tak trochu jiný sraz - cyklovýlety - co takhle něco v 08/12
- Raada
- Test driver
Re: tak trochu jiný sraz - cyklovýlet začátek září 2011
Tak schvalne jestli bude qwerton v zari odrenej
. Sarka taky presla bez nehody a ja si lehnul jen jednou, ale to se proti me rozbehl vlcak a ja se snazil otocit na uzky ceste.

- MART.IN
- Člen klubu
Já měl jednou tedy hoodně namále, nakonec jsem ale "vystoupil" a jediný následek byl studený pot na zádech
ale nedokážu posoudit co by se ve stejné situaci stalo kdybych měl klipsny.

Kuga 2,0 TDCi Black Panther 2010
Focus 1,8 EFI Black Panther 2002
- kule
- Nováček
Raada píše:No jo vlastne, ty jsi mel klasicky klipsny, co? Budes vypadat vic jako biker. Co jsi koupil?
Pocitej, ze si tak 5x rozbijes hubu, ale pak uz to pujde samo. Nejhorsi je treba otaceni v male rychlosti na uzke ceste - chces si slapnout na zem a instinktivne tahas nohu nahoru a drzi, drzi, kolo se hrouti, hrouti a ty za chvilku lezis s narazenym komplet bokem, koleno, loket.
jojo tak to potvrzuji, já si je koupil letos na jaře, a tech pádů zhruba 5 proběhlo.

Ford Focus Combi 2002 1.8 TDCI 85kw (již prodán
)
Ford Mondeo Combi 2009 2.2 TDCI 129kw

Ford Mondeo Combi 2009 2.2 TDCI 129kw
- qwerton
- Pokročilý
já měl jen klasický pedály bez čehokoliv... a občas z toho bolí lýtko, tak jsem se rozhodl to zkusit.
no a vzhledem k velikosti bot číslo 49 jsme vzal první co jsem sehnal. chtěl jsem aby se v tom dalo i normálně chodit a abych při tom neklapal jak princezna, takže jsem pořídil boty Bontrager ssr mountain a jednostrané pedály Shimano PD-M324
a s tím, že si občas trochu namelu prostě počítám no... vloni jsem šel na asfaltu 2x přes řidítka a letos zatím (ťuk ťuk) nic.
no a vzhledem k velikosti bot číslo 49 jsme vzal první co jsem sehnal. chtěl jsem aby se v tom dalo i normálně chodit a abych při tom neklapal jak princezna, takže jsem pořídil boty Bontrager ssr mountain a jednostrané pedály Shimano PD-M324
a s tím, že si občas trochu namelu prostě počítám no... vloni jsem šel na asfaltu 2x přes řidítka a letos zatím (ťuk ťuk) nic.
- Přílohy
-
- ssr mountain.jpg (15.44 KiB) Zobrazeno 3444 x
- qwerton
- Pokročilý
tak pár km s kuframa mám a už jsem měl asi tak 3x docela namále, ale vždy jsem to zvládnul. jo a momentálně jsem opět od čtvrtka nepojízdnej....
mám stržený závit na přední vidlici v uchycení brzdy - fakt nevím, jak se to stalo, ale najednou vibrace jak svině při brždění, tak zastavím a zjistil jsem, že je jeden z těch šroubů volnej, tak jsem ho chtěl utáhnout a smolík
tak jsem volal do servisiu a udajně se jedná o běžnou věc, dá se to vyvložkovat a bude to dál jezdit. pak se do toho vložil brácha s tím, že to udělá, tak jsme tam dali vložku, ale nejde tam původní šroub, protože závit má jíný stoupání... tak z toho bych se picnul. musíme teda sehnat šroub s jiným závitem. ach jo.
jinak na září mám předběžně domluvené 2 kamarády a asi to vypadá že jeden pojede s vozíkem, tak bych nejspíš našeho mladýho taky vyvezl
mám stržený závit na přední vidlici v uchycení brzdy - fakt nevím, jak se to stalo, ale najednou vibrace jak svině při brždění, tak zastavím a zjistil jsem, že je jeden z těch šroubů volnej, tak jsem ho chtěl utáhnout a smolík

tak jsem volal do servisiu a udajně se jedná o běžnou věc, dá se to vyvložkovat a bude to dál jezdit. pak se do toho vložil brácha s tím, že to udělá, tak jsme tam dali vložku, ale nejde tam původní šroub, protože závit má jíný stoupání... tak z toho bych se picnul. musíme teda sehnat šroub s jiným závitem. ach jo.
jinak na září mám předběžně domluvené 2 kamarády a asi to vypadá že jeden pojede s vozíkem, tak bych nejspíš našeho mladýho taky vyvezl

