Příspěvek
od fandafp » 13.08.2011 11:10
Zdravím
také jsem řešil něco podobného loni.Někdy v únoru mi také začalo takový cvrdlikání v levé části motoru ( čelem k motoru ).Při volnoběhu to zpočátku nebylo slyšet,ale za jízdy a hlavně jízdy kolem " pangejtu " to bylo dost slyšet.No a v dubnu už to bylo hodně hlasitý i na volnoběh - za jízdy to byl hluk.Tak jsem vlezl pod auto - mám v garáži montážní jámu - a pomocí svářecího drátu (6) jsem na ucho určil jako cvrčka řemenici na kompresoru pro drážkový čemen.Tak jsem si koupil krátký řemen ( 1420 mm -pro rorvod bez kimatizace ) a bylo po cvrčkovi.Po týdnu jsem nasadil opět dlouhý řemen ( 1715 mm ) a po týdnu se ozval zticha opět.Po 14 dnech zesílil a tak jsem koupil nový řemen.Klid trval zhruba měsíc.Pak jsem si myslel,že to dělá elektromagnetická spojka pro klimu,která je umístěna v řemenici,ale ani po zapnutí klimy se to nezlepšilo.Zkusil jsem jako za stara u klínových řemenů namazat boky mýdlem Jelen a ejhle ono to přestalo.Opět asi ale jen na měsíc.No tak jsem asi do konce října měl nasazený ten dlouhý řemen a když se ozvalo cvrnknutí tak jsem nastříkal styčnou plochu řemenice a řemenu MD sprejem.Na zimu jsem nasadil krátký řemen ( řemenici jsem se obalením snažil chránit )- celou zimu klid - no a na jaře nasadil opět dlouhý řemen.Přiznávám,že se to nestratilo úplně,ale zatím jsem stříkal 3x a vzhledem k tomu,že je to na minutu tak jsem to dále neřešil.Není to ideální řešení ale jde to.To je můj příběh s cvrčkem na FOFO stejné konfigurace jako máš ty.Podle mě je to řemenicí,která po těch létech a kilometrech nějak změnila vlastnosti.Až to najdeš dej vědět.