Quickie
- Moderátor