- MART.IN
- Člen klubu
Běžná věc? Bylo to přetažený, tj. chyba montáže.
Ty už tam máš tu vložku našroubovanou (zařízlou)?
Ty už tam máš tu vložku našroubovanou (zařízlou)?
- qwerton
- Pokročilý
napsal jsem to trochu blbě, tak ještě jednou.
servis říká ok, není problém přivezte to. Pak jsem ale mluvil s brachou a on říká, že má zrovna půjčenou sadu na vložkování s vložkama, protože potřebuje něco opravit na jednom motoru, tak že by si to na tom vyzkoušel.
takže odvrtal starý závit, udělal nový závit, zaříznul vložku a ejhle šroub tam nešel, tak jsme nad tím koumali jak 2 tydýti až jsme přišli na to, že jsme asi použili malou vložku a místo 6ky šroubu musím sehnat 5ku.
ale furt mě vrtá hlavou, jak je to možný, když jsme tu starou díru zvětšili vrtákem ze stejný sady jako je vložka a prostě jsme něco odvrtali, stejně tak závitník ze stejný sady a pak použili tu vložku. Takže tam musím dát menší šroub, přitom ta vložka zase tak silná není. no, vysvětlení bude jednoduchý. brácha sáhnul po blbý sadě, na to 5ku vložku ten šroub šel, protože ta vložka je vlastně jakejsi ocelovej drát a ta 6ka se na to prostě vešla (na začátek) a původní díra po 6ce šroubu byla dostatečně malá na to, aby vrták něco odvrtal.
takže tam mám menší díru, šroub jsem koupil a namontoval jsem to a drží, ale budu přemýšlet nad tím, že bych to znova asi odvrtal a převložkoval to na tu šestku. Ale zase ta 5ka to přece musí taky udržet...
fuj, to jsem se do toho zamotal
a myslíš, že to bylo přetažený? takže jako že se to strhlo při utahování? to mě nesedí, na kolo nikdo nesahal posledních 990 km a 5 týdnů
servis říká ok, není problém přivezte to. Pak jsem ale mluvil s brachou a on říká, že má zrovna půjčenou sadu na vložkování s vložkama, protože potřebuje něco opravit na jednom motoru, tak že by si to na tom vyzkoušel.
takže odvrtal starý závit, udělal nový závit, zaříznul vložku a ejhle šroub tam nešel, tak jsme nad tím koumali jak 2 tydýti až jsme přišli na to, že jsme asi použili malou vložku a místo 6ky šroubu musím sehnat 5ku.
ale furt mě vrtá hlavou, jak je to možný, když jsme tu starou díru zvětšili vrtákem ze stejný sady jako je vložka a prostě jsme něco odvrtali, stejně tak závitník ze stejný sady a pak použili tu vložku. Takže tam musím dát menší šroub, přitom ta vložka zase tak silná není. no, vysvětlení bude jednoduchý. brácha sáhnul po blbý sadě, na to 5ku vložku ten šroub šel, protože ta vložka je vlastně jakejsi ocelovej drát a ta 6ka se na to prostě vešla (na začátek) a původní díra po 6ce šroubu byla dostatečně malá na to, aby vrták něco odvrtal.
takže tam mám menší díru, šroub jsem koupil a namontoval jsem to a drží, ale budu přemýšlet nad tím, že bych to znova asi odvrtal a převložkoval to na tu šestku. Ale zase ta 5ka to přece musí taky udržet...
fuj, to jsem se do toho zamotal
a myslíš, že to bylo přetažený? takže jako že se to strhlo při utahování? to mě nesedí, na kolo nikdo nesahal posledních 990 km a 5 týdnů
- MART.IN
- Člen klubu
Podle mě to bylo přetažený. Závit se jakoby sežvejkne-natrhne a neudrží tolik jako kdyby byl správně. No a pak prostě časem "povolí".
To je divný do díry po M6 by se vložka M5 asi nechytla. Vrták by neubíral materiál. Vzpomeneš si co přesně bylo na tom závitníku? Označení. Pokud jste použili sadu i šroub s jiným stoupáním, by nevadilo.
Neměli jste závitník do průchzích děr?
Jinak vyvložkovaná 5 udrží podle mne víc jak nevyvložkovaná 6 ve slitině hliníku.
Vidlici máš s uchycením PM (Post Mount)? Neřešíš doufam závit do adaptéru
EDIT: zkus vyfotit detail a pošli mi to třeba SZ, i jsem mluvil s kolegou, co je používal, mimochodem, taky biker
To je divný do díry po M6 by se vložka M5 asi nechytla. Vrták by neubíral materiál. Vzpomeneš si co přesně bylo na tom závitníku? Označení. Pokud jste použili sadu i šroub s jiným stoupáním, by nevadilo.
Neměli jste závitník do průchzích děr?
Jinak vyvložkovaná 5 udrží podle mne víc jak nevyvložkovaná 6 ve slitině hliníku.
Vidlici máš s uchycením PM (Post Mount)? Neřešíš doufam závit do adaptéru

EDIT: zkus vyfotit detail a pošli mi to třeba SZ, i jsem mluvil s kolegou, co je používal, mimochodem, taky biker

- qwerton
- Pokročilý
promiň, vůbec jsem se k tomu nedostal, ale zítra to vyfotím a pošlu ti na SZ, co kde bylo napsáno nevím, brácha v pondělí sadu vrátil a zavitník byl do průchozí díry, což byl problém, protože já průchozí nemám, takže tam nebylo moc prostoru na nový závit. ale chytlo se to, zatím na tom mám nějakých 100 km a drží to.
co se výletu týká, tak jsme se docela s plánováním zapotil a pro všechny co se těšili na stoupání Zbraslav - Cukrák mám špatnou zprávu. vzhledem k předpokládané účasti 2 vozíků je potřeba plánovat trasu po lepších cestách, ale úsek Zbraslav - Jíloviště se dá jet bud po hlavní, což bych nedělal, nebo lesem a tam cesty nic moc. a když už jsem něco našel, tak zpět by to muselo být uplně stejná cesta a to není ono. a ještě k tomu jsem si vzpomněl, že na začátku září se tam jezdí závody do vrchu historických vozidel, tak jsem trochu pohledal a shodou okolností je to letos fakt 3.9.
takže sraz bych posunul na Řitku a pokud si to někdo chce dát přeci jen ze Zbraslavi po vlasní ose, tak proč ne.
zde ja mapa. celkem 50 km, nastoupáno cca 820 metrů, oběd v pizzérce na Mníšku (na 30. km), mají tam dobrý dětský hřiště
, ale předtím určitě dáme nějaké občerstvení a něco pitného režimu
. Část trasy jsme již jednou jeli, ale je to cca 7 km a v protisměru, tak snad to nebude vadit...
zdroj mapy je opět cykloserver.cz
co se výletu týká, tak jsme se docela s plánováním zapotil a pro všechny co se těšili na stoupání Zbraslav - Cukrák mám špatnou zprávu. vzhledem k předpokládané účasti 2 vozíků je potřeba plánovat trasu po lepších cestách, ale úsek Zbraslav - Jíloviště se dá jet bud po hlavní, což bych nedělal, nebo lesem a tam cesty nic moc. a když už jsem něco našel, tak zpět by to muselo být uplně stejná cesta a to není ono. a ještě k tomu jsem si vzpomněl, že na začátku září se tam jezdí závody do vrchu historických vozidel, tak jsem trochu pohledal a shodou okolností je to letos fakt 3.9.
takže sraz bych posunul na Řitku a pokud si to někdo chce dát přeci jen ze Zbraslavi po vlasní ose, tak proč ne.
zde ja mapa. celkem 50 km, nastoupáno cca 820 metrů, oběd v pizzérce na Mníšku (na 30. km), mají tam dobrý dětský hřiště

zdroj mapy je opět cykloserver.cz
- MART.IN
- Člen klubu
Omlouvat se nemusíš
Pokud je závitník do průchozí díry, má mírnější náběh závitu. Jak jsi psal, že šroub šel jen na začátek. Proto jsem chtěl fotky, jetli to tam nebude vidět. Ale jestli píšeš, že to "drží", tak už to bude asi v pohodě.

Pokud je závitník do průchozí díry, má mírnější náběh závitu. Jak jsi psal, že šroub šel jen na začátek. Proto jsem chtěl fotky, jetli to tam nebude vidět. Ale jestli píšeš, že to "drží", tak už to bude asi v pohodě.
- Vitalish
- Zkušený
já se bohužel musím ze sobotního vejletu odhlásit..... 

- qwerton
- Pokročilý
no toto začíná...
takže kdo pojede?
já potvrzuji
qwerton + vozík a prcek + 1 s vozíkem a prckem +1

takže kdo pojede?
já potvrzuji
qwerton + vozík a prcek + 1 s vozíkem a prckem +1
- Raada
- Test driver
My jedeme se Sarkou. I kdyz me ted kamos laka na nejakej marathon tak jsem mu rekl, ze pojedu s focusakama
.

- Raada
- Test driver
v kolik a kde se setkame?
- qwerton
- Pokročilý
navrhuji 9:30 u rest na Veselce na Řitce, ze sjezdu z "dálnice" na přednosti doprava, přijedeš do obce a máš před sebou další přednost, kde hlavní je zprava doleva a přímo před tebou je restaurace na Veselce. kamarádi prijedou kombi od Škody
ale jedničkovýho fíka mají doma, ale nač ho tahat když může jet koncernem - no, ještě jsem mu napsal, ať to přehodnotí 
jinak gratuluji k rozhodnutí se vykašlat na maraton
za to máš u mě i jedno nealko
(nevím, jestli je nějaká přesná specifikace, kolik km je maraton na kole, ale 50 to mít budeme a myslím, že odpoledne se stejně ještě pojedeš projet někam jinam
)
jo a mimochodem, ráno jsem u nás na Jižním Městě zahlédl někoho, kdo ti byl hrozně podobnej a na celopéru, nezačal jsi náhodou trénovat?

jinak gratuluji k rozhodnutí se vykašlat na maraton

jo a mimochodem, ráno jsem u nás na Jižním Městě zahlédl někoho, kdo ti byl hrozně podobnej a na celopéru, nezačal jsi náhodou trénovat?